בית חדש-ישן

הזדמנות כלכלית לקניית בית ישן דרך כונס נכסים, הולידה בית חלומות עבור בני זוג ושלושת ילדיהם. הבית, הנבנה כולו מאבן חול ונמנה על בתיה הראשונים של העיר באר שבע, נרכש על ידי בני הזוג על תכולתו, מה שהוביל לשימוש ברהיטי וינטג' אשר עברו צביעה ועיצוב מחדש, ולמעשה נתנו את הטון בבית כולו.

 

 

הבית נרכש כביתם הראשון של בני זוג צעירים, הורים לשתי בנות ובן אשר הצטרף למשפחה בעיצומו של המעבר. אחד מהאתגרים מולם התמודדו המעצבות בתהליך השיפוץ היה שימוש בתקציב צנוע, מה שהוביל לבחירות מקוריות ומפתיעות, כך למשל הוחלט לעשות שימוש ברהיטים אשר נמצאו בבית בשלב הקנייה, ואותם לצבוע ולעצב מחדש. התוצאה הייתה מרשימה וייחודית, ואפשרה עמידה בתקציב ריהוט לא גבוה מדי. מלבד רהיטי הוינטג', פריטים רבים נרכשו ישירות מסין, ע"י אב המשפחה העוסק ביבוא מוצרים, פרט חשוב שאפשר לחסוך בעלויות.

 

 

 

 

הבית המקורי נבנה מאבן חול והתפרש על כ80 מ"ר בנוי. בכדי להתאימו לסגנון הבניה העכשווי ולצרכיהם של בני הבית, עבר הרחבה ותוספת ממ"ד (פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר ביישובי הדרום) ומתפרש כעת על פני 168 מ"ר. כחלק מתהליך השיפוץ שומרו מספר אלמנטים מקוריים בבית, ביניהם קיר מאבן חול הממוקם בסלון, אשר שוחזר על ידי מומחה לשימור אבן. קיר האבן ניצב לצד ריצוף בטון מוחלק, בו נעשה שימוש בכל חללי הבית, שני האלמנטים המנוגדים יוצרים יחד שילוב מרתק בין חדש וישן. מלבד קיר האבן, שומר גם גג הרעפים המקורי, לבקשת הדיירים.

 

 

 

 

איזור הכניסה כולל את הסלון, המטבח ופינת המשפחה, וגודלו כ90 מ"ר. חלל הכניסה מתחיל במבואה הנפרדת מהסלון והמטבח, ויוצרת חווית כניסה מרשימה. עם הכניסה לסלון ולמטבח מתקבלת תחושה ביתית ומזמינה, המתאפשרת גם בזכות הפרדה ביניהם, באמצעות מזווה סגור אשר מהווה אלמנט חציצה בין החללים. בתור אימהות לילדים קטנים בעצמן, חשוב היה למעצבות לעצב מרחב מחייה פונקציונלי ונושם, אשר יותאם לצרכיהם של בני המשפחה, ועם זאת יאפשר להם לשמור על אסתטיקה וסדר. מתוך חשיבה זו, תוכננו עבור אזור הכניסה ארונות קיר בגובה 2.50 מטרים, בהם מאחסנים בני הבית את כל החפצים שאין להם מקום מוגדר, במטרה למנוע מצב של בלאגן מיותר באזור פינת האוכל. הארונות מאכלסים שלל חפצים, החל מארגז הכלים של אב המשפחה ועד לתיקי הגן והחוגים של הילדים.

 

 

פינת המשפחה עוצבה מתוך מטרה לשמור על חדרי השינה "סטריליים", ולייעד אותם לשינה בלבד, והיא מתפקדת כאזור הצבעוני והשמח בבית. החלל המשותף מספק מענה למשחקי הילדים, ומאכלס את צעצועיהם בשידת וינטג' וורודה אשר נמצאה בבית בזמן השיפוץ ונצבעה מחדש. להשלמת המראה הצעיר נעשה שימוש בשטיח צבעוני וכיסא נדנדה.

 

 

בחדר השינה של ההורים הכולל חדר ארונות ואזור רחצה, ביקשו המעצבות לייצר בסיס נקי ורגוע לאווירת שינה. ביחידה כולה נשמר פורמט קבוע של חלונות גדולים הממוקמים בגובה 50 ס"מ מהרצפה על מנת לטשטש את הגבול בין הפנים לחוץ. היות וחדרי השינה גובלים עם החללים הציבוריים, הוחלט לרצף את הבית כולו באמצעות בטון מוחלק, ובכך לשמור על תחושת המרחב. אזור הרחצה כולל מקלחון גדול ומרווח ובו ספסל ישיבה. מתוך רצון להימנע מבלאי ושחיקה, הוחלט לוותר על דלתות זכוכית ולייצר מחיצה אחת בלבד, לאורך הקיר כולו, היוצרת מראה נקי ואלגנטי.

 

תכנון ועיצוב: חגית צוקרמן מיכל גולדברג – חגית ומיכל עיצוב פנים וסטיילינג

צילום: דנה כספי

הכותבת היא מעצבת פנים

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

שינה פרטית
PRIVATE ROOM
ספר אדריכלות חדש
ספר אדריכלות
עיצוב קירות
WALL הוא בית קונספט לעיצוב קירות
More than Less
אבירם-קושמירסקי עיצוב פנים
יצירות תאורה פסוליות
Aqua Creations

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר