דירה בוהמיינית

משפחה צעירה, בני זוג בשנות ה-30 לחייהם עם שני ילדים קטנים, רכשו דירה חדשה בשכונות החדשות בראש העין. דירת 5 חדרים שהוסבה לדירת 4 חדרים. בני הזוג עמדו לפני שינוי משמעותי – בן הזוג עמד להשתחרר משירות קבע של שנים, במסגרתו התגוררה המשפחה בבסיסי צבא. לראשונה בני הזוג עמדו לגור בדירה משל עצמם, שגודלה פי שלושה מיחידת מגורים צבאית מחד, אך ללא המרחבים הפתוחים של שיכוני המשפחות בבסיסי הצבא מאידך.

בני הזוג בחרו בענת שתיוי, הבעלים של סטודיו PLAS , למלאכת עיצוב הפנים. למעט השינויים שבוצעו מול הקבלן בטרם הצטרפה ענת לפרוייקט, לא נעשו שינויים מבניים ועיקר תשומת הלב ניתנה ליצירת בית פונקציונלי וחם, שיהיה פרקטי למשפחה צעירה לעשור הקרוב וגם הלאה.

 

דירה פונקציונלית, חמה ופרקטית למשפחה צעירה, עיצוב פנים סטודיו PLAS, צילום: עדי אקשטיין

 

בני הזוג נעו לאורך תהליך העיצוב בין סגנונות שונים – מודרני מצד אחד וסקנדינבי מהצד השני. בסופו של תהליך נוצר בית שנשען על תכנון מודרני, עם אי גדול במטבח, הפתוח לחלל מגורים מרווח ומאוורר, אך קיבל אופי בוהמייני חם – נגיעות צבעים ראשוניים על רקע חומריות וצבעים ניטרליים.

 

שולחן אוכל נפתח ל-16 סועדים ומנוקד בכיסאות צבעוניים, סטודיו PLAS, צילום: עדי אקשטיין

 

ספה ירוקה גדולה בסלון הדירה בשילוב כורסאות מבית סבא שרופדו מחדש, סטודיו PLAS, צילום: עדי אקשטיין

 

מטבח המתוכנן עם אחסון רב, סטודיו PLAS, צילום: עדי אקשטיין

 

דגש רב הושם על איחסון בבית – חדר ארונות ביחידת ההורים, ארון כניסה למעילים ותיקים, יחידת מדיה גדולה בסלון שתכיל גם צעצועים ותמשיך לעבר הכניסה. המטבח תוכנן עם איחסון רב – מזווה גבוה, יחידות מגרות מתחת לאי ומגרות רבות מתחת למשטח העבודה.

בני הזוג אוהבים לבשל ולארח ונרכש שולחן אשר נפתח ל-16 סועדים ומנוקד בכיסאות צבעוניים המשלימים את פלטת הצבעים של הסלון המשמשת כרקע לשולחן האוכל.

בסלון רחב הידיים נבחרה ספה ירוקה גדולה ואיתה שולבו כורסאות מבית סבא שרופדו מחדש בבד בסגנון אתני. כל הבית רוצף בפרקט דמוי אלון ליצירת אחידות בין החללים ואווירה רגועה.

 

עיצוב פנים סטודיו PLAS, צילום: עדי אקשטיין

 

במהלך התכנון מול הקבלן הוחלט לבטל את גוף התאורה המרכזי בסלון. לאחר בחינת הבית הוחלט לשלב גוף תאורה בכל זאת על ידי פיצול נקודת חשמל קיימת ומתיחת כבלים עם נורות עדינות שמוקמו במרכז התקרה ומגדירות את החלל. יחד עם האלמנט הפיסולי הזה שולבו תמונות בברזל שחור מסטודיו גליפס, שמדגישות את האהבה של בעלת הבית לגינה הפורחת והגעגועים למרחבים הירוקים של מקום מגוריהם הקודם.

 

עיצוב פנים סטודיו PLAS, צילום: עדי אקשטיין

 

גופי התאורה המרכזיים נבחרו בשחור – החל מתקרת הסלון, דרך כל גופי התאורה במטבח וכלה במאוורר התקרה ומנורות הקריאה ביחידת ההורים.

 

קיר גב המיטה בחדר השינה נצבע בטיח דמוי בטון, סטודיו PLAS, צילום: עדי אקשטיין

 

יחידת ההורים קיבלה טאצ' עיצובי נוסף כאשר על קיר ראש המיטה בוצע טיח דמוי בטון (ערבה של טמבור) לקבלת מראה ייחודי שבו משתלבות מנורות הקריאה בשלמות.

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

ענת שתיוי

טלפון: 054-2600806

שלח מייל

anat@plas.co.il

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

פורצלן פיאנדרה
סטון בוטיק
מערכת קיר מתוחכמת
דומיסיל
אריחי אויר
AirTiles
איטליה ביפו
גלריה אפרו
פיסול אדריכלי בזכוכית
ג'רמי לנגפורד

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר

כל הזכויות שמורות ל GRIDI. גל שני קשרי אדריכלים Studio Shlomit Toledo SM design