הבית בחופית

הבית בחופית שעוצב על ידי רינת משיח הריסון, בשטח בנוי של כ 300 מ"ר, ממוקם על מגרש של כדונם, ופונה לשמורת טבע.

המעצבת רינת משיח הריסון, שהיא גם בעלת הבית, חלמה לייצר עבור משפחתה חלל פשוט ונעים, עם מעט חללים ביחס לשטח. התוצאה היא חללים גדולים, המעניקים תחושת מרחב ועדיין אינטימיים.

 

הבית בחופית, עיצוב רינת משיח הריסון, צילום: עודד סמדר

 

האתגר של המעצבת היה למצוא אלמנטים וחומרים טבעיים, עם היסטוריה או סיפור מעניין.

בתהליך יסודי שארך מספר שנים בשיתוף חברת PARQUETEAM, נוצר אוסף חומרים ייחודי, אשר מחבר בצורה נכונה בין ישן לחדש, בדגש על חומרים ממוחזרים, מפירוק בתים ואוניות ישנות ובמראה Used. כך לדוגמא לחיפוי החיצוני של הבית נבחרו לבנים ארוכות שחורות, במראה יוצא דופן. לחלל המרכזי נבחר פרקט אפור שחור טבול בנחושת ביבוא מיוחד מבלגיה, מסגרת קמין עתיקה מפירוק ועמודי תחנת רכבת מברזל, היוצרים הפרדה בין הסלון לפינת האוכל. לחדר השינה נבחר פרקט בצביעה ידנית ובמראה עתיק.

 

הבריכה מחופה ב REZINA, חומר חיפוי חדשני, המאפשר חיפוי המשכי ועמיד במיוחד, בשילוב קופינג לבנים (PARQUETEAM), צילום עודד סמדר

 

למגרש יש ירידה בקצהו של כארבעה מטרים. כדי שהמפלס העליון יראה המשכי, הברכה הועמדה במפלס התחתון כמו תיבה שמתפלסת אל המפלס העליון.  כך למעשה נוצרת מרפסת גדולה לכיוון הנוף, ותחושה של בית בן קומה אחת.

המפלס העליון, בנוי בצורת L על שטח של כ 200 מ"ר. זהו למעשה המפלס המרכזי ובו ממוקמים המטבח, חלל המגורים, חדר השינה של הילד, חדר רחצה ויחידת ההורים, הכוללת חדר ארונות וחדר רחצה צמוד. המפלס התחתון, המתפרש על שטח של כ 100 מ"ר, כולל חדר שינה לילד הבוגר, חדר רחצה וממ"ד.

 

 

חיפוי קירות הבית בלבנים שחורות ארוכות (PARQUETEAM). צילום עודד סמדר

 

צילום עודד סמדר

 

נגרות: עומרי ברום, צילום עודד סמדר

 

ניסיון החיים הרב-גוני של המעצבת ומסעותיה בעולם באים לידי ביטוי באופיו המיוחד של הבית, הנמנע מטרנדים עכשוויים ומהיצמדות לסגנון מסויים. כל החומרים ובעלי המקצוע בפרויקט נבחרו בקפידה. כך לדוגמא, הרהיטים עשויים עץ ישן מפירוק בנגרות מיוחדת ובצביעת אומן המתמחה בעיצוב תפאורות לסרטים.

 

צילום: עודד סמדר

 

מסגרת קמין עתיקה מפירוק (PARQUETEAM). צילום: עודד סמדר

 

צילום: עודד סמדר

 

חומרים ממוחזרים, מפירוק בתים ואוניות ישנות ובמראה משומש וגס. צילום עודד סמדר

 

חדר ארונות במראה USED צילום: עודד סמדר

 

פרקט לבן בצביעה ידנית (PARQUETEAM). צילום: עודד סמדר

 

חזית אחורית עם הבריכה. צילום: עודד סמדר

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

שלח מייל

rinatt07@gmail.com

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

מעצב רדי-מייד
lovka
קולעים למטרה
טולמנ'ס
שולחנות עבודה מרחפים
אדריכלית קורין לוי
אר-נובו שלי
גלריית החווה
יצירה לא שגרתית
אריאל צוקרמן

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר

כל הזכויות שמורות ל GRIDI. גל שני קשרי אדריכלים Studio Shlomit Toledo SM design