אחוזה אירופאית קטנה

דיירי הבית בקיסריה בתכנון הלל אדריכלות נהנים מהבריכה והגינה שלהם בכל רגע נתון. נתוני המגרש והמגבלות התכנוניות שהוכתבו על ידי החברה לפיתוח קיסריה היו מאתגרים.

המעצבות נדרשו למקם חניות בצורה מסוימת וניסו לצמצם את התחושה שעלולה להתקבל מהשתלטות שלהן על המגרש. הייתה גם מגבלה של גובה המבנה, וכיוון שהרצון היה לייצר בקומת הקרקע גג פנימי עם קורות גלויות, הן נדרשו לתכנון מדויק של הגג שיאפשר חלונות לחזית בקומה הראשונה. מגבלת הגובה גם הובילה, בשיתוף עם בעל הבית והגגן המוכשר יוחאי כהן, לייצר פרט מיוחד בקורות העץ שיכיל את התריס הנגלל בלי לאבד גובה ובלי לצמצם את הפתח.

 

הלל אדריכלות, שירה מוסקל והדס רוט, צלם לירן שמש

 

צורת העמדת הבית על המגרש מיוחדת ונדירה. הבית בצורת האות T  מתחלק לשני אגפים. באגף האחורי שלושה מפלסים: מרתף, קומת קרקע וקומה ראשונה, והאגף הקדמי המכיל את קומת הקרקע בלבד. הצורה הגאומטרית הזו מאפשרת שליחה של הרבה זרועות של הבית לחצר ומחלקת אותה לכמה מקטעים כשלכל אחד מהם אפיון קצת אחר.

 

הלל אדריכלות, שירה מוסקל והדס רוט, צלם לירן שמש

 

החלק המרכזי של הבית הוא הזרוע של ה-T. החלל הזה מכיל את הכניסה, פינת האוכל והסלון. זהו חלל שנראה כמו ביתן היות והוא מוקף פתחים משלושת צדדיו ומקורה בתקרה משופעת מקורות עץ בעיבוד גס, בשילוב תומכות ברזל.

לחלל הזה אפקט מאוד דומיננטי והוא מתווה את אופי הבית. תקרת החלל נמשכה כלפי החצר הקדמית, כך שקורות העץ חודרות את חלון הזכוכית והתקרה גם מקרה את פינת הישיבה הקדמית. הקשר בין החלל לחוץ שמסביבו טוטאלי. כשנמצאים בחלל נהנים בכל רגע נתון ממראה הגינה והבריכה.

 

ריכוז פעילות הדיירים סביב הבריכה, הלל אדריכלות, שירה מוסקל והדס רוט, צלם לירן שמש

 

חזית הבית ייחודית ותוכננה בד בבד עם התוכנית הדו-ממדית. זוהי חזית סימטרית ונעימה בפרופורציות שלה. המראה הכללי של הבית מבחוץ הוא של אחוזה אירופאית קטנה שטובלת בירק ולמרגלותיה בריכה.

 

הלל אדריכלות, שירה מוסקל והדס רוט, צלם לירן שמש

 

המפגש עם הזרוע הניצבת של ה-T הינו בקיר שממוקם במרכז ציר הסימטריה ומייצר תמונה סימטרית בפני עצמו. זהו קיר בריקים עם ספריות משני צדיו. הקיר הזה מהווה תווך בין שני האגפים. משמאל לו מעבר לשירותי אורחים, למדרגות וליחידה שנוצרה כיחידת אירוח וכוללת חדר ארונות, חדר רחצה ויציאה לחצר האחורית. מימין לקיר נפרש המטבח במלוא גודלו והדרו. מטבח מרווח במיוחד שכולל אי עבודה ואכילה באורך שלושה מטרים, ומזווה מרווח שמסתתר מאחורי יחידות הנגרות שלצד המקרר.

 

תקרת הקורות הגושניות המקרה את רוב החללים בבית תורמת לאופיו המיוחד. הלל אדריכלות, צלם לירן שמש

 

השהיה במטבח מאוד נעימה. חלוןBAY  גדול מלווה את משטח העבודה ומשקיף לחצר הצידית. משני קצותיו נפתחות דלתות גדולות ליציאה לחצר: יציאה ישירות לבריכה בחצר הקדמית ויציאה לחצר האחורית והמוצלת.

 

הלל אדריכלות, צלם לירן שמש

 

הלל אדריכלות, צלם לירן שמש

 

נגרות המטבח משלבות עץ צבוע עם עץ אלון מגוון במשטח הדלפק האי, הלל אדריכלות, צלם לירן שמש

 

הגינה עצמה מחולקת לאזורים. האזור המרכזי שסביבו מתרכזת עיקר הפעילות הוא אזור הבריכה. לצדה ממוקמת פינת סלון חוץ נמוכה, שולחן קפה ושורת כיסאות נוח להשלמת אווירת הנופש. הגינה שמלווה את הכניסה מכילה עצי פרי בוגרים באווירת הבוסתן. פינת הישיבה הקדמית נעימה ומוצלת. הגינה האחורית משמשת בעיקר למשחקי הילדים.

גרם המדרגות רחב הידיים מוביל למרתף ולקומת החדרים. קומת החדרים כולה מקורה בגג משופע עם קורות עץ גלויות, מה שמחזק את המראה הכפרי של החללים. מהעלייה במדרגות נפתחים לפינת משפחה נעימה. המעבר לחדרים מלווה בשתי ספריות קיר הקבועות בנישה בקיר. הקומה מכילה שני חדרי שינה לילדים, חדר רחצה מרווח עם אמבטיה לילדים ויציאה לחדר כביסה וליחידת הורים מפנקת, הכוללת חדר ארונות חדר רחצה גדול ויציאה למרפסת שצופה לים. המרתף משמש כחלל אחסון עם פוטנציאל למגוון שימושים בהמשך.

 

הלל אדריכלות, צלם לירן שמש

 

בני הזוג ידעו להגדיר את הרצונות שלהם ברמה האסתטית, מעבר לפונקציות הנדרשות. הם ביקשו, למשל, שהאמבטיה ביחידת ההורים תהיה גדולה במיוחד ושקועה ושהכניסה לחדר תהיה מזוג דלתות במראה אירופי.

החומרים שנבחרו משלימים את המראה הקלאסי והכפרי. חומרים טבעיים שאין להם תאריך תפוגה. מיקס של אבנים מקומיות בעיבוד גס מרוצף בתוך הבית. החלונות בפרופיל בלגי ברזל בגוון חום-חלודה. קורות הגג הגושניות עברו תהליך של סירוק והתזה שמקנה להן מראה כפרי אותנטי. הבית בגימור שליכט בגוון חול עם רעפים בהירים להשלמת המראה. חדרי הרחצה מרוצפים ומחופים באבן עם שילוב של אריחים מצוירים אותנטיים מפירוק. המטבח ויתר עבודות הנגרות משלבות עץ צבוע עם עץ אלון מגוון. הרצפה בחוץ בדק מעץ אורן שעבר עיבוד ולבריכה נבחר פסיפס בכחול עמוק.

 

הלל אדריכלות, צלם לירן שמש

 

דבר המעצבות: הייתה לנו חוויה מעשירה ומיוחדת לעבוד עם הלקוחות. הכרנו אנשים שהתהליך איתם היה כזה של הפריה הדדית. נחשפנו בזכותם לאלמנטים עצוביים מעניינים שלא היו מוכרים לנו, והם הגיעו פתוחים לרעיונות חדשים ונתנו לנו להוביל את התהליך. בפעם הראשונה עמד מולנו לקוח שמבין פרטי בניין ברמה מקצועית. אלה יתרונות שהקלו את הדרך והשביחו את התוצאה.

אנחנו ממליצות לשלב בתכנון נישות בנויות ובתוכן עבודות נגרות מותאמות. כך ניתן לייצר אחסון נוסף במעברים בלי להעמיס על החלל רהיטים שעלולים להכביד בנוכחותם. כדאי גם לשלב בין אחסון פתוח לסגור. מדפים פתוחים בנישה הם הזדמנות להציג ספרים ופריטים אהובים שמעניקים אופי אישי לבית.

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

לא רק בשביל החימום
רוקח תנורי חימום
עיצוב חלל תצוגה
by Ola - אולה אלישר
מרחב עדכני
מעצב הפנים ניצן הורוביץ
אחוזה אירופאית קטנה
הלל אדריכלות
מניו-יורק באהבה
Water Designs

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר