ישן חדש

משפחה צעירה רכשה דירה ישנה בתל אביב בבניין שעתיד לעבור תהליך תמ"א בעתיד הנראה לעין. מעצבת הפנים אפרת מידן והקבלן ומנהל הפרויקטים גיא אהרונוביץ נרתמו למשימה ויצרו עבורם מרחב מחיה העונה במדויק על הצרכים. ניכר מתן הדגש למטבח שמשמש עבורם כלב הבית ולכן הוא אוורירי, דינמי וכולל שפע של פתרונות אחסון.

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

חדר שהיה ממוקם במרכז הבית, הפך לחדר עבודה וחדר משחקים מודולארי, תוך חשיבה שבעוד כמה שנים הוא ישמש כחדר ילדים. על מנת לא ליצור מסדרון סגור, יצרנו מחיצה שנפתחת ונסגרת עליה חרטנו אלמנטים של עלים עדינים שיוצרים סוג של תמונה בחלל.

 

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

בנוסף, מאחר הבניין אמור להצטרף לתכנית תמ"א בעתיד הקרוב, היה חשוב לשמור על שאזור הספרייה תהיה ללא מאלמנטים קבועים על מנת לא להפריע למעבר לחדר העתידי וכתוצאה מכך היא הפכה  לפינת חמד לקריאה ומשחק, עם ספרייה שמסגרתה עשויה מברזל ובתוכה ריבועי עץ.

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

בעת הכניסה לבית אנו רואים משמאל ארון דו צדדי שפונה למטבח ולכניסת הבית. חלל הסלון מואר ופתוח.  רצפת פרקט בגוון עץ טבעי נבחרה לכל חללי הבית למעט הרטובים. ממול הסלון ממוקמת פינת האוכל המשפחתית שמהווה סוג של חציצה בין המטבח לסלון. מספר אלמנטים הגיעו מדירתם הישנה, הצלחנו להטמיע אותם בקונספט החדש של הדירה, בין היתר פינת האוכל והסלון.

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

נבחר חדר אחד לשני הילדים, בן ובת. החלק האחורי של החדר נצבע לירוק (גוון שאינו מגדרי), מיקמנו מיטת קומותיים בצורה אנכית אחת מהשנייה. כורסא ישנה רופדה מחדש על ידי בעלת הבית. חלל שנשמר רגוע עיצובית.

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

חדר שינה של ההורים מורכב משני ארונות קיר גדולים, בנגרות. תוך ניצול הרווח שנוצר מתחת לחלון עם יחידת מדפים. שידות משני צידי המיטה וקונסולה תוכננו עבור בני הזוג עם חומרים דומים , שילוב של ברזל צבוע בלבן ועץ. מחדר המאסטר מגיעים לחדר רחצה שהוא גדול ומפנק. שם גם ממוקם ארון שירות גדול. נבחר כחיפוי אריח אפור דמוי בטון, יחידת מדפים מעניינת תוכננה כתוצאה מקיר ישן (עם צינורות ביוב)שממוקמת בין הכיור למקלחת.

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

לטובת חדר הילדים תוכנן מקלחון עם רצפה מצויירת וחיפוי קיר לבן עם טקסטורה. הנגרות תוכננה בהתאמה עם תאורה מובנית. המשטח הולבש על יחידת הנגרות.

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

 

המטבח תוכנן מחדש, יצא מהחדר הסגור של הדירה המקורית. הוא עוצב כמו כפפה ליד לטובת הלקוחות שמאוד אוהבים לבשל. במטבח יש שני משטחי עבודה. האחד באורך 4 מטר וממול יחידת נגרות עם דלפק עבודה , שמשמשת מצד אחד לאחסון במטבח ומצד שני כארון מעילים בכניסה לבית. למטבח נבחר גוון אפור שנותן ניגודיות הרמונית לפרקט עץ, גם לרצפה האפרפרה של המטבח ולאלמנטים מעץ במטבח. החלטנו להשאיר פתוח חלון שפונה לפינת המשפחה. אפשר לסגור את החלון עם וילון או להשאיר פתוח לטובת קשר עין עם הילדים.

 

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

אפרת מידן וגיא אהרונוביץ, צילום עינת דקל

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

גינה. בית. חיים
אורלי רובינזון- INDOOR OUTDOOR,
לא סתם חלון
קבוצת ברנע-פארגון
עושים לובי
מיכל האן אדריכלים
יש סוסים שמדברים עברית
אדריכל רון שפיגל
וילה בשמיים
כרכום עיצוב נוף

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר