קלאסיקה בפרשנות עכשווית

פרשנות עכשווית של לוי חמיצר אדריכלים למבנה הבית הקלאסי. כאן, במגרש פינתי, נמתח המושג למבנה מאורך בן שתי קומות ומרתף,  גג משופע וחזיתות שטוחות שלאורכן מקצב של פתחים אחידים עם תריסי עץ מייצרים אסתטיקה פונקציונאלית.  קומת הכניסה מחולקת לסלון ומטבח שמופרדים באמצעות חלל כניסה מרכזי.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

אל מול הכניסה ניצב גרם המדרגות שנתפס כאלמנט פיסולי לבן המחדיר אור מלמעלה באמצעות סקילייט הממוקם מעליו, ומקשר ויזואלית בין שתי קומות הבית. מאחורי מעקות פלדה דקיקים ואטומים, מתגלות מדרגות מחופות עץ בהיר שממשיך כמעקה ופרקט בקומת המגורים העליונה. העץ הבהיר חוזר ומחבר בין כל חלקי הבית.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

המטבח תופס נפח משמעותי ל קומת הקרקע, ומתפקד כמרכז הבית. המבנה הריבועי שלו מפריד אותו משאר חלקי הבית ויוצר אזור אינטימי יותר, שתחום באמצעות ארונות מטבח מעץ בהיר וקיר ארונות נירוסטה גבוהים. במרכז החדר אי גדול מעץ המשמש כשולחן לארוחות יומיומיות וברקע קיר נגרות נוסף משמש כארון טלוויזיה ומגדיר את גבולות החלל.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

בניגוד למטבח המסתגר, הסלון פתוח באמצעות ויטרינה גדולה אל החצר האחורית ומאחוריו פינת אוכל רשמית יותר יושבת על רקע ספריית עץ גדולה, עוד מוטיב חוזר שנקשר עם מושג ה"בית".

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

בקומת המגורים פינת משפחה קטנה מקשרת בין שלושת חדרי הילדים ליחידת ההורים. גג העץ המשופע נשאר חשוף ונצבע בלבן ויחד עם הפרקט הבהיר ותריסי העץ מתקבלים חללים מוארים בעלי חומריות טבעית ואופי ביתי- חמים.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

במרתף ממלכת משחקים לילדים הקטנים

הדיירים: מספר הדיירים, זוג+2 ילדים קטנים. האם קרייריסטית מרבה בנסיעות לחול, האב קרייריסט גם הוא.

הבית ברמת השרון, מגרש פינתי (עיר, שכונה, מול הים/הפארק). האסתטיקה של הבית הושפעה במידה רבה מאדריכלות ועיצוב סקנדינביים, זה כיוון שהתגבש באופן אורגני והרגיש הכי נכון לאופי בעלי הבית והאסתטיקה שהם נמשכים אליה. השאיפה הייתה ליצר חללים רעננים ואווריריים, עם צבעוניות עדינה ומאופקת.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

הכניסה לבית היא דרך ציר האמצע של הקומת קרקע. הכניסה מחלקת את הקומה לשני אזורים – משמאל המטבח ומימין חדר המגורים וחדר האוכל.

 

חדר אוכל וסלון פונים לחצר, המספקת המשכיות לחלל האירוח הציבורי, הצבעוניות מאוד עדינה ומאופקת, ריהוט אקלקטי, שילוב של ספות, שימוש בעץ אלון בהיר, ניסינו לחפש משהו מאוד אוורירי ורענן. מתחבר מאוד לבית של משפחה צעירה וגם יוצר הרבה אסתטיקה.

 

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

 

המטבח קיבל נפח מאוד גדול בבית. השטח היחסי שלו גדול, הוא תופס כמעט חצי קומה. משפחה שאוהבת מאוד לארח. גם המטבח פונה לחצר הקדמית של הבית, חצר שמספקת חוויה נוספת לחלל , עם שולחן אוכל שמשמש לארוחות בוקר או לקפה של אחהצ.  את המטבח תכננו במבנה שלו, עם חזית נירוסטה שבולעת את מוצרי החשמל שגם הם עשויים נירוסטה. היתר עשוי מעץ אלון בגוון חיוור. מטבח שמקבל מענה מדויק למשפחה.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

"מול דלת הכניסה מיקמנו את המדרגות. לקחנו אלמנט מאוד פונקציונאלי והפכנו אותו לאלמנט דקורטיבי. עשינו שימוש ביריעות פח צבועות לבן הנראות כמפרשים שמצליבים אחד את השני. חרצנו חריצי אור עדינים דרכם. מעל המדרגות יש סקיילייט השוטף את המדרגות באור טבעי ומשתנה לאורך היממה. כמעין סערה קטנה במקום הכי מרכזי בבית" מסבירה מעצבת הבית עדי חמיצר, מ"לוי חמיצר" אדריכלות.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

בקומה העליונה מרוכזים חדרי השינה של המשפחה עם יחידת מסטר שכל כולה פונה לחצר האחורית עם מרפסת שמלווה את יחידת ההורים ועם יציאה מחדר השינה ומחדר הרחצה, עם עוד ערך מוסף לחוויה הזו.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

בקומה העליונה ממוקמים עוד 3 חדרי ילדים. כל התקרות הן של התקרה המקורית של הבניין, תקרות עץ לבן משופע. בין החדרים נותרה מבואה שהוסבה לפינת טלוויזיה לילדים. כך שאין מסדרון שמוביל לחדרים, אלא חלל מרכזי שדרכו נכנסים לחדרים.  קומת המרתף כוללת חדר משחקים רחב ידיים לילדים והממד.

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים, צלם עמית גירון

 

אדריכלות ועיצוב פנים: לוי חמיצר אדריכלים

צלם עמית גירון

סטיילינג צילום: עינת ירמלובסקי

ייעוץ אמנות: קרן בר גיל

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

לוי חמיצר אדריכלים

טלפון: 035250838

שלח מייל

studio@levy-chamizer.com

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

אתם קולטים?
smeg
יופיו של שימור
הלבשת בתים
סוד הריצוף במלונות הבוטיק
אוסטרו דיזיין
ריצוף בקליק
בי-טק מוצרי בניה מתקדמים
SMEG טכנולוגיה ויצירתיות
SMEG

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר