שבט אחים גם יחד

משרדי חברת 'שבט בנימין' מיועדים לכ-14 עובדים ושטחם הוא כ-240 מ"ר. הם ממוקמים במרכז העסקים עזריאלי בחולון ותוכננו עבור חברה קבלנית המתמחה בביצוע עבודות גמר למשרדים.

 

משרדי שבט בנימין, תכנון עיצוב: נעמי שחר אדריכלות ועיצוב פנים צלם ליאור טייטלר

 

 

שתיים מחזיתות מעטפת החלל פונות החוצה ומציפות את המשרד בשפע של אור טבעי. LAYOUT החלל הוא מלבני.

 

מאפיין עיקרי בפרוגרמה היה להכיל ולשלב את אופיו המזמין והאנושי של בעל החברה ובד בבד, להטמיע את פעילויות החברה ואת החומרים עמם הם מרבים לעבוד כחלק מהעיצוב ובאופן מדויק ומוקפד שיהווה תצוגת תכלית של רמת הביצוע והגבוהה ויכולותיהם המקצועיות. אורחי החברה מבינים מידי שיש להם עסק עם קבלן מבצע שיודע לדבר בשפת החומר, שמצטיין בחיבורים בין אלמנטים ובעבודה מדוייקת ומוקפד.

 

 

 

 

החשיבה העיצובית מאחורי עיצוב חללי המשרד, באה לידי ביטוי בחומרים השוטפים המשמשים את החברה, שמתמחה בעבודות גמר באופן יומיומי ומבדלים את התוצר הסופי ביחס למשרדים אחרים. עולם הבנייה נכנס AS IS ומשמש כחומר.

המעצבת בחרה לחבר בין שני העולמות, כך שכבר שנכנסים מבינים שמבואת הכניסה שייכת לעולם הבנייה, בזכות קירות בלוקים חשופים בעוביים שונים היוצרים טקסטורה תלת מימדית בקירות. רשת ברזל בטון ליציקות ממוקמת על גבי קיר הכניסה ומשמשת תלייה של קסדות עבודה. תקרה חשופה וריצפת בטון נכנסו גם לקטגוריה נושא עולם חומרי הבניין הבסיסיים.

 

 

 

 

 

מדובר בחברה עימה המעצבת עובדת באופן שוטף ומכירה היטב את בעליה מה שאפשר לה להטמיע את ההווי ו-DNA בית העסק בעיצוב החללים השונים.  בעלי החברה ידוע באהבתו ועל כן אחד הצירים המרכזיים בחלל המרכזי הוא המטבח הפתוח שמזכיר יותר את אלה שרואים במסעדה או בבר. הוא משמש כמובן כמטבח בו מארחים, מכינים ארוחות צהריים ועושים מינגלינג. בפועל זהו איזור מפגש א-פורמלי מצויין למפגשים עם לקוחות  ולסגירת עסקאות וכן לשיח בין העובדים. החלל הדינמי והתוסס הוביל לכך שסביבת העבודה הקודמת השתנתה וחלק גדול מהעבודה מתנקזת דווקא לחללים הפתוחים והמשותפים.

 

 

 

 

 

 

החלוקה הפנימית כמעט ואינה כוללת סגירות גבס אלא מתבצעת על ידי מחיצות פתוחות ואווריריות, רובן ככולן עשויות מחומרים מתעשיית הבניה כמו ברזל יציקה, עץ ממינים שונים, טרנסמיסיה (סוג של מתכת דחוסה), פח שעבר תהליכי חימצון ועוד. בתוך כך, התקרות בחללים חופו אריחים שחוררו בעמצאות CNC וחופו בחלקם הפנימי בצמר סלעים שהופך אותם לאקוסטים.

 

 

 

 

 

 

קונסטרוקצית הצמחיה מבדלת בין החלל הציבורי לאיזור העובדים. היא מיוצרת מקונסטרוקצית יציקת ברזל עגול אליה רותכו רשתות ובכך נוצר מעין כלוב בתוכו הוטמעו אדניות בהן נשתלה צמחיה טבעית.

 

 

תכנון עיצוב: נעמי שחר אדריכלות ועיצוב פנים

פייסבוק עסקי- נעמי שחר אדריכלות ועיצוב פנים למשרדים, ציבורי ומסחרי.

צילום: ליאור טייטלר

משרדי חברת שבט בנימין

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

פרויקט הפילהרמונית
איתמר לוי - סטודיו לעיצוב פנים ותכנון אדריכלי
מאירים את הבית
LIGHT HOUSE
ריצוף בקליק
בי-טק מוצרי בניה מתקדמים
צלמי אדריכלות במבט אישי
תערוכת צילומים
אולם ומלואו
שרה ונירית פרנקל אדריכלות ועיצוב פנים

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר