עושה לביתה

אל הבית בצפון תל-אביב עברנו אחרי שנים של מגורים בשכונה מגניבה בנווה צדק. חיפשנו איזור טוב שמתאים לגידול ילדים ועדיין הכי קרוב שאפשר למרכז העיר. את הדירה הספציפית בחרנו בעיקר בזכות הנוף הנשקף ממנה. בביקור השלישי שלנו בה (אחרי פעמיים בהן לא השתכנענו במאת האחוזים) צפינו בשקיעה המרהיבה שנגלית מבעת לפתחים והחלטנו שזהו הלוקיישן המתאים עבורנו.

 

מעצבת הפנים אולה אלישר, צילום שי אפשטיין

 

דירת הפנטהאוז ממוקמת בקומות התשיעית והעשירית של בניין מגורים וותיק כבן 30 סמוך לשדה דב. הנופים האורבניים הנשקפים ממנה הוסתרו לפני השיפוץ מבעד לתריסים וככלל, הדירה היתה מיושנת ומתוכננת בצורה שאינה ממצה את הפוטנציאל הגלום בה.

 

מעצבת הפנים אולה אלישר, צילום שי אפשטיין

 

כך למשל גרם המדרגות הלולייני שתוכנן במרכז החלל.  מה שגרם לחלק גדול מהשטח בסביבתו להיות לא מנוצל. בפועל, מדובר במטראז' של חדר שלם. בתכנון החדש בחרנו להסית את המדרגות לפינת החלל כך נוצר חדר שינה נוסף המשמש כחדר בו אנחנו יכולים לשהות קרוב לילדים שהחדרים של שניהם נמצאים בקומת הכניסה. בנוסף, שינוי מיקום המדרגות איפשר ליצור מקומות אחסון רבים בהרבה. זאת ועוד, שבירת הקירות ופתיחת החללים הציבוריים בקומה זו לכדי חלל גדול אחד מייצרת זרימה טובה ונכונה בהרבה בחלל וטווח תצפית אולטימטיבי לנופים מכל זווית. כזוג שמרבה לארח (ולעיתים 30-40 אורחים במקביל) תכנון פתוח והצבת פינות ישיבה מסוגים שונים באיזור חלל האירוח הפנימים והחיצוני מאפשרת לנו למקסם את החוויה.

 

מעצבת הפנים אולה אלישר, צילום שי אפשטיין

 

כחלק מהשיפוץ בחרנו לוותר בחלל הציבורי לנצל טוב יותר את הפתחים ולהחדיר את הנוף המיוחד של מסלולי ההמראה והנחיתה של שדה דב פנימה. מדובר בפיצ'ר ייחודי שיוצק לתוך הבית סיפור מסגרת מעניין ודינמי. בחרנו לוותר על תריסים כדי למקסם את כמות הנוף, האור והאוויר הטבעיים עד כמה שניתן.

 

מעצבת הפנים אולה אלישר, צילום שי אפשטיין

 

בילדותי באוקראינה נהגתי לשבת על אדן החלון ולצפות בחוץ על הנוף והגשם. בדירה הזו הגשמתי חלום ויצרתי ספסל בין המטבח לסלון שמשחזר עבורי את החוויה. אני יושבת עליו, קוראת ועובדת ונהנת לצפות לשמיים ולנוף הנגלה מבחוץ.

 

מעצבת הפנים אולה אלישר, צילום שי אפשטיין

 

מעצבת הפנים אולה אלישר, צילום שי אפשטיין

 

 

בדירה הזאת בחרתי להתנסות ולשלב חומרים רבים. כך למשל שילבתי רשתות אקסטנדית שמיועדות לבניה כפיצ'ר עיצובי בבית בדמות חיפוי קיר מבעדם מופץ אור. המדרכים במדרגות עשויים. פוליקרבונט ותמונות שצילמתי בעצמי הדפסתי על אריג גומי נמתח והם משמשים כחיפויים בחדרי השירותים והרחצה.

 

מעצבת הפנים אולה אלישר, צילום שי אפשטיין

 

בחרנו לשלב בבית אלמנטים בנויים במראה אוורירי שלא יחסמו את החלל. כך למשל מדפים תלויים על כבלים מברזל. זאת ועוד, בחרנו לשלב רהיטים עם סיפור והיסטוריה מאחוריהם, שאת מרביתם רכשנו בשווקים. כך למשל המנורות המשתלשלות מתקרת החלל הכפול באיזור המדרגות שמוסיפות אופי לחלל כולו.

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

אולם ומלואו
שרה ונירית פרנקל אדריכלות ועיצוב פנים
מאיטליה באהבה
מיקלה סימאונה
סוד הריצוף במלונות הבוטיק
אוסטרו דיזיין
חדר משלהם
הקשר בין עיצוב לתרומה לקהילה
כיתות העתיד
ספייס טק

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר