הכנה לפסח

מתכננים לארח לפסח? כדי להפוך למציאות את מטבח החלומות שלכם, לבשל לכל המשפחה ארוחת חג מהאגדות, חשוב להקפיד כבר בשלב התכנון שהיופי והפונקציונאליות במטבח שלכם יהיו שלובים זה בזה.

 

סדרת סירי בישול וקדירה COCOTTE של סולתם צילום יחסי ציבור

 

הנטייה של כולנו לחשוב כי החלל הכי חשוב בבית הוא "הסלון", מקום המפגש וההתכנסות המשפחתי. אך ההפך הוא הנכון – בשנים האחרונות תפס המטבח מקום של כבוד בסדר העדיפויות של המשפחה הישראלית. עם טרנד תכניות הבישול, הבשלנים ברשתות החברתיות והאירוח השיתופי – עבר המטבח שינויים רבים ופרץ את גבולות הבישול שהיו עד כה מטרתו העיקרית. כיום, המטבח הוא ללא ספק, לב הבית, בשגרה ובחגים בעיקר, ומהווה את מרכז העניינים, לכן כשמעצבים את המטבח חשוב לרדת לפרטים הקטנים מסוג הכיור ועד לחיפוי הקירות.

 

סולתם צילום גל בן זאב

 

 

ריצוף דמוי שיש. באדיבות זהבי עצמון.

 

 

"בכל מה שקשור לחיפוי הקירות שמסביב למטבח, חשוב לבחור בחומרים פרקטיים, שאינם רגישים לחומרי ניקוי ומאפשרים הסרת לכלוך בקלות. מטבח נקי ומסודר, ללא נתזי שומן ולכלוכים אחרים, שתמיד מוכן לאירוח, עושה רושם טוב ותורם למראה הכללי של הבית", מסבירה מיכל נוף, מנהלת השיווק של 'זהבי עצמון'.

 

ריצוף דמוי שיש. באדיבות זהבי עצמון.

 

 

כיום, ניתן לראות אריחים השואבים את השראתם מאבן צרפתית עתיקה ממוחזרת, אשר הזמן הותיר בה את חותמו. השראה המביאה לחיים את האבן המסורתית תוך התאמה לעיצוב המודרני ומציעה פרשנות עכשווית לשילוב מראה הטבע במטבח.

 

ריצוף למטבח באדיבות זהבי עצמון. צילום יח"צ

 

 

בזכות טכנולוגיות מתקדמות, החיפויים במטבח עמידים ואינם סופגים לכלוך ושומנים, הם קלים לניקוי ולתחזוקה ובאמצעות ניגוב פשוט הם יראו נקיים מכל כתם או טיפת שומן. עמידות האריחים לאורך זמן והעיצוב הייחודי, משלב בין פונקציונליות של המטבח והמראה שלו ומתאים לאורח החיים העכשווי.  "כיום ניתן לראות שילובים חדשניים של גוונים מודרניים, פיתוחים של חיתוכים וליטושים, שילובי חומרים כמו פליז ומתכות נוספות לצד העץ, המשדרגים כל מטבח ומאפשרים משחק מעניין של ישן וחדש". מוסיפה נוף.

 

 

אריחי CARPIO בצבעוניות עזה של חברת RIBESALBES איטליה.

 

"בנוסף לעיצובו של המטבח, יש לשים דגש על היותו גם פרקטי וגם נוח לעבודה." מסבירה מיטל רובין מנהלת השיווק של סולתם ומוסיפה טיפ חשוב: "כמו בסביבת עבודה, כל סנטימטר של שטח במטבח הוא בעל ערך רב וצריך לקחת בחשבון את היתרון. לכן, נצלו את המרחב האנכי שלכם על ידי הוספת מדפים או ארונות עד לגובה התקרה. בארונות הגבוהים אחסנו סירים וכלי הגשה בהם אתם משתמשים לעיתים רחוקות. הוסיפו מדף על מנת לתלות סירים ומחבתות גדולים יותר. כך גם חוסכים מקום וגם קל להגיע אליהם בעת הצורך."

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

פינוקים לגיל השלישי
עיצוב פנים - סער ברגר
בטון אדריכלי
נאות סמדר - בטון אדריכלי
עיצוב חלל תצוגה
by Ola - אולה אלישר
לא סתם חלון
קבוצת ברנע-פארגון
שינה פרטית
PRIVATE ROOM

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר