מושקעת פי שתיים

במקום להסתפק בדירה קטנה במיקום נחשק בלב תל אביב, הכפילו בעלי הבית את דירתם בעזרת חיבור ותכנון מחודש של שתי דירות קטנות. המרפסת והנוף המרהיב בדירה המרווחת ונוטפת השיק ממחישים שהיה כדאי

 

אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר, צילום: שי אפשטיין

 

הדירות הקטנות בעיר הגדולה עברו הרבה מתיחות פנים, חלוקות מחדש ושדרוגים אינספור, רק להישאר במרכז וליהנות מהסביבה האורבנית המושכת, ומההיצע המקומי הרחב. הפעם הלכו הלקוחות רחוק יותר, ובמקום להסתפק בדירה ישנה וקטנה ביקשו לשדך בין שתי דירות תל אביביות, ולהפוך אותן לבית מרווח ונעים. כך, בקומה השלישית, בלב תל אביב, אל מול צמרות העצים הנשקפות מהחלון, התרחש השיפוץ המסיבי שהביא לתוצאה המרהיבה שלפניכם.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר, צילום: שי אפשטיין

 

בני הזוג, בשנות השלושים לחייהם, עם שתי ילדות קטנות, ביקשו להשאיר את התקרות הגבוהות מהם נהנו בעלי הדירות הישנות בבניין, ליהנות מחדר מגורים מרווח ומולטי פונקציונלי, ובאופן כללי להפיח בבית המתרחב חיים מחודשים. האדריכלית איריס אבנרי-דביר נרתמה למשימה המאתגרת, ויצרה פנינה אמיתית, הכוללת מטבח ופינת אוכל פתוחים לסלון, שלושה חדרי שינה, שני חדרי רחצה מרווחים, ספרייה, פינת ומרפסת. האווירה התל אביבית באה לידי ביטוי, מלבד במרפסת, גם בתקרות הגבוהות, במפתחים הרחבים ובחיפוי הרצפה, שמשלב אריחים מצוירים בטעם של פעם. אבנרי-דביר מסבירה שהחיבור היה עניין לא פשוט בתכלית, בשל אתגרים מבניים, וההישג הגדול היה ליצור מרפסת בבית שבו ריבוי קורות לתמיכה. היא יצרה חלונות ענק, מהרצפה, בחדר המגורים, בחדר המשחקים של הילדות ובחדר השינה שם ההורים. אלה מסייעים להכניס את הנוף האורבני אל תוך הדירה, ונפתחים לכדי מרפסת. כדי ליצור הפרדה בין חדר המגורים לבין המרפסת תכננה אבנרי-דביר ויטרינה נוספת, ואת המרפסת חיפתה באריחי גלוסקא, בטעם של פעם.

 

 

אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר, צילום: שי אפשטיין

 

החלל המרכזי חופה בפרקט במבוק, דבר שהעניק לדירה תחושת חמימות מיידית. כבר מפתח הכניסה אפשר להתרשם מהאיזורים הציבוריים, הכוללים את המטבח, פינת האוכל, הסלון, ופינת המשפחה.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר, צילום: שי אפשטיין

 

המטבח חופה אף הוא באריחי גלוסקא בגוון שמנת, אשר מהווים קונטרסט עיצובי לחזיתות הבטון של הארונות התחתונים, מעליהם משטח עבודה משיש, וכן לארונות הגבוהים הצבועים בשחור. במקום אי ישיבה מסורתי, נבחר שולחן עץ וסביבו כיסאות במראה נוסטלגי לשמש כמקום להתכנסות ולארוחות משפחתיות משותפות. ארון ישן, מציאה שהתגלתה ברחובות תל אביב, שופץ והפך למזווה ולארון תצוגה חינני, בצד המטבח, בגומחה שהיתה סוג של אילוץ קונסטרוקטיבי והפכה לרבת-חן.

 

 

אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר, צילום: שי אפשטיין

 

בחדר המגורים המופרדת על ידי עמוד תומך עוצבה מצד אחד פינת ישיבה נוחה, וכן פינת משפחה נינוחה על הרצפה, ממנה יציאה אל מסדרון, אשר מוביל לחלק הפרטי של הבית, בו חדרי השינה, חדרי הרחצה וחדר המשחקים. נישה נוספת שהיתה אילוץ מבני הפכה אף היא לפנינה עיצובית ופרקטית כאחד, ותוכננה בה ספריית עץ שבה משולבת מערכת מיזוג האוויר.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר, צילום: שי אפשטיין

 

בחדר השינה של ההורים תוכנן ארון קיר גדול, מחופה בזכוכית מודרנית בגוון אפור, ולצד המיטה הובלטו אבני סיליקט כנישות צד, שריד מהדירה הישנה. מקלחת ההורים מרוצפת בשחור לבן דרמטי, אך מראה מרוכך הודות לארון עץ בסגנון עתיק, עליו משטח זכוכית אפורה בסגנון מודרני.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר, צילום: שי אפשטיין

 

במקום חדרי המקלחות וחדרי השירות של הדירות הישנות, תוכננו חדרי הבנות מחדש. החלונות שנפתחו להגדלת האור והמרחב בחלל חשפו נוף לא אסתטי של מזגנים, אשר הוסתר בחינניות בעזרת משרבייה. זו נצבעה בגוון חלודה הזהה לגוון הקורה התומכת לאורך הדירה כולה, ועליה צמח מטפס ופרחוני, שעתיד להסתיר את החלקים הלא פוטוגניים בנוף שבחוץ. חדר הרחצה של הבנות אובזר באמבטיה עומדת בצבע אדום ועז, וחופה באריחים דמויי עץ בסגנון שאבי-שיק. ארון אחסון מעץ משלב בין סגנון מיושן וכפרי לבין מראה מודרני, הודות למשטח קוריאן בוהק.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר, צילום: שי אפשטיין

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

התשוקה לאסתטיקה
Shiro Studio
גינה מלכותית
ריצ'ארד רוזנבאום עיצוב גינות
בין שמים למים
שמים בריכות שחיה
דירה קטנה גדולה
מעצב פנים ניצן הורוביץ
יופיו של שימור
הלבשת בתים

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר