יחסי גומלין בין חוץ לפנים

כבר בפתח הכניסה לפנטהאוז מעורר ההשראה שתכננה האדריכלית נירית ברנר באחת השכונות המבוקות בתל-אביב ניתן להתרשם מעיצוב חם, שופע ובלתי רגיל וכן מהנוף האורבני וחופי הים הנשקפים במלוא הדרם מהמרפסות הגדולות.

 

תכנון ועיצוב אדר' נירית ברנר, צילום אשר לוי

 

 

אין תענוג גדול מלהתחיל את היום עם קפה משובח במרפסת שטופת שמש הפונה לכיוון נופי הים התיכון. זוהי המציאות היום יומית של בני המשפחה הגרים בפנטהאוז ששטחו כ-200 מ"ר שעטוף בנוסף במרפסות רחבות ידים אליהן ניתן לצאת מאזור הסלון, פינת האוכל וסוויטת השינה הראשית.

 

תכנון ועיצוב אדר' נירית ברנר, צילום אשר לוי

 

תכנון הפנים כולל חלל ציבורי גדול ורחב ידיים, ארבעה חדרי שינה- שלושה מהם מתוכננים כסוויטות עם חדר רחצה וארונות בשטחם. המרפסות, שכמעט ומכפילות את גודל הדירה, מתוכננות כהמשך ישיר של פנים הבית וכוללות שלל אטרקציות, פינות אירוח וישיבה.

 

תכנון ועיצוב אדר' נירית ברנר, צילום אשר לוי

 

 

הכניסה לבית מרשימה במיוחד. דלת הכניסה עשויה עץ אגוז גושני מגולף בעבודת יד אומן.  נפרדת יחסית מהחלל הציבורי. היא מלווה במערכת חיפויי קיר מאחוריהם נמצאים הממ"ד, חדר השירות, שירותי האורחים ומעלית שמובילה לקומה השנייה.

 

תכנון ועיצוב אדר' נירית ברנר, צילום אשר לוי

 

 

עבור הריצפה בחלל הציבורי בחרה ברנר באריחי גרניט פורצלן גדולים במיוחד בדוגמת שיש (1.5/1.5 מ') שמקנים למרחב מראה מוקפד והמשכי. הסלון, המטבח ופינת האוכל תוכננו כמקשה אחת. תקרת הבריסול המבריקה שהותקנה בחלל מספקת אשליה של מרחב וגובה והאלמנטים בחלל משתקפים בה במרומז.

 

תכנון ועיצוב אדר' נירית ברנר, צילום אשר לוי

 

תכנון ועיצוב אדר' נירית ברנר, צילום אשר לוי

 

 

המרחב כולו מוקף במרפסות שמכניסות לתוכו בריזה אוורירית ונעימה, שפע של אור טבעי ונופים בלתי נשכחים. בסלון תכננה האדריכלית קיר ארכיטקטוני מרכזי הכולל מולטימדיה וקמין בחלקו התחתון. על מנת להעצים את הדרמה ולייצר תחושה של גודל ומרחב חיפתה את הקיר בלוחות מראה כהה וברהיט התחתון שילבה בין יחידות עץ אגוז לחזיתות שחורות מבריקות המייצרות קונטרסט. הריהוט שנבחר לחלל הוא אקלקטי מתוך כוונה לייצר מראה מודרני, מעודן ולא כבד.

 

 

עבור המטבח בחרה האדריכלית בחזיתות שרובן עשויות פורניר עץ ומעניקות למרחב מימד של חום. מכיוון  שמבנה החלל מורכב ברובו מאלמנטים גיאומטריים ישרים, בחרה ברנר ליצור אי מונומנטלי ואמורפי במרכז החלל שיוצר מערכת קשרים מרוככת ופחות פורמלית בין אזור הישיבה, בו שולבו מדפי נירוסטה לאזור העבודה.

 

פינת האוכל רחבת ידיים ויכולה לאכלס אורחים רבים. גם בסביבתה יצראה האדריכלית משחק של מראות שמשקפות את החוץ פנימה ומאפשרות לראות את הנוף מזוויות שונות גם בתוך הבית.

 

 

אדריכלות נירית ברנר – צלם אשר לוי

 

אדריכלות נירית ברנר – צלם אשר לוי

 

 

 

 

אדריכלות נירית ברנר – צלם אשר לוי

 

 

במאסטר השינה שלוש פונקציות מרכזיות. חדר שינה רחב ידיים, לעברו פתוח חדר ארונות גדול, נוח ומאובזר וכן חדר רחצה ובו מקלחון רחב ידיים ובו ספסלים בנויים, אמבטיית FREE STANDING מעליה מסך טלוויזיה מוגן מים וארון בו שני כיורים ומעליו ארונות עליונים דרכם ניתן להשקיף לים.

 

אדריכלות נירית ברנר – צלם אשר לוי

 

אחד ממוקדי העניין בחדר השינה הוא גב המיטה עשוי עץ בחלוקה גיאומטרית א-סימטרית מרופדים טקסטיל בדוגמאות וצבעים שונים. המיטה פונה לכיוון המרפסת המאובזרת לה יציאה לעבר ג'קוזי HOT TUB. מעליה תקרת בריסול בה מוטמעת תאורה ומסך טלוויזיה חבוי בתוכה שאינו מסתיר את החלונות ומאפשר תצפית רציפה לעבר האופק. עוד בחדר השינה בולטת ספריה רב תכליתית בה גם אזור שהוגדר כפינת עבודה.

 

המרפסות בדירה רוצפו דק. ברנר יצרה שני מוקדים של קירות ירוקים שפרט לעובדה שהם מכניסים שפע של ירוק הביתה הם גם מגנים מפני הרוחות העזות. הקירות המלבלבים והפורחים משתקפים בקיר הטלוויזיה בשעות מסוימות, ומוסיפים למרחבה שפע של עניין ואופי. ברנר יצרה עבור בני המשפחה עמדות בילוי שונות בהן פינת ישיבה המקבילה לאזור הסלון ופינת אוכל חיצונית הכוללת גם מטבח חוץ מאובזר וטאבון.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

עושים לובי
מיכל האן אדריכלים
אחוזה אירופאית קטנה
הלל אדריכלות
ספר המשך
הספר בבית עם שירלי דן 2
גינת חלומות
Green Touch
הבית בחופית
רינת משיח הריסון

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר