דירה לרווק

הדירה: דירה בת 80 מ"ר בתל אביב, בבניין משנות השבעים במרכז העיר, שעברה שינוי מדירה מוזנחת לדירה מעוצבת ומעודכנת. הדירה היתה סגורה ובלתי מאוישת במשך 3 שנים, במצב הזנחה קשה והצפה בדירה. הדירה עוצבה ותוכננה מחדש לאחר שהושארה בה רק המעטפת החיצונית והעמוד הקונסטרוקטיבי במרכזה.

 

 

במרכז הדירה ממוקם עמוד קונסטרוקטיבי שמאילוץ תכנוני הפך בהתייחסות העיצובית כגורם מרכזי בחלוקת האזורים בחלל המרכזי.

 

 

החזון:

הדייר ביקש לגור בדירה עם הרגשה של לופט במראה אורבני-מודרני ניו יורקי, בעלת מרחבים ואזורים מוגדרים ללא יצירת קירות : מטבח, פינת אוכל, סלון ופינת עבודה במרכז החלל הציבורי. ובנוסף 2 חדרי שינה, אחד עבורו ואחד לאירוח מי מחבריו או משפחתו בעת הצורך.

 

 

החלל:

נכנסים אל מבואת כניסה ממנה נשקף החלל המרכזי של הדירה אשר סובב את העמוד הקונסטרוקטיבי המרכזי המשמש לחלוקת הפונקציות בחלל הציבורי סביבו, בצמוד אליו נמצאת פינת עבודה המשמשת את בעל הבית לעבודה מהבית מעת לעת.

 

 

 

פינת העבודה המשלבת קונסטרוקצית ברזל ועץ בלבן, משמשת כמחיצה ממנה רואים/לא רואים את הסלון מצד אחד ואת פינת האוכל מהצד השני.

בהמשך פינת האוכל עוצב והותקן מטבח עשוי בנגרות אומן ובו דלפק עבודה וישיבה גבוה מחופה בשיש טבעי ומעליו יחידה תלויה עשויה קונסטרוקצית ברזל בשילוב צמחיה תלויה.

חלל הסלון רחב ידיים, רוצף באריחי פרקט רחבים וגדולים המעצימים את תחושת החלל. הקיר המרכזי בסלון חופה באריחי בטון גדולים המקנים תחושה לופטית מגניבה וגרובית כשעל כל הקיר תלויה קונסולה ומדף תלוי לכל המכשירים האלקטרוניים וביניהם הסוני פלייסטיישן.

 

 

חלונות אלומיניום בלגי בגוון אפור כהה החליפו את כל החלונות עץ המתפוררים והישנים ולהם הותאמו וילונות רומאיים.

להשלמת המראה הותקנו דלתות הפנים כשהן צבועות בתנור בצבע שחור כהה ברמת ברק גבוהה.

 

 

חדר שינה מרווח ובו מיטה זוגית כשמאחוריה טפט המדמה משיכות קפיטונאז' מעניקים לחדר עומק וצבעוניות ייחודית, וארון מקיר לקיר עם מסך טלוויזיה משלימים את האווירה.

בחדר הרחצה נעשה שימוש באריחי המטרו – אריחי ריצוף מלבניים לבנים קטנים המקנים לו מראה אורבני כאילו נלקחו כרגע מתחנת מטרו לונדונית, ובו מקלחת מפנקת, כיור מונח על משטח עץ אלון טבעי, מכונת כביסה ומייבש ה"מוחבאים" בתוך יחידת נגרות הצבועה בצביעה בתנור בגוון שחור פחם מאט.

 

 

השיפוץ:

השיפוץ נמשך 8 שבועות מרגע תחילתו ועד לכניסת הדייר.

השיפוץ עלה כ 400 אלף שח וכלל: תכנון, עיצוב, תשתיות, עבודות גבס, נגרות, שיש, חיפויים מיוחדים, כלים סניטאריים, עבודות אלומיניום, דלתות פנים, אלמנטים מיוחדים, ריהוט, פרטי עיצוב ואקססוריז כמו גם מוצרי חשמל עד לפרטי פרטים.

 

 

 

מערכת האינסטלציה שהיתה בדירה במצבה הקודם, היתה כל כך רקובה שברגע שנגעו ופירקו אותה נפתח חור ענק בקיר החיצוני של הבניין והיה צורך לסגור אותו ולטפל בו פנימית וגם חיצונית.

 

דבר המעצב: הושם דגש על רצונותיו של הלקוח ותוך ירידה לפרטי פרטים וחיבור חומרים עשיר ומגוון. תהליך חווייתי מול לקוח עם ראש טוב וזורם מביא לתוצאות מיוחדות.

פרויקט כיפי עם הרבה בעלי מקצוע וספקים טובים.

 

 

טיפ: כשאתם לוקחים מעצב תסמכו עליו ותנו לו לעשות את מה שהוא יודע שהכי טוב ומתאים עבורכם הלקוחות, תתפלאו לאילו תוצאות מדהימות ניתן להגיע !

 

 

פריט אהוב: האי במטבח שעוצב בשני גבהים ומשמש מצד אחד לעבודה עם כיריים של גז לבישול ומהצד השני לישיבה גבוהה.

 

 

עיצוב : עמית ישראל – מעצב פנים ומוצר

www.amitisraeldesign.com

צילום: ארקדי ראסקין

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

בלי חדרים
architectica
גינה ורטיקלית ירוקה
ריצ'ארד - קירות ירוקים
אפשר כבר לשבת
Rolf-Benz
פרויקט שהתחיל בכסא
ליעד יוסף סטודיו לעיצוב
מישן לחדש
עיצוב פנים – שלומית זלדמן

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר