הבית הלבן

שילוב מוקפד בין אלמנטים, חומרים וצבעוניות בהירה ומאוזנת משווים לבית הפרטי בהרצליה פיתוח ממד של יוקרה ובד בבד מצליחים ליצור חוויה של חמימות מזמינה. סיפורו של הבית הלבן אותו עיצבה מעצבת הפנים טל תמיר.

 

 

באזור הרצליה פיתוח מוכר כאזור הכולל וילות רחבות ידיים ומעוררות השראה. אחד הבתים המרשימים בשכונה נמצא כ-100 מטר בלבד מחוף הים, ותוכנן עבור בני זוג בשנות החמישים לחייהם וילדיהם הבוגרים. בעלי הבית שרתמו למשימה את מעצבת הפנים טל תמיר, ביקשו ליצור בית במאפיינים נקיים, אווריריים ובהירים וליצור יחסי גומלין בין חללי הפנים בבית לבין הגינה שמשחקת תפקיד מרכזי כמתחם אירוח ובילוי לבני המשפחה וחבריהם.

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

הבית בנוי על פני כ-800 מ"ר המתפרסים על פני ארבע קומות (מרתף, כניסה, קומת מגורים וגג שצופה לנוף המרהיב של הים התיכון). האדריכל אריאל וינטר, שתכנן את מעטפת הבית, יחד עם תמיר, עבדו במשותף על מנת ליצור הרמוניה מוחלטת בין חלל הבית לחצר, זאת, ביו השאר, באמצעות פריטי רהוט שהעמדתם בתוך ומחוץ לבית תוכננה בסימטריה מושלמת.

 

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

חזית הכניסה העצמתית תוכננה כיחידה סימטרית במרכזה דלת 'פיבוט' בקו אפס המוצבת במישור החזית עצמה. היא עשויה כולה מחומר מתכתי צבוע השומר על הקו הניטרלי והנקי ובמקביל מאפשר עמידותה לאורך זמן שכן היא נמצאת מרחק עשרות מטרים מהים. המעצבת בחרה להטמיע את מערכת האינטרקום כחלק מובנה ואינטגרלי של החזית.

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

 

מעטפת החוץ של הבית תוכננה בצורה זוויתית על מנת ליצור מבנה ייחודי ומעניין ועם זאת, תמיר הקפידה לשמור בתכנון הפנים על חללים ציבוריים מרובעים, זאת על מנת ליצור תחושה נינוחה. על ידי כך, הנוף המוריק הנגלה מבחוץ נגלה באופן שווה ואופטימלי מכל אחת מחזיתות הבית.

 

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

צבעוניות החלל הציבורי נאמנה לאותו קונספט צבעוני בהיר אותו ביקשו בעלי הבית והיא מציגה שילובים ונגיעות מדויקות של חומרים, טקסטורות, גוונים וצבעים משלימים, שהופכים את החלל לעשיר ומלא שכבות.

 

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

החלונות מקיפים את החלל מכל צדדיו. כך נוצרו יחסי גומלין בין חוץ לפנים שכל אחד מהווה לשני תפאורה משלימה באופן הרמוני ומכוון. על מנת לשמר את הקו הסימטרי והמוקפד הקפידה המעצבת לתכנן את מערכות התאורה והמיזוג בקווים ישרים ומוקפדים המתייחסים למערך הריהוט באזור הסלון ופינת האוכל.

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

ריצפת שיש הטאסוס הלבנה והמבריקה מהווה בסיס אוורירי לריהוט שמעליה. תמיר השתמשה בפרטי ריהוט בהירים לצידם שילבה רהיטים עשויים עץ אגוז שמכניסים את החמימות הנדרשת ומחמיאים לאווירה הבהירה בחלל. פסנתר הכנף השחור והקלאסי מהווה FOCAL POINT ומשתלב יחד אלמנטים כמו תעלות התאורה והשידות המרחפות עד לכדי יצירת תמהיל אלגנטי ומדויק בחלל. ככלל, ניכר כי השימוש בצבע הלבן נותן במה למתרחש בפונקציות השונות בבית עצמו וגם לחוץ, שכפועל יוצא, נכנס פנימה.

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

בצדו השני של החלל ממוקם המטבח גם הוא במראה מינימליסטי ואולטרה מודרני, חף מקישוטיות או תוספות כאלה ואחרות. המעצבת תכננה ציר של ארונות אחסון גבוהים. החזיתות האינטגרליות צבועות בתנור בגוון לבן בוהק המגביר את תחושת הניקיון בחלל. האי, שנמצא במרכז החלל, חופה חיפוי נירוסטה וכולל כיריים אינטגרליות בתוך משטח העבודה. בהמשך למטבח תוכננה פינת משפחה המשמשת את בני המשפחה ביום יום ולאירוח נינוח של המשפחה המורחבת וחברים. ממנה, כמו מכל פינה בחלל הקומה יציאה החוצה אל הגינה שמהווה עבור הדיירים חלק אינטגרלי מחוויית הלייף סטייל האיכותית שיצרה עבורם תמיר.

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

חלל החוץ תוכנן וחולק לאגפים שלכל אחד מהם פונקציה מובהקת ויחד הם משתלבים לכדי מקשה אחת ומדמים חלוקה של פינות באוריינטציה ביתית לא רק באופן בו הוצבו אלא גם בזכות בחירת החומרים וסגנונם. ככלל, הגינה משדרת תחושה של נופש יוקרתי ומפנק. סביב הבריכה הוצבו כיסאות נוח אלגנטיים ופיסוליים ומיטות שיזוף, פינת אוכל חיצונית צופה גם היא למרחב ועוד.

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

הירידה לקומת המרתף מפתיעה במיוחד. בני הזוג רצו ליצור עבור בני המשפחה וחברים חוויה מפנקת במיוחד ובלתי נשכחת. הקומה כוללת חדר קולנוע ביתי, בר מאובזר ומקצועי, חדר עיסוי, ספא וחדר כושר. בקומה זו בחרה תמיר להיעזר בצבעוניות כהה דרמטית ואלגנטית שבמובנים רבים סייעה לאפיין כל אחת מהפונקציות ולשוות להן מראה מקצועי בסטנדרטים הגבוהים ביותר.

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

בחצרות האנגליות שמקיפות את הקומה מאפשרות חדירה מבוקרת של אור וצל. ריצפת הפרקט מסייעת ביצירת חמימות  ומתבלטת אל מול הגוונים הכהים והתאורה המעומעמת שמאפיינים את הקומה.

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

 

שטח המגרש מוגבה מעל כביש הגישה לבית. עובדה שהעניקה מקום למדרכים ולמדרגות מרחפות עשויות  בטון הממוקמות על קונסטרוקציה בנויה עשויה ברזל מגלוון. מתחת למדרכים נשמע קול פכפוך מים שמוסיף לחוויית הכניסה המרשימה כשלעצמה.

 

 

עיצוב פנים טל תמיר צלם: עודד סמדר

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

אתם קולטים?
smeg
עכשיו אמנות
גלריית Lemon-Frame
מערכת קיר מתוחכמת
דומיסיל
פיסול אדריכלי בזכוכית
ג'רמי לנגפורד
הבית הלבן
טל תמיר עיצוב פנים

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר

כל הזכויות שמורות ל GRIDI. גל שני קשרי אדריכלים Studio Shlomit Toledo SM design