עבר פוגש עתיד

בני הזוג, הורים לשני ילדים בוגרים,  שבקשו לבנות בית חדש וגדול על השטח בו ניצב ביתם הוותיק של הסבא והסבתא כמעט וויתרו על החלום יומיים לפני שהטרקטורים התחילו להרוס את הבית הנוסטלגי. הזיכרונות משנים עברו הציפו את השניים ואכן, לקחו חודשים רבים עד שהשתכנעו לעשות את הצעד, לשמחתנו. הצצה לאחד הבתים היפים בשרון שתכננו עבורם שרה ונירית פרנקל.

 

אדריכלות: נירית פרנקל – צילום: גלעד רדט

 

אף אחד לא היה ממהר להרוס את הבית בו גדל, מבנה שהוא הרבה יותר מארבעה קירות, שמציף ברגשות ובזיכרונות ילדות. כך גם במקרה של הבית באחת מערי השרון, שנבנה בתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת ושירת נאמנה את הוריו של בעל הבית הנוכחי שביקש לבנות עבורו ועבור משפחתו בית שישרת את צרכיהם העכשוויים.

 

אדריכלות: נירית פרנקל – צילום: גלעד רדט

 

ואכן, לקחו לשניים שלושה חודשים לגבש החלטה ולהחליט איך לפעול. הם שבו לשרה ונירית פרנקל, מה שהיו אמונות על התכנון החדש של הבית ובחרו לשנות מעט את התכנית. במקום להרוס את הבית הישן ולבנות על חורבותיו, הם החליטו להשאיר את המבנה הישן, לשפצו ולבנות על השטח בית נוסף, עבורם. שתי המתכננות שבו לשולחן השרטוט ושבו לבני הזוג עם תכנית חדשה העונה על הצרכים והמאוויים שלהם בהווה, מבלי למחוק את העבר.

 

אדריכלות: נירית פרנקל – צילום: גלעד רדט

 

אדריכלות: נירית פרנקל – צילום: גלעד רדט

 

בבית המקורי גר כיום בנם הבכור של השניים. המבנה ממוקם בקדמת המגרש, ששטחו הכללי הוא כ-750 מטרים רבועים. החזיתות שופצו וחללי הפנים זכו לשיפוצים קוסמטיים. בצמוד אליו, תוכנן הבית החדש, ששטחו כ-220 מ"ר על פני שתי קומות (קרקע ומרתף) כשלכל אחד מהבתים כניסה פרטית נפרדת.

 

אדריכלות: נירית פרנקל – צילום: גלעד רדט

 

האתגר הגדול שעמד בפני שרה ונירית היה לחבר בין שני המבנים כך שיראו כמבנה הומוגני.  לשם כך תוכננו גגות הרעפים והחזיתות של שני הבתים באותה צבעוניות וחומריות- טיח אפור, תריסי עץ בגוון אפור-ירקרק, מרזבים מאבץ וחיפוי של לבנים אפורות מפירוק בחלקם התחתו.

השביל החולף על פני הבית המקורי הורחב ורוצף באבנים אפורות ההולמות את החזיתות של שני המבנים. בהמשכו, ואחרי טיפוס של שלוש מדרגות, הוא מוביל לבית החדש. פיתוח השטח החדש מעניק מעין תחושה של טיול בגן. זאת ועוד, בכדי לייחד את רחבת הכניסה יצרו האדריכליות שטיח אריחים בדוגמת אדרת דג ובמרפסות הצרות שבצידי הבית נשתלו אריחים מצוירים והותקנו מעקות ברזל.

 

 

אדריכלות: נירית פרנקל – צילום: גלעד רדט

 

 

 

ביתם של בני הזוג תוכנן בהשראה כפרית טוסקנית עם תוספות של אלמנטים תעשייתיים. רצפת הפרקט הטבעי בגוון חום מעושן, תקרת העץ גבוהה בעלת קורות בולטות שנצבעה בלבן וצביעתן האמנותית של ארונות המטבח; שולבו חלונות מחולקים בעזרת פרופילים של ברזל שחור; דלתות פנים שחורות משולבות בזכוכית; ואלמנטים דקורטיביים שונים , כולם על טהרת הסגנון התעשייתי המודרני.

 

שרה ונירית פרנקל – צלם גלעד רדט

 

מבואת הכניסה תוכנן קיר לבנים אפורות שתוחם אותה ונותן לה מסגרת. מאחוריו מטבח רחב ידיים בצורת ח'. קיר המטבח חופה באריחי קרמיקה שצוירו בעבודת יד ומשטחי העבודה והכיור עשויים מחומר זהה כך שנראה כאילו נוצרו כיחידה אחת.

 

שרה ונירית פרנקל – צלם גלעד רדט

 

במרכז המטבח תוכנן אי מרשים בגוון אפור המשמש לארוחות משפחתיות קז'ואליות ולאחסון, וממולו יציאה לגינה המלבלבת. המטבח מוצף אור טבעי הודות לחלון גדול שתוכנן מעל הכיור. הוא פתוח אל פינת אוכל, בה הוצב שולחן מרשים בעל פלטת בטון המונחת על גבי רגלי עץ מגולפות במראה טבעי. סביב פינת האוכל תוכננו פתחים מרשימים מברזל וזכוכית, מבעדם נשקפות החצר ובריכת הנוי שמשרה תחושה של רוגע.

 

 

שרה ונירית פרנקל – צלם גלעד רדט

 

 

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

פורצלן פיאנדרה
סטון בוטיק
אור חדש
קמחי תאורה
טובות השתיים
pas normal
תמיד במרכז
LAMINAM
'פטיש' לעץ
אלון דודו - ריהוט עץ

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר