מנימליזם אקלקטי

בליבה של שכונת נווה צדק הפסטורלית, ממוקמת דירה דו קומתית בעיצוב כובש ובה רהיטים ואקססוריז שעשו דרכם מרחבי העולם ואזכורים סנטימנטלים של תל-אביב הישנה והטובה. הצצה לבית ייחודי ומעורר השראה במיוחד.

בינות המבנים הציוריים של שכונת נווה צדק הוותיקה, משולבים לא מעט מבנים חדשים יותר שתורמים ליצירת המארג האורבני שקוסם לרבים. הדירה הדו-קומתית אותה תכננה ועיצבה האדריכלית נגה פאוסט, ממוקמת בבניין שנבנה לפני למעלה מעשור. התמהיל החדש של יושבי השכונה מוביל לכך שבתים רבים מעוצבים בדירה מוקפדת ויוצאת דופן וכך גם הדירה שלפנינו.

היא עדכנית ומוקפדת ועדיין  מצליחה לשמור על אותנטית על אף שהקונספט העיצובי איננו מקומי.

 

%d7%a2%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%91-%d7%95%d7%90%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9b%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%a0%d7%92%d7%94-%d7%a4%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%98-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%a2%d7%93%d7%99-%d7%92%d7%9c

סלון הדירה דירה הדו-קומתית בעיצוב האדריכלית נגה פאוסט, צילום: עדי גלעדי

 

כבר בכניסה אליה בולטת תקרתה הגבוה, הפתחים רחבי ידים שמכניסים את נופי השכונה פנימה והמרפסת החיצונית המשקיפה אל הים. מולם עיצוב הפנים משלב בין המוקפדות של סגנון הבאוהאוס (שמאפיין חלק אחר של העיר), הסגנון הסקנדינבי ובנוסף, השפעות מודרניות, מנימליסטיות. בניחוח וינטג'י.

בני הזוג, בעלי הדירה, שניהם בשנות ה-40 לחייהם עוסקים בשיווק דירות יוקרה ולהם שני ילדים צעירים. בעלת הבית, חובבת עיצוב ידועה, אספה לאורך השנים בנסיעותיה ברחבי העולם, פרטי וינטג' מקוריים. יחד עם פאוסט, יצרה את הלוק המרשים והיחודי. בן זוגה היה פחות מעורב בתהליך אך מי ש"תפסה את מוקומו" היתה ביתם שכבר בגילה הצעיר פיתחה טעם מוגדר וגישה לנושא. העובדה שבעלת הביתהיא אדם מסודר אפשרה תכנון בית לבן ומינימליסטי שעל אף תחזוקתו המורכבת יחסית, נראה ממש כמו בתמונות גם ביום יום.

 

 

01

קונספט עיצוב אורבני ניו יורקי, עיצוב ואדריכלות: נגה פאוסט, אריחים וחיפויים: חברת 'חלמיש', צילום: עדי גלעדי

 

כבר אחרי שקנו את הדירה ועוד לפני שפאוסט נכנסה לתמונה, צבעו בני הזוג את התקרה הגבוהה, שברו את הקיר שחצץ בין המטבח לסלון ובכך יצרו חלל לופטי אוורירי ורחב ידיים. את פאוסט שילבו בתהליך כשהחליטו לשפני את חללי הרחצה בדירה, שהיו חשוכים ומיושנים.

מבנה הדירה לא איפשר לשבור את הקירות ולהרחיב את חללי הרחצה בפועל כך שהתכנון המחודש התבסס על המערך הנתון. פאוסט עיצבה את החללים באופן מושכל וכיום הם נראים גדולים ומוארים על אף העובדה שבפועל מדובר בחללים במטראז' קטן יחסית.

 

%d7%a2%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%91-%d7%95%d7%90%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9b%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%a0%d7%92%d7%94-%d7%a4%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%98-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%a2%d7%93%d7%99-%d7%92%d7%9c

הרצו, בסגנון רצפה הניו יורקית טיפוסית של שנות השבעים ואריחים במראה קירות הסאבוויי, צילום: עדי גלעדי

 

קונספט העיצוב מושתת על העיצוב האורבני הניו יורקי, שם התגוררה בעלת הבית במשך שנים. היא את החיפויים והריצופים בחרה האדריכלית בחברת "חלמיש". ריצפה שנבחרה היא אינטרפטציה מחודשת לריצפה הניו יורקית הטיפוסית של שנות השבעים של המאה הקודמת וכך גם האריחים שמזכירים במראם את קירות ה-SUBWAY העירוני. על מנת להעצים את המראה, שולבו בחלל פסלונים קטנים הניצבים בחדר הרחצה של ההורים ומייצגים את קו הרקיע של התפוח הגדול.

ועם האוכל, בא התאבון. העיצוב המוצלח של חדרי הרחצה גרם לבני הזוג להתחיל במלאכת שיפוץ ושידרוג של כלל החללים. הפרוייקט בכללותו ערך כמעט שנה ופאוסט הקפידה לתמרן ולעבוד בכל פעם בקומה אחרת על מנת לאפשר למשפחה להמשיך להתגורר בבית במשך התהליך.

מטבח רחב הידיים ממוקם בחלל הפתוח בקומה העליונה שמהווה את קומת האירוח. רצפתה חופתה בבטון רזה שמשלתב היטב באווירה הלופטית של הבית. ארונות המטבח המקוריים הוחלפו בארונות לבנים מנימליסטיים ועליהם משטח שיש בהיר ומדוקק. במרכז המטבח תכננה האדריכלית שולחן אוכל ארוך, מתחתיו מחצלת קש במראה יוקרתי וסביבו כיסאות איימס מקוריים שעוצבו בשנות החמישים וגם היום רלוונטים ואופנתיים. מעליו נתלו מנורות שבגילגולן הקודם שימשו כפנסי רחוב תל-אביבים.

 

%d7%a2%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%91-%d7%95%d7%90%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9b%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%a0%d7%92%d7%94-%d7%a4%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%98-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%a2%d7%93%d7%99-%d7%92%d7%9c

מרפסת המשקיפה לים בבית בנוה צדק, עיצוב ואדריכלות: נגה פאוסט, צילום: עדי גלעדי

 

בסמוך למטבח ממוקם הסלון שמהווה גם הוא חלל דומיננטי במרחב הפתוח של הקומה. הוא מחולק לשני אגפים- האחד כולל סלון פורמאלי יותר ובו ספה שהובאה מצרפת, כיסא נדנדה ושולחנות קפה. הפריט שאולי מהווה את ה-FOCAL POINT בחלל הזה היא מנורה עומדת מרשימה במיוחד ששימשה בעברה כתאורה בתיאטרון "הבימה".

חלקו השני של הסלון כולל חדר טלוויזיה עם ריהוט קז'ואלי יותר הכולל שני כיסאות עשויים קש ושידת פח מעליה תלויה הטלוויזיה. בצד ממוקמת פינת עבודה קטנה והסלון כולו פתוח למרפסת המשקיפה לים.

 

%d7%a2%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%91-%d7%95%d7%90%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9b%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%a0%d7%92%d7%94-%d7%a4%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%98-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%a2%d7%93%d7%99-%d7%92%d7%9c

הגוון השולט בחדר הוא הלבן, עיצוב ואדריכלות: נגה פאוסט, אריחים וחיפויים: חברת 'חלמיש', צילום: עדי גלעדי

סוויטת השינה של ההורים עוצבה כחלל מינימליסטי במיוחד. ריצפת העץ צבועה בלבן, הוילונות והמיטה באותו גוון ונקודת הצבע היחידה בחלל הן שידות הצד של המיטה הוינטג'יות. מעל המיטה נבחרו עבודות של האמן אמנון ליפקין שהן הומאז' למבנים של נווה צדק ומכניסות פנימה את החוץ.

לחדר הילדים בחרה פאוסט טפט מרהיב שנרכש בלונדון ועליו מפת העולם. בדומה לסוויטת ההורים, הגוון השולט בחדר הוא הלבן אליו התווספו נגיעות כחולות שהן איזכור לאהבתם של בעלי הבית ליוון ולצבעוניותה. ממש כמו בשאר חלקי הבית, גם כאן הקפידו ליצון ניקיון עיצובי מאוזן. המיטות הפשוטות והשולחן והכיסאות הוינטג'ים נאמנים לקונספט המבוקש.

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

דירת נופש מושקעת בלב תל אביב
שרון איגר עיצוב פנים
סביבת עבודה מפוסלת
Cosentino
דיוקן של מנורה
קמחי תאורה
שולחנות עבודה מרחפים
אדריכלית קורין לוי
דירה קונטרסטית
סטודיו ETN

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר

כל הזכויות שמורות ל GRIDI. גל שני קשרי אדריכלים Studio Shlomit Toledo SM design