מערכת קשרים

הפאטיו המואר המשמש כליבו של הבית הפרטי במושב בשפלה משמש כנקודת התמצאות ויזואלית וכמוקד תקשורת בין האגפים הסובבים אותו. ביקור בית בפרויקט חדש של דן והילה ישראלביץ, בעלי המשרד 'ישראלביץ אדריכלים'.

 

 

 

את הבית הפרטי בהרחבה של מושב פסטורלי באיזור השפלה הקדישו בני הזוג, בשנות הארבעים לחייהם, ליצירת חווית מגורים שמחד מציגה מימד של אסתטיקה מעודנת ואלגנטית ומאידך עטופה ברכות כפרית, אור טבעי וחלל מרכזי פתוח המשמש כציר התמצאות ותקשורת בין הפונקציות השונות שמאכלסות את החלל.

 

 

 

 

על שטח של כחצי דונם ניצב הבית שמתפרס על פני כ-230 מ"ר בנויים בקומה אחת. לאורך תהליך התכנון הושם דגש על יצירת מכלול פונקציונלי הנאמן לצרכים העכשוויים והעתידיים של הזוג כמו גם של ארבעת ילדיהם.

 

 

תפיסת העיצוב מייצגת קו מודרני עכשווי בנראות חמימה ומזמינה. פריסת החלל הציבורי סובבת סביב פאטיו המשמש כלב הבית וכל הבית סובב סביבו. הוא יוצר בין החללים זוויות מבט ומערך של קשרים והתמצאות, ועץ הזית שניטע במרכזו משמר את הצביון הכפרי, השורשי והאותנטי שנאמן לאיזור ולתפיסת החיים של השניים. הבריקים שמחפים את העמודים המעגנים את חלל הפאטיו והמעטפת החיצונית, חודרים פנימה לקירות הפנים ומשמשים כמארג טקסטורלי חם ועשיר המקשר בין חוץ לפנים.

 

 

עם הכניסה לבית נחשפים לפאטיו המואר והאוורירי ולאזורים המקיפים אותו. ההפרדה העקרונית בין אותן פונקציות פנימיות נעשתה על ידי מחיצות פונקציונליות המשמשות כחציצה ובמקביל כאמצעי אחסון שחלקו הפנימי תוכנן במדויק על פי צרכיהם של בעלי הבית. כך למשל המחיצות המפרידות בין איזור הכניסה למטבח המשמש כארון גרדרובה לאחסון מעילים וכיוב' ובין המטבח לפינת האוכל שם תוכנן רהיט דו צדדי המשמש את המטבח ואת פינת האוכל במקביל.

 

 

 

אותו רהיט חופה משני צדדיו ב- paper stone- חומר תעשייתי עמיד במיוחד מנייר ממוחזר במראה חלודה. בחלקו הפונה למטבח תוכננה נישה סימטרית במרכז שחופתה פורניר בגוון בהיר ומשמשת כפינת קפה ואחסון יין. משטחי העבודה נצבעו בצבע אפוקסי לבן וארון המזווה הגבוה, שחוצץ בין הכניסה למטבח, עשוי פורניר ובו הוטמעו המזווה, התנור והמקררים האינטגרליים.

 

 

ככלל, נעשה ניסיון מושכל לשלב בחלל חומרים ,שעל פניו מנוגדים באופיים ותצורתם, אך בצורה מאוזנת, כזאת שלא תגרום לעומס יתר על המידה ותיצור אסתטיקה יוקרתית.

הקיר המרכזי בחלל חופה לוחות עץ טבעי מפירוק מסוגים שונים ובמגוון טונים וגוונים. דלת אינטגרלית תוכננה באזור המטבח ומובילה את הבאים מהחנייה הפרטית ישירות פנימה. היא נוצרה על מנת להקל על בעלי הבית ומייתרת את הצורך להגיע עם סלי הקניות דרך הדלת הראשית ומאריכה את הדרך.

 

 

פינת האוכל הרשמית כוללת שולחן עם משטח בגמר בטון ורגלי עץ אלון מושחרות וכיסאות עשויים פולימר עם רגלי מתכת דקיקות. יחד הם יוצרים מראה מודרני תעשייתי ומהווים קונטרסט לקיר העץ שנמתח לאורכו של החלל.

 

 

סלון הבית מאגד גם הוא סגנונות, צבעים ואלמנטים מעולמות תוכן שונים. מערכת הישיבה מורכבת מספת עור ועליה כריות נוי בגווני ירוק שמכניסות רעננות לחלל ושוברות במעט את המונוכרום הצבעוני. כך גם כורסת הקטיפה הירוקה. המנורה שמעליהם מרופדת בד חום ובחלקה הפנימי בד בגוון צהוב שמאיר את החלל ומוסיף עניין. שתי ספריות ה-FREE STANDING שניצבות ממול מאופיינות בקו מודרני א-סימטרי עשויות מתכת כהה וקוביות עץ שיוצרים יחד מראה תלת מימדי בחלל.

 

 

אגף חדרי הילדים תוכנן כחלל כפול המיתמר לגובה של כשבעה מטרים ומורכב ממפלס נמוך שמאכלס פינה קז'ואלית משותפת לאירוח חברים ומעליו קומת גלריה הכוללת סוויטות ובהן חדר שינה, ארונות קיר שדרכם עוברים דרך דלת נסתרת ישירות אל חדר הרחצה האישי.

 

צילום הפרויקט: עודד סמדר

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

אדום או לבן?
טולמנ'ס
Sound and Vision
הד סינמה
יריד ArTi לאמנות ישראלית
בית המכירות תירוש
כיף לעבוד
מאיה האזרחי עיצוב פנים
גיאומטרית מדודה
אבירם- קושמירסקי תכנון ועיצוב פנים

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר