בין חוץ לפנים

יצירת מערכת קשרים בין חוץ לפנים הפכה לאחד הנדבכים המרכזיים ביצירת אדריכלות איכותית שממצה את חללי תוך הבית כמו גם את הסביבה באותה נשימה. הילה ודן ישראלביץ, בעלי המשרד ישראלביץ אדריכלים, השכילו ליצור עבור לקוחותיהם בית שעונה על ההגדרה. פרט לשימוש נכון ומדויק בויטרינות פתוחות למרחב, יצרו אלמנטים שקופים ורטיקלים בסלון שמכניסים פיזית את החוץ הביתה.

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

 

הבית בכפר שמריהו שתכננו דן והילה ישראלביץ שייך לבני זוג בשנות ה-50 המוקדמות לחייהם: הוא יזם נדלן מצליח והיא בעלת מקצוע חופשי להם 4 ילדים מתבגרים.

הבית ממוקם על מגרש בשטח של 1.3 דונם ושטחו הבנוי הוא כ-420 מ"ר הנפרשים על פני שתי קומות- קרקע ומרתף.

שטחה של קומת הקרקע הוא כ-285  מ"ר ובה פטיו כניסה רחב ידיים ומרשים במיוחד (עליו נרחיב בהמשך), מטבח, פינת אוכל, סלון וסוויטת השינה של בני הזוג.

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

בקומת המרתף, ששטחה כ-135 מ"ר, 4 סוויטות שינה לארבעת הילדים וכן חדר משפחה ובילוי מרכזי. ייחודה הגדול של קומה זאת היא החצרות האנגליות המרוצפות  שמקיפות אותה. אורכן כ-3 מטרים ולמעשה, מבחינת תחושה, כל אחת מהן מקבלת אחוז אור ואוויר מירביים והן משמשות כפינות ישיבה אינטימיות ומרגיעות לילדים.

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

 

המגרש עליו בנוי הבית היא מרובע. החזון היה ליצור בית קלאסי עם תכנית העמדה בצורת L, זאת על מנת ליצור מפתח גדול שימקסם את מבנה המגרש ויאפשר מרחב גדול לבריכת השחיה ומרפסת חיצונית מרוצפת ומקורה, רחבת ידיים, המשמשת את בני המשפחה שמרבים מאוד לארח ולבלות במרחב החיצוני. בכך, הצליחו האדריכלים ליצור את הקשר המיטבי בין חוץ לפנים והם משתלבים באופן הרמוני האחד בשני.

 

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

איזור הכניסה לבית מגבה תפיסה אדריכלית שדוגלת ביצירת מרחב בו רב הנסתר על הגלוי. ביקשנו ליצור חזית שכלפי חוץ נתפסת וויזואלית כמסתורית ומסקרנת, אינה חושפת את המתרחש בפנים ומאפשרת לבני המשפחה פרטיות מירבית. חזית הכניסה במרכזה דלת אינטגרלית, עשויה חיפוי עץ בקו לינארי-אופקי. עם פתיחתה נוצרת דרמה טוטאלית ונגלה בפני הבאים עולם שלם, שונה לגמרי מהחוץ.

 

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

 

הפטיו החוצץ בין החזית החיצונית המרשימה לבית עצמו יוצר אתנחתא בין הפונקציות. הוא שקוף לחלוטין ומשקיף ישירות לאיזור הבריכה. התחושה שמתקבלת היא של פתיחות, FUN, חופש, אור ואוויר, תחושה שמלווה את השוהים בו לכל אורכו. הצחיה שנשתלה בו מעצימה את גודלו ותורמת גם היא לתחושה הרצויה.

 

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

 

את הפטיו חותמת חזית שקופה במרכזה שער בנוי המקדם את פני הבאים ומגדיר במרומז את הכניסה הרישמית לתוך הבית עצמו. אריחי רצפת הבזלת הגדולים (בגודל של 1.2/1.2 מ') יוצרים תחושה של המשכיות ועוגן בשל צבעם הכהה.

 

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

 

הפונקציות המרכזיות נפרדות- עם הכניסה מהפטיו, בחלקה השמאלי של הקומה ממוקמים המטבח ופינת האוכל (שלאחריו חניה מקורה) ומימינה לו הסלון וסוויטת השינה של בני הזוג. גרם המדרגות שמוביל לקומת סוויטות הילדים, נסתר מהעין ותחום במעקה זכוכית שמשמר את הקונספט האוורירי.

 

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

בני הזוג ביקשו ליצור חציצה בין הפונקציות בקומה ולתת מקום של כבוד ודגש לכל אחת מהן.

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

המטבח ופינת האוכל ממוקמים בחלל גדול של כ-50 מ"ר. המטבח פרללי וכולל שתי יחידות נמוכות ארוכות מאוד מחופות משטחי דקטון וחזיתותיהן עשויות פורניר עץ אגוז. אורכו של האי הוא 5.3 מ' והוא משמש כציר מרכזי עבור בני המשפחה. שם הם אוכלים, נהנים מבילוי משותף וצופים בטלווזיה שנמצאת מעל משטח העבודה. עוד במטבח, חזית בהירה מחופה חיפוי קלאסי ובו דלת סתרים שמובילה לחניה וכן עמדת קפה מאובזרת, גם היא נסתרת על פי דרישה, שחזיתה הפנימית מחופה דקטון, המשך ישיר של משטחי העבודה.

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

תקרת החלל גבוהה במיוחד, כ-4.2 מ'. למרכזה נבחרו גופי תאורה מלבניים, גיאומטרים ומרפים עשויים מתכת, שמשדרים מחד עוצמה ומאידך מותירים את החלל פתוח ומואר. לפינת האוכל הסמוכה נבחר שולחן אוכל עם משטח זכוכית המורכבת משלוש שכבות ורגלי עץ בעיצוב גיאומטרי, מעוקל ופיסולי.

 

 

קשה להתעלם מהסלון רחב הידיים, במיוחד לאור העובדה שקיר הטלוויזיה מורכב מחלק מרכזי בנוי ומשני צידיו קוביות זכוכית, בסמטירה מושלמת ביחס אילו, בהן נשתלו עצי במבוק. קיר זה יוצר את השילוב המושלם בין תחושה ביתית חמימה ומגוננת לבין יצירת קשר מיטבי בין חוץ לפנים.

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

 

התחושה שמקבלים היושבים בשטחו היא יחודיית, מזמינה ונעימה במיוחד. עוד בחלל, תקרת מונמכת, מנותקת מתקרת המבנה. במרכזה גופי תאורה צרים ונסתרים בגאומטריה ישרה שיוצרת קונטור מעניין וכן רמקולים שקועים.

 

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

מוטיב בולט נוסף בחלל היא הספריה שחוצצת בין הסלון לגרם המדרגות שמוביל למפלס התחתון. היא תוכננה בקומפוזיציה א-סימטרית מרצפה עד תקרה ועשויה משילוב של פח ועץ. בין התאים הפתוחים שולבו גם תאים סגורים שמאפשרים אחסון אלגנטי לפריטים שונים.

 

 

הספות בחלל עמוקות ומפנקות במיוחד ומרופדות קטיפת Blue Velvet רכה ונעימה. השולחנות במרכז, שעשויים משטחי בטון ורגלי מתכת, תוכננו בהשראת סגנון הרטרו.

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

החזית האחורית, שמובילה למתחם הבילוי מורכבת מדלתות סרט עשויות זכוכית התחומות בין עמודי פלדה שחורים שיוצרים חלוקה אלגנטית ומעניקים תחושת עוגן והיציאה למרחב החוץ ניתנת למעשה מכל פינה שהיא.  הריצוף עשוי אריחי בטון בגודל זהה לריצוף הפנימי מה שיוצר תחושת המשכיות. כך גם פירטי הריהוט שמקבילים למתקיים בתוך הבית. הפרגולה מעל עשויה אלומניום ומשתלבת היטב בתפיסה האדריכלית של המבנה כולו.

 

ישראלביץ אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

מעברה השני של הבריכה, ולצד כיסאות הערסל הקז'ואלים, נבנתה יחידת מחסן המשמשת כעמדת שירות לבריכה ולכלי הגינון. היא עוצבה בצבעוניות זהה לזאת של הבית ונראית כהמשך ישיר שלו.

 

 

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

מושקעת פי שתיים
איריס אבנרי דביר - אדריכלות ועיצוב פנים
היופי בפשטות
THE BUTCHERS FURNITURE
מנדלות במרכז הלב
סיתוונית גומברג - סמלים אנרגטיים
אתם קולטים?
smeg
דיוקן של מנורה
קמחי תאורה

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר