קומה, חצי קומה

לגור בבית בלי שכנים שיפריעו, עם גינה, שיהיה מספיק גדול, אבל גם חמים ואינטימי. נשמע בלתי אפשרי? לא הבית הזה, שמבנה מתוחכם מאפשר להציץ לכל חלקיו מכל קומה, הודות לחצאי מפלסים בין הקומות.

 

 

 

חיפוש בית מגורים ראוי הוא עניין לא פשוט, לכל הדעות. אבל קשה היה שלא להיות מוקסמים מהמבנה המיוחד של הבית, שגרם לבני זוג: היא מעצבת פנים והוא סמנכ"ל כספים בחברת תעופה, עם שלושה ילדים, לבחור בו בלי היסוס. הבית ברעננה, בן 40 שנה, המתפרש על פני 200 מ"ר, הזדקק לשיפוץ פנים מסיבי, שכלל חלוקה מחדש והרחבה, בקומת הכניסה, לטובת סטודיו פרטי, ובדמות מרפסת בחדר השינה של ההורים. המבנה הבסיסי של הבית נשמר, הודות לתכנון הבסיסי המתוחכם של ארבעה מפלסים הבנויים במרווחים של חצאי קומות. אלה מפרידים בין החללים השונים, ועם זאת מאפשרים קשר עין בין הקומות, באופן שמאפשר להציץ לכל קומה כמעט מכל פינה בבית.

 

 

 

למרות שנתוני הבסיס של הבית היו טובים, הבית עצמו היה מאוד חשוך וסגור, ולכן ביקשה המעצבת להאיר אותו, לפתוח את החללים, ולהרחיב את המעברים, כך שתהיה זרימת אור ואויר בין חדרי הבית. בליווי קוסטרקטור מומחה היא נפטרה מקונסטרוקציות מיותרות כמו עמודים וקירות מסוימים. קיר עם עמודים תומכים שהפריד בין המטבח לסלון הוחלף ביציקת קורה. בחדר המגורים פורקה התקרה שהסתירה את הגג הגבוה והמשופע, והוא הודגש בעזרת קורות עץ בהירות. גם בחדר השינה של ההורים פורקה התקרה הקיימת והוחלפה בקורות עץ, שאת יופיין הדגישה באמצעות גופי תאורה מעוצבים. תוספת של מרפסת הפונה לחצר האחורית היפה השלימה את סוויטת ההורים.

 

 

 

 

הסגנון המובהק אל הבית הוא כפרי, אך בני הבית ביקשו להוסיף אלמנטים מודרניים, וכך שילבה המעצבת בין שני סגנונות, באופן שיעניק לבית מראה נקי, אך חמים ואלגנטי במהותו. חומרי גמר ואביזרים משלימים בסקאלה של שחור, אפור ועץ סייע להכניס את הסגנון החדש באופן הרמוני ושלם אל תוך הבית, כך שיהלום את הצביון הכפרי של הסביבה שבה ממוקם הבית.

 

 

 

הגינה, שחולקה במקור לשני מפלסים עם מדרגות ביניהם, שונתה מן הקצה אל הקצה, ותוכננה מחדש בשיתוף פעולה עם שי דוד מחברת "כרכום עיצוב גינות", כך שתהפוך לחלק בלתי נפרד מהבית. הסביבה הירוקה עוצבה מחדש כמדרון המשכי ואחיד עם שביל של קוביות בטון שמטשטש את הפרשי הגובה, ומקיף את הבית. השפה העיצובית באדריכלות הנוף מתכתבת היטב עם חללי הפנים, באופן שמשדר זרימה והרמוניה.

 

 

 

 

 

 

בכניסה לבית מקבלת את פני הבאים מבואת כניסה קטנה, המובילה אל חדר משפחה וחדר סטודיו, שמשמש גם כמשרד ביתי. כבר ממבט ראשון חשים בחמימות העיצובית, ומבינים שחרף גודלו של הבית, הוא אינו משדר תחושת קרירות וניכור, הודות לקשר העין בין קומה לקומה. גרם מדרגות הבנוי מברזל שחור ומכבלים מוביל, חצי קומה מעלה, אל החללים הציבוריים בדמות חדר המגורים, פינת האוכל והמטבח, שמסתיר באלגטיות מעבר אל המקלט. המטבח רחב הידיים כולל שטחי אחסון רבים לנוחות מירבית, ומציץ אל הגינה ואל פינת האוכל, באופן שמאפשר להיות בקשר עם הפנים ועם החוץ בעת ובעונה אחת. חדר המגורים פונה על הגינה, מצדו האחד, ומהצד השני קיר בידור שבו טלוויזיה, קמין ומערכות שמע ומיזוג נסתרות. משחק בין חומרים שונים, גימורים ומפלסים בגבהים שונים יוצר עניין מיוחד והופך את קיר הבידור למוקד בחלל.

 

 

עליה של חצי מפלס נוסף מובילה לשלושה חדרי שינה של הילדים ולחדר רחצה משותף, ואילו במפלס העליון סוויטת ההורים וגלריה מוארת באור יקרות טבעי, המשקיפה אל הסלון באמצעות חלונות בפרופיל בלגי שחור. קומת הגלריה שולטת על כל החללים בבית, ואפשר לצפות ממנה ולראות את כל מה שמתרחש בבית, וגם להביט בנחת אל סביבת החוץ היפה לא פחות.

.

צילום: עמית גושר

תאורה – לוצ'ה תאורה

מטבח – מטבחי סמל

אדריכלות נוף – תכנון וביצוע – שי דוד, כרכום עיצוב גינות

כורסה בקומת גלריה – מורוסו (נמכרת בטולמנ'ס)

וילונות – מיכל רזניק

שולחן פינת אוכל וקונסולה בגלריה – אלון דודו

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

עולים על נחושת
רולמט מבית גולמט
שחור-לבן
רשת טולמנ'ס
קולעים למטרה
טולמנ'ס
יופיו של שימור
הלבשת בתים
מערכת קיר מתוחכמת
דומיסיל

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר