בר-מספרה

הפרויקט שלפניכם היה יוצא דופן בעליל- עיצוב חלל אשר בשעות היום מתפקד כמספרה, ובשעות הערב הופך לבר. איחוד שתי פונקציות שונות זו מזו בתכלית השינוי במרחב אחד ששטחו 45 מ"ר בלבד, הוא ללא ספק משימה לא שגרתית, במיוחד עם תקציב מוגדר.

אך דווקא נתונים אלה אתגרו את המעצבת רג'ין בו חמו "האתגר הגדול היה להתנסות בעיצוב של משהו שונה וחדש לחלוטין. ללמוד את הנושא, לחקור, לחפש חומרים, לשלב את הכול יחד כמו פאזל מרובה חלקים, ולוודא שכל חלק ולו הקטן ביותר יקבל את ההתייחסות הראויה והנדרשת". מספרת רג'ין.

 

חלל אשר בשעות היום מתפקד כמספרה, ובשעות הערב הופך לבר. מעצבת: רג'ין בו חמו, צילום: ניצן הפנר

 

"את ההשראה לעיצוב שאבתי, מאישיותו הססגונית של ברק שגב, בעל המקום, ומהיצירתיות שלו. מיד היה ברור לי שגם החלל יהיה יצירתי כמוהו, שונה מהמוכר והרווח, כאשר המשימה העיקרית הייתה דיוק- להגיע למארג עיצובי מדויק שאכן ישלב את הפונקציות בצורה קוהרנטית והרמונית, אם בשימושי החומרים, אם בתאורה, ואם בתפיסת החלל ובאופן ארגונו".

 

רשתות מתכת המשמשות לתיחום הגלריה וכמעקה בגרם המדרגות. מעצבת: רג'ין בו חמו, צילום: ניצן הפנר

 

הפרוגרמה שהוגדרה כללה את הפונקציות הנדרשות למספרה – עמדות חפיפה, פינת המתנה, שירותים, מטבח פנימי וחיצוני ואחסון, וכן מכון פדיקור ומניקור, כמו גם את אלה של הבר, דוגמת מיקום למערכת הגברה, מקומות ישיבה למבלים, וכמובן תנאים נכונים ליצירת אווירה הולמת.

 

מימד הגובה שנחשף נוצל ליצירת גלריה עליונה בה מוקם מכון הקוסמטיקה המכונה על ידי המעצבת "הקובייה הלבנה". מעצבת: רג'ין בו חמו, צילום: ניצן הפנר

 

מעצבת: רג'ין בו חמו, צילום: ניצן הפנר

 

במסגרת השיפוץ, כשהוסרו כל האלמנטים שניצבו בחלל קודם לכן, הסתבר כי מתחת לתקרת הגבס הסתתר גובה לא מבוטל שניתן לניצול (15 מ"ר). מימד הגובה שנחשף נוצל ליצירת גלריה עליונה בה מוקם מכון הקוסמטיקה המכונה על ידי המעצבת "הקובייה הלבנה" בשל חזותו הבהירה-נקייה השונה כל כך מיתרת החלל, כאשר רק גרם המדרגות המוביל אליה מגלם את העיצוב ה"כללי": עשוי קונסטרוקציית ברזל ומדרכים מרחפים אדומים.

 

חזית המספרה תחומה בויטרינת זכוכית שקופה החושפת את המתרחש בתוך החלל פנימה. מעצבת: רג'ין בו חמו, צילום: ניצן הפנר

 

חזית המספרה תחומה בויטרינת זכוכית שקופה החושפת את המתרחש בתוך החלל פנימה, ומייצרת קבלת פנים אוורירית ונקייה כניגוד כלשהו לשפת העיצוב עבור הפנים – שפה תעשייתית הנרקמת מגלריית ברזל חשופה, מתקרה אקוסטית שנצבעה בשחור כשתחתיה נחשפות תשתיות מיזוג האוויר, מריצוף שבוצע בבטון מוחלק, מרשתות מתכת המשמשות לתיחום הגלריה וכמעקה בגרם המדרגות המוביל אליה, ומצבעוניות עזה של גווני שחור, אפור, אדום וצהוב שנשאבו מהלוגו של המספרה.

 

הריצוף בוצע בבטון מוחלק מעצבת: רג'ין בו חמו, צילום: ניצן הפנר

 

אחד הרעיונות הראשונים שצצו למעצבת בראש מיד עם קבלת הפרויקט היה לתלות את מייבשי השיער על צינורות וסביב רעיון זה זה תוכננה בקפידה יחידת נגרות המשלבת בתוכה את כל האלמנטים הנדרשים לעבודה נוחה, ועוצבה כך שגובהה יתאים לכל המשתמשים- לברק גבה הקומה, כמו גם לעובדות שלו הנמוכות יחסית. בנושא הנגרות ככלל, ציפתה לה הפתעה: מסתבר שבנוסף לכישרון בעיצוב שיער ואהבה למוסיקה ניחן ברק גם בידיים טובות לנגרות, והקל על התקציב כשביצע בעצמו את כל עבודות ההתקנה וההרכבה על פי פרטי הנגרות שהעברתו לו.

 

צבעוניות עזה של גווני שחור, אפור, אדום וצהוב שנשאבו מהלוגו של המספרה.מעצבת: רג'ין בו חמו, צילום: ניצן הפנר

 

מטבע הדברים, בשל התפקוד הכפול של החלל, מרבית האלמנטים והפריטים ששולבו בו הם דו תכליתיים, שיכולים לשרת בעת ובעונה אחת פונקציות שונות. כך, למשל, לוחות התקרה האקוסטיים שנצבעו בגוון שחור משלימים את העיצוב מבחינת הרעיון והמראה, ולא פחות מההיבט האקוסטי הנדרש לבר. לצורך זה אף נתלו ברחבי החלל רמקולים עם תיבות מפרטי נגרות שהוזמנו ייעודית, ואת הצד המוסיקלי ואהבתו הגדולה של ברק למוסיקה ושירה מגלמים גיטרות ותקליטים ישנים שנתלו על הקירות, כאשר הגיטרות הן גיטרות ישנות שנרכשו "מפה ומשם" ונצבעו על ידו בקפידה. אף לעמדת הקבלה של המספרה יועד תפקיד כפול: היחידה העשויה OSB בעיצוב גיאומטרי משהו משלבת בחזיתה מקרר יין בחזית, כשבחלקה הקדמי מוצנעים כל אביזרי/מכשירי החשמל והתקשורת, ובשעות הערב היא משנה את פניה והופכת לעמדת בר לכל דבר. אף "הקופסה הלבנה", מכון הפדיקור/מניקור שבמיקומו בגלריה מנותק מרוח החלל ושונה ממנו בעיצובו, יכול להיות מגויס לצרכי הבילוי בערבים מיוחדים, כמו, למשל, בכאלה בהם מתארח אמן או די.ג'י.

 

מעצבת: רג'ין בו חמו, צילום: ניצן הפנר

 

אתגר משמעותי במיוחד שזימן הפרויקט היה נושא התאורה.: "מרכיב התאורה הוא מרכיב רב חשיבות בכל חלל שהוא, ועל אחת כמה וכמה במקרה זה, כשהיה צריך להתאים אותה במדויק לשני תפקודים כה שונים זה מזה- תאורה נכונה למספרה, ובה בעת כזו שתאפשר לייצר אווירה שונה כאשר החלל הופך לבר". בתוך כך, היא הורכבה מפסי צבירה בהם חלק מהגופים ניתנים ל"דימור" (עמעום), מגופים שקועים במדרגות, משילוב של תאורה קרה וחמה, ואף מאחורי המראות שהורחקו מהקיר שולבו גופים המפיצים את אורם בחלל.

 

מעצבת: רג'ין בו חמו, צילום: ניצן הפנר

 

הדיוק והקפידה של התכנון באים לידי ביטוי בכל אחד מאזורי החלל שנוצלו מיטבית: המטבח הפנימי, לדוגמה, משלב בשטחו כיור נוסף כעמדת ערבוב צבעים, חללי אחסון, מכונת כביסה ומייבש, וחלל השירותים המרווח עוצב ברוח של ספא יוקרתי ומסוגנן עם נגרות חכמה המצניעה בתוכה את דוד החשמל. וכך, אם לחזור לדימוי הפאזל אין ספק שמלאכת הרכבתו הסתיימה בהצלחה- שלוש חוויות חלל מדויקות להפליא במרחב אחד.

 

 

 

 

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

רג'ין בו חמו , סטודיו בוטיק לתכנון ועיצוב פנים

טלפון: 054-4327253

שלח מייל

regin1@bezeqint.net

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

בין שמים למים
שמים בריכות שחיה
גילוף מלכותי
גילופי מלכות
עושים לובי
מיכל האן אדריכלים
המטבח יצא החוצה
אינגבר מטבחי חוץ
עיצוב לסטארטאפ
architectica - ארכיטקטיקה

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר

כל הזכויות שמורות ל GRIDI. גל שני קשרי אדריכלים Studio Shlomit Toledo SM design