מודרני בשרון

הבית ממוקם בהוד השרון. גודל המגרש: 500 מ"ר, והשטח הבנוי הוא 300 מ"ר. בבית מתגוררים זוג הורים, עורכת דין וטייס, ושלושת ילדיהם הבוגרים. הדיירים פנו אל דורית וינברן, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים המתמחה בתכנון בתים פרטיים ודירות, לאחר נזילה של אחד מחדרי האמבטיה בבית, אשר חלחלה לתקרת הסלון. בנוסף לשיפוץ חדר הרחצה, ביקשו הדיירים להפוך את שתי המרפסות, שלא היו בשימוש, לחלק אינטגרלי מהחדרים הצמודים להן, ובכך להגדיל אותם. השינויים הללו פתחו פתח לשיפוץ רחב יותר אשר כלל עיצוב וחלוקה מחדש של שטחי הבית.

 

 

הבית עוצב בסגנון מודרני רך, ומשלב חומרים היוצרים תחושת חום ואלגנטיות. כל אחד מהחללים הותאם במיוחד על פי העדפותיו וטעמו של בן המשפחה, כך למשל, אחד מחדרי הרחצה עוצב במראה מונוכרומטי בצבעי שחור לבן, וחדר רחצה שני עוצב במראה מרוקאי –אוריינטלי. למרות השוני בין האזורים, הצליחה המעצבת לרקום קו עיצובי רציף והרמוני בין כולם, כך שכל אחד מהם מהווה חלק חשוב ממראה הבית.

 

 

 

הכניסה לבית עוברת דרך צמחיה מטופחת ומדרגות אבן, אשר ככל שעולים בהן מתגלה מראה הבית במלואו. דלת אקליפטוס גדולה ומרשימה מובילה הישר לתוך חלל אחד גדול ופתוח. הבחירה בסלון ומטבח הפתוחים זה לזה נולדה מתוך רצון לייצר תחושת מרחב, לשמור על קשר עין בין האזורים השונים, ולאפשר אירוח כמות גדולה של אנשים, היות ובעלי הבית נוהגים לארח תכופות. תחושת המרחב מתאפשרת גם בזכות ויטרינות ענק שהתווספו בעקבות השיפוץ. החלונות הגדולים מכניסים שפע של אור טבעי, ומשקיפים אל גינת הבית כך שנשמר קשר רציף בין חללי הפנים לחוץ.

 

 

בסלון מוקמו יחידות נגרות בהזמנה אישית לצד רהיטים ייחודיים המשלבים עור בגווני חום בהיר וכהה, אשר יוצרים תחושת חום, אלגנטיות ואיכות. גופי התאורה אותם בחרה המעצבת יחד עם בעלי הבית הינם שקועים וכמעט אינם מורגשים, במטרה לשמור על מינימליזם ואיפוק בחלל.

 

 

 

המרתף כולו תוכנן מחדש, ומחלל חשוך ודחוס, הפך לאחד ממוקדי העניין הגדולים בבית. החלל משמש כיחידת דיור הכוללת אזור אירוח, פינת עבודה, חדר רחצה ומטבחון. במהלך השיפוץ נפתח האזור כולו והפך לרחב ידיים, ללא שום חוצץ בין אזור השינה לאזור האירוח. המרתף עוצב בסגנון אורבני וצעיר, לבקשתו של בן המשפחה, אשר לקח חלק פעיל בכל תהליך העיצוב, וביקש לייצר אזור אירוח מרשים ומעוצב. המרתף עוצב באווירה ניו יורקית ומשלב אלמנטים שונים במראה אורבני, החל מבריקים אפורים, לוח גיר בהשראת גרפיטי, אלמנטים בגווני שחור אפור, ועד מטבח בגווני שחור וצהוב.

 

 

 

חדר השינה של ההורים משלב בתוכו חדר רחצה, וחדר ארונות ענק. החדר עבר הרחבה וכמעט והכפיל את שטחו, בזכות סגירת מרפסת, והפיכתה לאזור ישיבה. בזכות סגירת החלל התווספו גם חלונות גדולים המשקיפים לגינת הבית ושומרים על הקשר בין הפנים לחוץ. היחידה מעוצבת בסגנון קולוניאליסטי, בזכות רהיטים בעלי אמירה, במראה מודרני רך. חדר הרחצה כולל מקלחון ענק ומפנק, ומחופה ברצפת דק אשר יוצרת תחושת ספא ביתית. החדר מחופה באריחי ענק בגודל 120 X 120, ומאובזר בארון אמבט עשוי עץ המתפרש לכל אורך הקיר, ומאפשר שלל מקומות אחסון. להשלמת המראה הנקי נבחר כיור רחצה עשוי קוריאן.

 

 

 

גינת הבית עשירה בצמחייה ארץ ישראלית, לרבות עצי זית, וכוללת אזור ברביקיו ואזור ישיבה המתפקד בתור סלון חוץ. פינת הישיבה החיצונית משקיפה לסלון הבית, ונבנתה על במה מוגבהת מדק, מתוך רצון לבדל את האזור ולהפרידו משאר חלקי הגן, התוצאה מרשימה ומאפשרת אזור אירוח עצמאי נעים במיוחד.

 

 

 

 

 

הכותבת היא מעצבת פנים.

תכנון ועיצוב: דורית וינברן

צילום: שי גיל

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

איטליה ביפו
גלריה אפרו
אר-נובו שלי
גלריית החווה
מאירים את הבית
LIGHT HOUSE
קירות שקופים
קבוצת ברבי-טק
בית האח הגדול, המכירה
טולמנ'ס דוט

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר