מרחב עדכני

בית פרטי, בעיצוב מעצב הפנים ניצן הורוביץ

הדיירים: מספר הדיירים, גילאים, עיסוקים רלבנטיים. בני הזוג, לקראת סוף שנות ה-30 לחייהם הם בעלי חברה פרטית והורים לשלושה בנים בגלאי 9,11,13.

 

 

הבית: הבית החדש נבנה במושב פסטורלי בלב השפלה שמתאפיין באווירה כפרית, צעירה ומלוכדת ומציע חיי קהילה ענפים. מרבית מבניו החדשים הם זוגות בעלי מקצועות חופשיים בעלי משרות תובעניות שמחפשים את הקרבה לטבע ולמרחבים הפתוחים.

 

 

שטח המגרש הוא כ-600 מ"ר והבית בנוי על מפלס אחד שמשתרע על פני כ-210 מ"ר וכולל חלל ציבורי רחב ידיים הכולל את המטבח והסלון, אגף פרטי הכולל פינת משפחה אינטימית, את שלושת חדרי הילדים, חדר רחצה משותף ואת סוויטת ההורים בה חדר שינה, חדר רחצה ואיזור אחסון. בנוסף תוכנן מרתף בשטח של כ-100 מ"ר ובו איזור המיועד לפעילויות הילדים וכן חדר אורחים.

 

 

על אף העובדה שתוואי המגרש היה טרם הבניה מישורי, הוחלט ליצור הגבהה משמעותית של הקרקע על מנת ליהנות כמה שיותר מהנופים והמרחב הנשקף מבחוץ.

 

 

 

 

החזון: הלקוחות ביקשו ליצור מרחב עדכני הכולל חללים כמה שיותר פתוחים ומאווררים שנהנים מחשיפה מירבת לנוף המוריק שבחוץ. מכיוון שבני הזוג נמצאים בשגרת יום אינטנסיבית דגש נוסף בעבודה על הבית היה ליצור מבנה שדורש כמה שפחות תחזוקה ויותיר כמה שיותר זמן פנוי להנאה בחיק המשפחה וחברים. זאת ועוד, השניים ביקשו ליצור מעטפת וחללי פנים התואמים את אופיים וערכיהם, בית לא ראוותני, שיעצים את החיבור לקרקע וייתן מקום של כבוד לנוף והסביבה.

 

 

משך הבניה:  כשנה וחצי מרגע קבלת היתרי הבניה.

 

 

תיאור כללי של הבניה: תהליך תכנון המעטפת והחוץ נעשו בשיתוף אדריכל הרישוי מתן הכט ואדריכל הנוף שי דוד כשמה שעמד לנגד עיננו היה ליצור חיבור מיטבי ויחסי גומלין בין חוץ לפנים ולאפשר חשיפה מירבת של הנוף בכל אחד מחללי הבית. הקפדנו שכל חלל ייהנה לפחות משני כיוונים והרעיון היה לנתב את הירוק שבחוץ כמעין תפאורה נלווית לתכנון ועיצוב הפנים.

 

 

ההיכרות עם בני הזוג היא ארוכת שנים שהחלה 12 שנים לפני כאשר ניצן תכנן את ביתם הקודם באחת מהערים באיזור. הקשר וההיכרות עם טעמם, רצונותיהם ומאווייהם הפך את התהליך לדינמי נעים וחוויתי. בעלת הבית היתה מעורבת מאוד בשיח ושותפה פעילה בקבלת ההחלטות לאורך כל התהליך; היא ניחנה בחוש אסתטי מפותח וביכולת לנתח מימדים, נפחים ובחירת קומפוזיציות, חומרים וצבעים.

 

 

 

כניסה: כבר משביל הגישה לרחבת הכניסה ניתן לראות את החיבור והדיאלוג בין המעטפת לצמחיה ומבנה השטח. עצי הזית הוותיקים משתלבים בהרמוניה עם המבנה הגיאומטרי והצבעוניות המונוטונית האפרפרה. הקונטרסט בין אלה מצליח ליצור מראה הרמוני בעל רבדים ועומקים ומייצר תחושה של ציפייה וסקרנות מפני העתיד לבוא. הצמחייה אינה גבוהה ועדיין מאשפרת יצירת פרטיות. המכלול יוצר נראות נקיה וסינרגיה בין האלמנטים השונים.

 

 

שביל הכניסה והמדרגות המובילות למבואה החיצונית רוצפו במרצפות שיש גדולות בגדלים משתנים שמלוות גם את איזור הישיבה שבחוץ ובשבילים שבחצר האחורית.

 

החזיתות חופו בחומרים שונים המדגישים את הגושים, יוצרים עניין ובד בבד שומרים על איפוק ואסתטיקה מעודנת. חזית הכניסה חופתה באריחי בטון 80/1.60 שמלווים את קירות פנים הבית ומחזקים את קשר בין חללי החוץ והפנים, כך גם השיש והברזל שהשימוש בהם ניכר במאסות שונות בחללי הפנים.

 

דלת הכניסה, שגובהה 2.80 מ' עשויה כנף רחבה משולבת בגרניט פורצלן ותוכננה בהתאם לפרופורציות הגובה של הבית שתוכננו בשני מפלסים- החללים הציבוריים מתמרים לגובה של 4 מטרים (אחרי הנמכות עבור תשתיות) ובחללים הפרטיים גובה התקרה הוא 3.60 מטרים.

 

במבואת הכניסה הגדולה הוצבו שתי ספריות המהוות נקודת מיקוד קונספטואלית ועליהן ומעליהן יצירות אמנות. הן יוצרות מסייעות ביצירת גריד סימטריה, יוצרות עניין ומכניסות מימד של חום.

 

חלל ציבורי: מכיוון שבני המשפחה אוהבים מאוד לארח ובעיקר בסביבת החוץ הוחלט כי פינת האוכל הרשמית תמוקם מתחת לפרגולה הבנויה ולא בתוך הבית. כך הצלחנו ליצור מרחב אירוח כיפי, נעים ונגיש ולהותיר את המרחב הפנימי אוורירי. ביום יום המשפחה יושבת לאכול באי הגדול שבמטבח מה שעונה במדויק על צרכיהם ואופן התנהלותם כמשפחה.

 

 

סלון: בחלל הסלון פוגשים שוב בבטון שפגשנו בכניסה ועל אף שמדובר בחיפוי הנראות היא יותר קונסטרוקטיבית וטבעית. הצבעוניות המונוטונית כוללת טונים מגוונים של אפור ומקבלת מימד מרענן על ידי נגיעות צבע כחלחלות וחום בזכות רהיטים עשויים עץ אגוז אמריקאי. יחד מתקבלת נראות עשירה בזכות עבודה עם מרקמים ודוגמאות. כמו בכל הבית גם אותו מעטרות עבודותיה של האמנית חוה שפי שצוירו במיוחד לבית בפלטת צבעים מקבילה לזאת המאפיינת אותו.   במקום שידת טלוויזיה בחרנו בארגזים שמהווים שטח אחסון אידיאלי ובד בבד הם מודולריים כך שניתן ליצור עמם קומפוזיציות שונות וכך ליצור עניין, גיוון ושונות כשמתחשק.

 

מטבח: המטבח בהיר, פתוח לסלון ורהיט האי תוכנן כאלמנט משותף בין שני החללים. הוא תוכנן בצורת L כמו גם החלון שבו שמהווה הד לצורתו. החזית ומשטחי העבודה רוויים במקומות אחסון, זאת על מנת לספק את הצרכים המוגדרים שלהם כמשפחה שאוהבת מאוד לבשל ולארח. האי משלב בין משטח דקטון לרהיט עשוי עץ אגוז אמריקאי שממשיך באופן ישיר לחלל הסלון.

 

פינת משפחה: הפינה משלבת בין מספר פונקציות וביניהן איזור צפייה קז'ואלי ופנית עבודה. במובנים רבים היא נתפסת כלב הפועם של הבית בו ההורים והבנים מבלים זמן איכות משותף. על מנת לייחד אותה ביחס למעבר רצפתה עשויה פרקט עץ ובכך נוצרת אוויר אינטימית וחמימה. פרט לחלון הצופה אל הנוף, הסקיי לייט שתוכנן מעל ציר המסדרון מציף אותה באור טבעי לאורך היום. זאת ועוד, הוא מעצים את הבדלי הגבהים בתקרה, מעניק עומק ומייצר דרמה בחלל.

 

 

חדר רחצה כללי: חדר הרחצה הכללי משרת את הילדים והאורחים. הוא אורבני, צעיר, עדכני וארטיסטי.  פלטת הצבעים בחלל הם נגזרת של האריחים המצוירים, המשלבת בין גוונים של כחול, אפור וחום שמוסיף מימד של חמימות.

 

סוויטת הורים: הפונקציות השונות מוגדרות על ידיר פרטי ריהוט. חיפוי הקיר שמול המיטה הוא המשך ישיר של חזית הכניסה הראשית וקיר הכוח בסלון. את המסדרון המוביל לחדר הרחצה מלוות שתי יחידות אחסון שמעל אחת מהן מותקנת מראה דו כיוונית ייחודית בגובה 3 מטרים בעלת מסגרת ברזל מדוקקת. המראה היא ללא ספק הפיס המרשים בחלל שייצורו והתקנתו היוו אתגר.  תלייתה  סמויה, ומעליה פס תאורה שמשלים את הסימטריה  של הפריט כולו.

 

חדר רחצה: לחדר הרחצה נבחרו אריחי גרניט פורצלן כהים ודומיננטיים, עליהם הדפס תחרה שמעדן את נראותם ומוסיף מימד אותנטי בחלל. אלה מייצרים אווירה יוקרתית, מפנקת ומעט דרמטית. ארון הרחצה עשוי אגוז אמריקאי, מעליו משטח דקטון במראה חלוד וזוג כיורים עשויים בטון-לו ולה.

 

דבר המעצב: המפגש החוזר עם הלקוחות היה מהנה במיוחד. הרצון שלהם, שלי ושל שאר אנשי המקצוע שנטלו חלק בפרויקט, ליצור עבור המשפחה הנפלאה בית שיתאים למידותיהם ולצרכיהם התגשם על הצד הטוב ביותר בזכות דיאלוג נעים ומפרה.

 

 

טיפ: אל תפריע לעבודות של המתכנן ובד בבד, אל תתפשר על העקרונות שלך כלקוח. התהליך חייב להכיל לכל אורכו שיח מכבד והתייחסות לכל פרט ופרט כדי לבנות מכלול שלם ומושלם.

 

פריט אהוב: ללא ספק המראה שבחדר ההורים. היא דרשה מורכבות בתכנון ובביצוע שגם לאנשים עם הרבה מאוד ניסיון היא היוותה אתגר שהיה מעניין לפצח.

 

קרדיטים:

צלם:עודד סמדר

אדריכל רישוי: מתן הכט

אדריכל נוף: שי דוד- 'כרכום'

נגרות :תומר שיטרית

סטיילינג ואקססוריז: אורלי בן סימון- Vicious gallery

ציורים: חווה שפי

תאורה: דורי קמחי

מטבח: רגבה

ריהוט: נטוצי

בטון: אקו-דיזיין

דלת כניסה- נילסן

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

אין עוד מלון כזה
מלון פוליהאוס תל אביב
גינה מלכותית
ריצ'ארד רוזנבאום עיצוב גינות
חלל קריאטיבי
שלומית זלדמן עיצוב פנים
קלאסי ומודרני בבית אחד
הלבשת בתים
היופי בפשטות
THE BUTCHERS FURNITURE

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר