הבית הלבן

באחד מיישובי השרון תוכנן בית דו- משפחתי שבו מתגוררים זוג עם ילדם הבוגר. הבית, כבן 300 מ"ר בנוי, משתרע על מגרש של 350 מ"ר, והוא כולל מרתף גדול ומואר, קומת קרקע, קומה ראשונה ועליית גג.

בקומת קרקע מרוכז האגף הציבורי וכן סוויטת הורים, כאשר תוכנן אופן-ספייס בין החללים, וקיר זכוכית מכניס את הגינה לבית ומעניק שפע של אור ואוויר. "אני מכנה את הפרויקט הזה 'הבית הלבן'", מסבירה המעצבת שירלי דן. "הרעיון היה לבנות בית שייתן תחושה של בית קיץ לבן ומואר, בית שבעליו יוכלו לחיות בחלל התחתון, כאשר הקומה השנייה משמשת כיחידה לבן המתבגר". החומרים שמהם בנוי הבית הם עץ ואבן. כל הבית מרוצף בפרקט גושני לבן עם קיר בריקים בסלון לבן, ששקועה בו מערכת קולנוע ביתית. בהמשך הקיר ישנו קמין מעוצב בסגנון אירופאי בהזמנה מיוחדת. הסלון מתמזג עם החוץ וישנה אווירת חופש בחלל. מאחר שכל הבית לבן, הושגה החמימות באמצעות ריהוט משתנה וסטיילינג המשלב שטיח טלאים, כריות נוי ומעט צבעוניות. לצד אלו, מעניין לגלות כי בבית יש ריבוי של אלמנטים אירופאיים קלאסיים.

 

 

 

המטבח מעט שונה מהמקובל – יש לו קיר גבהים שנראה חלק מהקיר ואי עבודה שבו משולבים גם הכיריים וגם הכיור. הוא מתוכנן באופן זה בהתאם לדרישת הדיירים, שאוהבים לארח חברים ובני משפחה. פינת האוכל פתוחה ומתמזגת עם החלל המרכזי. בנוסף, היא פתוחה לגינה, מתוכננת בצורה לא סטנדרטית ובאווירה יותר סלונית. השולחן בפינת האוכל נמוך יחסית ומשולבות בו כורסאות ישיבה, כדי שגם במרחב זה תושג תחושה של רוגע ונועם. הבית בעל חלונות בלגיים המתוכננים כך שמכל מקום אפשר יהיה לראות ולהרגיש את החוץ. הכניסה אליו מקורית למדי ומתבצעת דרך הגינה המרכזית.

 

 

 

הגינה מנוצלת עד תום וכוללת בריכה וג'קוזי, פינת ישיבה מפנקת, דק לבן, פרגולת עץ גושני עם שני עמודי בריק לבן. החזיתות של הבית מזכירות בית אירופאי עם קרניז מעל החלונות. להשלמת התמונה – תריסי עץ לבנים ומרפסות דקורטיביות קטנות משקיפות מהקומה העליונה הישר אל הגינה. שירותי האורחים במבואות המדרגות נסתרים מהחלל המרכזי, ומבואה זו משמשת מעין כניסה נפרדת לקומה העליונה של הילד. בשירותים אלו שילבתי קרניז דקורטיביים עם טפט וכן ארון כיור לואי. סוויטת ההורים בקומת הקרקע היא בעלת כניסה מעט נסתרת מהחלל המרכזי. הכל מאוד רגוע, עם יציאה לגינה אחורית, נפרדת משלה.

 

 

 

האמבטיה מפנקת, ללא חיפוי קירות סטנדרטי, ועם שילוב של צבע, פרופילים דקורטיביים וארון לואי בהזמנה מיוחדת. ארון הבגדים מצוי בנישה, וכולו מראות בסגנון אירופאי. ככזה, הוא נותן תחושה של גודל רב. מעניין לגלות כי מהארון משתקפת הגינה של חדר ההורים. בקומה העליונה תוכננה כאמור היחידה שמשמשת את הילד המתבגר, כולל פינת אירוח עם מרפסת אישית להזמנת חברים לבילוי, תוך מירב הפרטיות. "בתור המתכננת, הייתי מעורבת מאוד בחיי המתגוררים והתאמתי עבורם בית המשמש אותם ואת החלומות שלהם. הצלחנו להגיע לתוצאה ולהגשים את החלום למשפחה", מסכמת שירלי דן.

 

 

 

 

 

צילומים: גלעד רדט

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

כיף לעבוד
מאיה האזרחי עיצוב פנים
Mediterranean Blue
מיכל האן עיצוב פנים
תכירו את בולון
ביטק
הסיפור של גורדוניה
רן ומוריס אדריכלות ועיצוב
עיצוב לסטארטאפ
architectica - ארכיטקטיקה

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר