הבית בכרם

בלב ליבה של שכונת כרם התימנים המתחדשת, תכנן האדריכל טל אוחיון "וילה עירונית" על פני מגרש קטן ששטחו לא עולה על 150 מ"ר, המשתרעת על פני 3.5 קומות מעל קומת מרתף, המשתלבת בסביבה העירונית התל אביבית באופן רגיש וייחודי.

אוחיון,אשר משנת 2000  מתכנן ומעצב פרויקטים פרטיים ומסחריים בסטנדרט גבוה ביניהם בתים פרטים ווילות אורבאניות במשרדו הנמצא בקיבוץ גליל ים.

 

שימוש בחומרי גמר מסורתיים באופן ובעיבוד עכשווי רגיש ומסוגנן (הדמיות : סטודיו בונסאי – אורי קיטה)

 

תכנון הבית שומר על אופי הבינוי הקיים בשכונת הכרם, קרי בתים עם קירות משותפים התוחמים חצרות פנימיות פרטיות, כאשר החזית הקדמית הינה יותר מוצנעת, בעוד שהחזית הפונה לחצר האחורית הפרטית נפתחת ככל שניתן בוויטרינות גדולות, וחושפת את פנים הבית לחצר ולהיפך. השפה העיצובית של הבניין מהווה פרוש מודרנית לאדריכלות המאפיינת את האזור, תוך שימוש בחומרי גמר מסורתיים באופן ובעיבוד עכשווי רגיש ומסוגנן.

 

מבט לילה מכיוון הרחוב

 

גודל המגרש, 150 מ"ר בלבד, צורתו והגבלות הבינוי בשכונה, הביאו לתכנון וילה עירונית בשטח כולל של כ-400 מ"ר, המשתרעת על פני 3.5 קומות מעל קומת מרתף. האתגר לתכנן בית יוקרתי מרווח ומרשים בגודל קומה מקסימאלי של 80 מ״ר ורוחב חלל פנימי הקטן מ-5 מטר – הוביל את אוחיון לתכנון קפדני המייעד לכל קומה פונקציה שונה, תוך שמירה על הקשר והנגישות הקלה בין הקומות.

 

מערכת הרפפות הניידות מאפשרת שליטה על ההצללה והפרטיות (הדמיות : סטודיו בונסאי – אורי קיטה)

 

קומת המרתף הנפתחת לחצר אנגלית קטנה כוללת חדרי אירוח, בר, חדר כושר ואת אזורי השירות של הבית.

קומה הקרקע כוללת את החניה, מבואת הכניסה ואזור אירוח פנימי, הנפתח לחצר האחורית, המשמשת כגינת אירוח אינטימית וייחודית.

הקומה הראשונה מהווה את קומת המגורים והיא משלבת את הסלון, פינת האוכל והמטבח. חלל זה נפתח למרפסת הפונה לחצר האחורית.

הקומה השנייה תוכננה כיחידה השינה של בעלי הבית, הכולל גם חדר ארונות וחדר אמבטיה, כאשר גם אזור השינה נפתח למרפסת הפונה לחצר האחורית.

הקומה השלישית והאחרונה משמשת כחלל אירוח אשר יחד עם מרפסת הגג והבריכה, משקיפה לכל השכונה.

המעבר בין הקומות נעשה בעזרת מעלית, אשר מהווה חלק מהעיצוב הייחודי של החזית האחורית המשתלב עם המרפסות והוויטרינות הרחבות. במקביל למעלית תוכנן גרם מדרגות ממתכת, הנחשף להולכי הרחוב מבעד לחלון הקיים לגובה חלל המדרגות.

 

חזית אחורית החושפת את פנים הבית לחצר ולהיפך (הדמיות : סטודיו בונסאי – אורי קיטה)

 

מבט יום מכיוון הרחוב (הדמיות : סטודיו בונסאי – אורי קיטה)

 

מבט עילי של המבנה במרקם שכונת כרם התימנים (הדמיות : סטודיו בונסאי – אורי קיטה)

 

מערכת רפפות ניידות מאפשרות לדיירי הבית לשלוט הן על כמות ההצללה הנדרשת בשעות השונות של היום והן על כמות החשיפה לחוץ, בהתאם לצורך בפרטיות. מערכת דינמית זו מאפשרת לחזיתות להשתנות באופן תמידי, כך שבכל פעם המבנה יראה ייחודי ואחר.

הכניסה המקורה לבית, שתוכננה כגומחה בעלת דפנות העשויות ברזל שחור, בולטת מסרגלי העץ המחפים את קומת הקרקע הפונה לרחוב. משלים את התמונה גוף תאורה סמוי, השופך אור על סרגלי העץ והכניסה עם רדת החשיכה, ומהווה תאורת רחוב ייחודית עכשווית למבנה.

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

טל אוחיון אדריכלים

טלפון: 052-272-9039

שלח מייל

tal@talohayon.co.il

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

זהב וכסף במטבח
דא קוצ'ינה
סרוויס הוט-קוטור
RENBY
עולים על נחושת
רולמט מבית גולמט
SMEG טכנולוגיה ויצירתיות
SMEG
נגרות מעץ ממוחזר
Woodwork

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר

כל הזכויות שמורות ל GRIDI. גל שני קשרי אדריכלים Studio Shlomit Toledo SM design