פרויקט בשרון

שיפוץ מושב במרכז הארץ, משפחה  זוג פלוס 3 ילדים. סגנון נקי וחם. ההגדרה היתה לעשות בית שגרים בו. בית שצריך לרענן ולשפץ אחרי שהילדים גדלו, כבר בגיל ההתבגרות. רענון לבית. אנשי מושב עם בעלי חיים. הסגנון הקודם היה יותר כפרי והנטייה היתה ללכת על משהו יותר נקי. מודרני לייט.

 

 

 

 

אחד הדברים החשובים בעת השיפוץ הוא לא לנסות להמציא את הגלגל, אלא למצוא את היתרונות שלו, ולמקסם אותם. תוך הבלטת היתרונות ומנסה לטשטש את החסרונות.

 

 

 

בית שבנוי במפלסים, מאוד מואר. הנתונים הטבעיים של הבית , מהתקופה שהיו עושים קירות קטומים, המבנה הבסיסי של הבית אינו בקווים ישרים. עם חללים לא סטנדרטיים, תקרות גבוהות בחלק מהחללים, הרעיון היה לתת תחושת נקיון וארגון ולהתמודד עם הקיים, מה שהצריך יוזמות ורעיונות כדי ליצור עיצוב מודרני.

 

 

קומת הכניסה חופתה באריחי גרניט פורצלן גדולים כדי להעניק תחושת מרחב ועל מנת לטשטש את האלכסוניות של הבית. את הגבהים השונים של התקרה , עשיתי שימוש בהנמכת תקרה, מיקום רהיטים וכו, על מנת לשים לב להעמדת הבית.

 

 

 

 

בעת הכניסה לבית, נפתח מצד אחד סלון רחב ידיים . מימין לכניסה ממוקם המטבח, אותו תוחם קיר כניסה , בחרתי לעשות בו שימוש , ובמקום שיהווה קיר שסוגר את הבית, הפכתי את הקיר לאלמנט עיצובי בחיפוי עץ מצד אחד עם קומודה ומהווה מצידו השני ארונות אחסון פרקטיים למטבח. אלמנט נגרות דו צדדי שמצד אחד משמש אלמנט כניסה ומצידו השני פונקציונאלי למטבח.

 

 

 

פינת ישיבה אינטימית ומשפחתית נבחרה תוך ניצול האלכסון של הבית, היא משקיפה לגינה ומשרתת את בני המשפחה באופן שוטף.

הסלון אינו סטנדרטי, כך שהעמדת הריהוט נבחרה על מנת לטשטש את הקווים האלכסוניים ולתת תחושת מרחב, יחד עם הנגרות שמסתירה את המיזוג, בלי לעשות הנמכה.

המטבח גדול מימדים נקי וחם, שילוב של ארונות בהירים וקיר עץ שנותן חמימות.

בשירותי האורחים בשל ההנמכה , עשינו שימוש בגוון אפור לצד עץ.  מה שיצר חמימות.

יורדים מספר מדרגות למפלס המרתף שם ממוקם חדר עבודה, חדר למתבגרת, מקלט וחדר כביסה ויציאה לאזור החניה. לחדר הכביסה בחרתי חיפויים נוסטלגיים, דלת זכוכית שמכניסה הרבה אור, ונגרות עם ארונות כחולים – המטרה היתה לקחת חלל "משעמם" בו נעשה שימוש עיצובי כדי להחיות את החלל. צבעוניות דומה ניתנה לחדר כושר הממוקם במפלס ההורים.

חדרי המגורים חופו בפרקט, כדי ליצור הפרדה בין האזור הציבורי לפרטי. יחידת הורים מרווחת, עם נגרות חדשה , מקלחת עם יציאה למרפסת אישית. חדרי הילדים, כולל חדר הרחצה, גם בהם הקירות היו קטומים והצריכו התייחסות מיוחדת, הן בנגרות והן בבחירת החומרים .

 

צלם אלעד גונן

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

סביבת עבודה מפוסלת
Cosentino
Biscuit Time
PARQUETEAM
הדקויות שבאדם
לזכרו של שלמה אבן חן
אריחי פיוז'ן
ויה ארקדיה
עולים על נחושת
רולמט מבית גולמט

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר