עושה לביתה

את הדירה ברמת פולג רכשנו מעצבת הפנים פרי הדר עם בעלה לשעבר כבר לפני כ-25 שנה כנכס להשקעה. אחרי הפרידה החליטה לעבור לגור בה יחד עם שלושה מילדי שהיו בני 17, 15 ו-11. המעבר מבית של כ-350 מ"ר לדירה של 117 מ"ר היה מאתגר אך תכנון נכון ואפקטיבי אפשר ליצור מרחב מגורים שעונה במדויק על הצרכים של ארבעתם.

 

 

בתכנון המקורי הדירה היתה דירת 4 חדרים ובתכנון החדש יצרה הדר חדר שינה נוסף על חשבון חלק מהחלל הציבורי שהתפרש על פני כ-30 מ"ר. בסמוך לכניסה לבית, באיזור ששימש חלק מהמטבח המקורי, תוכנן חדר השינה של הבן בן ה-17 עבורו יצרה איזור פרטי שיאפשר לו פרטיות, כך הוא יכול להיכנס ולצאת בכל שעה מבלי להפריע לשאר בני הבית. תשתיות הצנרת והחשמל של המטבח הועתקו לקיר החדש שנבנה התוחם בין חדר השינה לחלל הציבורי.

 

 

 

המעבר לדירה סימל גם התחלה חדשה. המעצבת וילדיה עברו אליה ללא חפצים או אוספים אלא רכשו הכל חדש, מה שאפשר לתכנן מטבח פונקציונלי עם מקומות אחסון מדויקים לצרכים העכשוויים שלנו כמשפחה. על מנת ליצור חלל מרווח, אוורירי ונקי בחרה הדר בחזיתות מחופות פורמייקה דמוית נירוסטה. השולחן במרכזו משמש את המשפחה הגרעינית לארוחות קז'ואליות והוא משמש גם כמשטח עבודה מרכזי.

 

 

 

לסלון נבחרה מערכת ישיבה גדולה ועמוקה שמהווה מרבץ נוח. על מנת לא לחסום את היציאה למרפסת בחרתי במערכת שאינה פינתית וההדום המשמש כשולחן סלון יכול לשמש גם כמקום ישיבה נוסף בעת הצורך. מעל הספה נתלתה תמונת אבסטרקט שיצרתי שמשלימה את הקונספט והצבעוניות בחלל. גווני הכחול והטורקיז מתכתבים היטב עם צבעי האפור-שחור והקאמל ששולטים בחלל. על הקיר הנגדי מוצב קן ציור המשמש לתליית אמנות מתחלפת שאני יוצרת.

 

 

כמי שעברו מבית פרטי עם גינה גדולה, המרפסת, שמשקיפה לים, נתפסת כחצר לכל דבר ומרבית האירוח שלנו קורה בה. היא רוצפה רצפת דק ובה פינת ישיבה וצמחיה.

 

 

 

מכיוון שחדרי השינה אינם גדולים, שולבו בהם ארונות בגדים לא סטנדרטיים שאינם סוגרים על החלל ומאפשרים להכניס בכל אחד מהם מיטת זוגית.  באחד מחדרי השינה למשל הצבנו ארונית שעוצבה בדמות לוקר בה מאוחסנים בגדים נגישים וארונית אחסון נמוכה נוספת המשמשת גם כשידת טלוויזיה. הממ"ד משמש כחדר ארונות אוניברסלי בו מאוחסנים בגדי חורף או קיץ (בהתאם לעונה).

 

 

על מנת לתת אופי לכל אחד מחדרי השינה נבחרו  עיצובים מושקעים ולא קונבנציונליים המושתתים על אופיו של בעליו. בחדר השינה של הבן הגדול נבנתה מיטה על במה פריקה שיוכל בקלות להחליף או להעביר אותה לכל בית אחר. על אחד מהקירות בחרנו ליצור אלמנט גרפי תלת מימדי שבנוי משלושה מישורים- מישור הקיר, פרופיל U  שקוע בקיר ומשושים מרופדים בד שחוצים את מישור הקיר.

 

 

צילום פרויקט: סטס שרייבר

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

בין שמים למים
שמים בריכות שחיה
קומה, חצי קומה
מעצבת פנים שלומית זלדמן
מאירים את הבית
LIGHT HOUSE
יריד ArTi לאמנות ישראלית
בית המכירות תירוש
בטון אדריכלי
נאות סמדר - בטון אדריכלי

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר