בחזרה לעתיד

דוח שהפיק מכון Silestone מבית חברת Cosentino המובילה העולמית בפיתוח ובייצור משטחי עבודה למטבח שופך אור על מגמות עתידיות בתחום המטבחים ומאיר בזרקור מיוחד את המטבח כסמל אבולוציוני להתפתחות החברה. אז כיצד ייראה המטבח בעוד 25 שנים? רמז? – מרחב רב-תפקודי מרושת טכנולוגית וממוקד בריאות, אשר יוצר שיח אמיתי עם דור ה-Z שיאכל בעיקר בבית.

 

 

רבות מדובר על דור ה-Z שייעצב כלקוח את תעשיית המזון. בניגוד לדור ה-X שאהב לאכול בחוץ, הדור החדש מעדיף דווקא אוכל ביתי, וסביר להניח שיעדיף בישול על כיריים מאשר חימום מהיר במיקרוגל. אנשי דור ה-Z דורשים יותר מידע ויותר שקיפות ויעדיפו מוצרים בעלי ערך חברתי, סביבתי ובריא יותר. בהינתן שורת מאפיינים אלו על צרכני העתיד, עולה השאלה, כיצד ייראו המטבחים בעתיד?

 

COSENTINO – מבטחי העתיד BALLERINA Silestone Negro Stellar

 

Cosentino, בהיותה מובילה עולמית, הובילה מחקר מעמיק בנושא "המטבח העולמי". למעלה מ-17 מומחים בתחומיי האנתרופולוגיה, סוציולוגיה, תזונה, טכנולוגיה, ארכיטקטורה וקיימות, ויותר מ-800 חזאי טרנדים ואנשי מפתח בתעשיית המטבחים ברחבי העולם, השתתפו במחקר השואף לרכז באופן המקיף ביותר את המגמות והחידושים בתחום מטבחי העתיד. הדוח מאיר בזרקור מיוחד את מרכז העצבים החדש של הבית במונחי שימוש, עיצוב, וטכנולוגיה.

 

 

Dekton Nilium floor Dekton Orix kitchen block

 

המטבח כיום הינו לב ליבו של הבית אך מבחינת מיקום הוא עדין ממוקם בקצה הבית. המטבח העתידי, כך עולה מהדוח, צפוי להפתח ולהפוך למרחב רב תפקודי, שצפוי להיעלם בהדרגה כחדר עצמאי. המטבח של העתיד יהיה מרושת ומחווט כך שיתאים לשעות הפנאי, לעבודה, לשמירה על הבריאות וכן גם למנוחה. עקב תהליכים אלו, ייפתח המטבח אל יתר חלקי הבית ויתמקם איפשהו במרכזו.

 

 

מהפכה טכנולוגית– החיבור של המטבח לאינטרנט ולטאבלטים (מחשבי לוח, ניידים, מחשבים) וכן למכשירי חשמל ביתיים חכמים מתבלט כאחד הפיתוחים הטכנולוגיים העיקריים בטווח הזמן הקצר והבינוני, ומקדים פיתוחים בתחום הקיימות, חסכון באנרגיה וניהול אשפה.

אמצעי תקשורת ומכשירים ביתיים חכמים יביאו להקלה משמעותית בהערכות לקניות ובבישול עצמו. הרחבת הידע והעמקת העניין במזון, בתזונה ובתרבות הבישול, תביא להתמקצעות רחבה במטבח.

משטחי העבודה העתידיים יהיו רב תפקודיים ויוכלו לבצע משימות, כמו שקילה וחישוב הערך התזונתי של מזון, ישלבו אמצעי תקשורת ויתפקדו כלוח פיקוד.

משטחי העבודה גם יאפשרו לנו לבשל ישירות על המשטח עצמו, ללא צורך בכיריים ייעודיים. החלוצה בתחום היא חברת Cosentino עם משטחי ה-Dekton, השייכים לקטגוריה חדשה ומהפכנית של משטחים למטבח בעלי עמידות גבוהה מפני אש וחום, מפני שריטות, מפני שחיקה ומפני כתמים- כך שממש אפשר לחתוך עליהם להניח עליהם סירים חמים וכדומה.

 

 

מרחב רגיעה ומוקד לשעות הפנאי- המטבח החדש יהפוך להיות מרחב רגיעה ומוקד לשעות פנאי לכל המשפחה, ואפילו מקום להכנת שיעורי בית. ועל כן עיצוב המטבח ייקח בחשבון, מעבר לערכים אסתטיים ותפקודיים, גם ערכים רגשיים, ויחזק את השימוש בו כמרחב רגיעה ותחושת נוחות.

 

מכל הסיבות הללו ומסיבות נוספות, בתוך 25 שנים המטבח יהפוך למרחב חברתי ממוקד בריאות (מומרץ עקב התרחבות התפוצה של שיטות בישול בריאות יותר, ושל גידול ביתי של מוצרים או רכישתם ממגדלים בקרבה מידית), נקודת חיבור עם גורמים ביתיים אחרים (למטרות חברתיות, עבודה וכד') וגם עם גורמים בסביבה ההיקפית (קניות מקוונות, וכד').

 

***מכון Silestone הנתמך על ידי קבוצת Cosentino מהווה מוקד למחקר בינלאומי, שמטרתו להפיץ מידע בנושאי עיצוב, קולינריה ומה שביניהם.

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

רצפת הבריכה מתרוממת
שמיים בריכות שחיה
אריחים wow!
רשת Mody
לצלם אדריכלות
מושי גיטליס - צילום
אי של רוגע
מלון בוטיק שינקין
איטליה ביפו
גלריה אפרו

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר