אותה גברת

זהו סיפור של וילה חדשה בישוב אירוס שנבנתה פעמיים-בשלב הראשון תוכננה ונבנתה עבור זוג שהחליט בתום הבניה לעבור לאיזור אחר בארץ ולכן מכרו אותה. בעלי הבית החדשים אהבו את צורת המבנה אך באופן טבעי ביקשו להתאים את חללי הפנים בהתאם לצרכי המשפחה. לטובת העניין נוספו חדרי שינה, הוגדרה פינת משפחה, החזות שונתה ונוספה בריכה.

 

אדריכל: רון שפיגל, צילום רגב כלף

 

סגנון העיצוב הוא נקי ומודרני- מטבח לבן, בטון וגופי תאורה מינימליסטים להם הוספנו נגיעות חמימות על ידי שימוש בעץ טבעי ביחידת האי ובפינת האוכל. בני הזוג ביקשו שאורחיהם יתרשמו מארכיטקטורה ועיצוב מוקפדים ועם זאת יזכו בתחושה חמימה ומזמינה. אחד האופנים לעשות זאת היה התאמת הפתחים ומיקום הבריכה שמאפשרים להנות מהנוף שנשקף מבחוץ כבר בשלב הכניסה לחלל הציבורי.

 

אדריכל: רון שפיגל, צילום רגב כלף

 

מבנה המגרש כשלעצמו היה מאתגר בשל היותו צר וארוך. על מנת לטשטש זאת הבית תוכנן בצורת ר', עם פטיו מגונן מול דלת הכניסה וכשמפנים את הראש ימינה כשנכנסים, רואים דרך פתחים רחבים את הבריכה והנוף.

 

אדריכל: רון שפיגל, צילום רגב כלף

 

הבית בנוי מ-3 קוביות מחוברות, כאשר הקובייה המרכזית שנראית מכל כיוון חופתה בפלטות בטון. אלמנט הבטון חוזר גם בעיצוב בתוך הבית, בחיפוי קיר הטלוויזיה בסלון.

 

אדריכל: רון שפיגל, צילום רגב כלף

 

אדריכל: רון שפיגל, צילום רגב כלף

 

פינת המשפחה, שלא הייתה מתוכננת במקור, מקבלת אור משלושה כיוונים ולכן מוארת מאוד. קיר הטלוויזיה תוכנן כך שיסתיר מעט את הפינה. בקרבת פינת המשפחה ממוקמים שני חדרי הילדים ומצידה השני נמצא חדר ההורים.

 

אדריכל: רון שפיגל, צילום רגב כלף

 

 

חדר ההורים מרווח וגם הוא תוכנן עם קיר זכוכית מלא עם ר' על מנת למנוע תחושה של חדר צר. כך תוכננה גם המקלחת, עם קיר זכוכית כדי להעניק תחושה של מרחב.

 

 

אדריכל: רון שפיגל, צילום רגב כלף

 

אדריכל: רון שפיגל, צילום רגב כלף

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

בריכות או לא להיות
ספיר בריכות שחיה
דירה לצעירים ברוחם
מעצבת פנים: רונית טל
עניין של השקפה
Swiss System
כיף לעבוד
מאיה האזרחי עיצוב פנים
אור חדש
קמחי תאורה

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר