שקיפות מלאה

החלל בעל המרפסת רחבת הידיים הצופה אל צמרות עצים ירוקים, שבה את ליבם של  השותפים בבית ההשקעות, בעת חיפושיהם אחר לוקיישן למשרדם החדש. הם התאהבו בפינה הירוקה, רכשו את השטח והציבו בפניי קונספט ברור: "את הצמרות אנחנו רוצים לראות ולהרגיש מכל מקום במשרד"

 

ke-4

משרדי בית השקעות ברמת החייל, תכנון ועיצוב: אירה שריג, צילום: גלעד רדט

 

עוד הם ביקשו "שקיפות מלאה. אין מחיצות, אין וילונות, אין קירות, אין מחסומים, כמעט ואין סודות. הכול פתוח ומאוורר ויש סינרגיה מלאה בין כל החללים, כולל המטבח וחדר הישיבות, להם נהוג לתת פרטיות ברוב המשרדים.

 

ke-7

סינרגיה מלאה בין כל החללים, תכנון ועיצוב: אירה שריג, צילום: גלעד רדט

 

"אנחנו רוצים להרגיש בבית, עם פינת הסבה שתזכיר סלון ביתי, משהו לא מעונב מדי, לפגישות של 3-4 משתתפים באווירה נעימה ונינוחה".

יצאנו לדרך. יש לומר שגם אני הוקסמתי מהמראה – בלב ה"סיטי", מרכז היי – טק אורבאני פועם וגועש, קומה ראשונה בבניין משרדים שכולו זכוכית ופלדה, כשהנוף כולו כפר – פינה מיוחדת ללא ספק.

 

ke-8

בפינת ההסבה – חיפוי קיר: Parqueteam תכנון ועיצוב: אירה שריג, צילום: גלעד רדט

 

ke-10

ריהוט אקלקטי, עם דגש על נוחות, ריהוט: Innovate, Siam

 

גם הקונספט התכנוני שנובע מהמבנה האירגוני של החברה ושונה מכל מה שאני מכירה, כמעצבת משרדים ותיקה, הכניס אתגר לעבודה.

בתהליך עבודה שהתנהל בדיאלוג הדוק עם הלקוחות, נבחרה האופציה של סלון רחב ידיים המקבל את פני הנכנסים ופתוח כולו למרפסת הרחבה.

מנהלת המשרד קיבלה עמדת עבודה שמצד אחת סמוכה לפינת ההסבה הסלונית, אך מצד שני גם מאפשרת לה עבודה  בפרטיות. משרדי השותפים מקיפים את הסלון ולהם קירות זכוכית שקופים. המטבח פתוח בחלקו לחלל, ובו דלפק ל-6 המשמש לסעודה קלה, אתנחתא חצי פרטית. חדר הישיבות פינתי כך שיש בו פרטיות יחסית, אך גם הוא נהנה מתחושת פתיחות  ומנוף החורשה.

 

001

תאורה: Light In תכנון ועיצוב: אירה שריג, צילום: גלעד רדט

 

בחלל המרכזי ריצפת ותקרת הבטון הקונסטרוקטיבית המקורית נשארו חשופות. כל התשתיות חיצוניות וחשופות גם הן: תעלת מיזוג האוויר, מערכת כיבוי אש, תאורה וכד'. כדי להכניס חמימות לחלל, חופו העמוד והקיר בלוחות עץ מפירוק. המטבח הפתוח ממשיך את הקו התעשייתי הלא מוקפד עם ארונות עץ במראה לופטי, ארונית בסגנון רטרו, גופי תאורה במראה ישן וריצפה מצוירת.

בפינת הסלון הריהוט אקלקטי, עם דגש על נוחות, יש גם ערסל מפנק למי שרוצה להירגע מול הנוף.

 

ke-27

תכנון ועיצוב: אירה שריג, צילום: גלעד רדט

 

בחדרים שמרתי על ניקיון ומינימליזם. הריהוט איכותי לבן ונח, ללא קישוטיות יתר. שפע אור טבעי ריצפת פרקט מאלון מעושן בסגנון "פיש-בון", תקרה מונמכת מלוחות גבס כדי לאפשר חלל אינטימי ואקוסטיקה נעימה וגופי תאורה מודרניים.

קיים ניגוד ומתח בין מעטפת החדרים המינימליסטית לבין "לב" המשרד הצבעוני והתוסס העשיר בטקסטורות, אשר יחד עם הנוף הירוק העוטף את המשרד, יוצר חלל נעים ומזמין.

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

הסיפור של גורדוניה
רן ומוריס אדריכלות ועיצוב
מעצבת מגורי יוקרה
אנט פרומר עיצוב פנים
גינה ורטיקלית ירוקה
ריצ'ארד - קירות ירוקים
הבית בחופית
רינת משיח הריסון
חלל עיצוב עכשווי
Vicious Gallery

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר

כל הזכויות שמורות ל GRIDI. גל שני קשרי אדריכלים Studio Shlomit Toledo SM design