אולם בטופ

מתחם המשרדים וה-Showroom החדש של חברת טופ אודיו בהרצליה פיתוח. החברה, מהמובילות בתכנון וביצוע בתים חכמים רשתות מחשבים, מערכות שליטה ובקרה ומערכת אודיו וידאו. הקומפלקס החדש משתרע על פני שטח של כ- 440 מ"ר מתוכם 160 מ"ר תוכננו כמשרד לו כניסה נפרדת מהלובי הראשי שמושכר בסאבלט, ועתיד לשמש את החברה במקרה של התרחבות. על אף המראה המרשים והיוקרתי ותשומת הלב הבולטת לדיטיילים, עלויות ההקמה היו נמוכות באופן יחסי מכיוון שכל עבודות  החשמל החכם, האודיו וידאו והתאורה בוצעו על ידי החברה עצמה.

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

 

קברניטי החברה, שמתמחה בתחומי הבית החכם והאודיו וידיאו, ביקשו דרך העיצוב לייצר מרחב באוריינטציה כמה שיותר ביתית לכן בחרו בבני הזוג ישראלביץ שמתמחים בתכנון ועיצוב בתי יוקרה.

 

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

 

ה-LOOK & FEEL במתחם משדר חום ואינטימיות ומאפשר להציג את המוצרים באופן המדמה את הימצאם בסביבה הביתית. בתהליך התכנון יצרו האדריכלים חללים רבים שאינם ניגלים באחת אלא בשלבים על מנת ליצור חוויה מתמשכת במהלכה בכל חלל תתקבל תחושה שונה וייחודית. הנראות מזכירה לבאי המקום, ובכללם ציבור המעצבים והאדריכלים, מרחב ביתי מורכב ומוקפד. מכל פינה וזווית נגלים אלמנטים שונים ומסקרנים באופן בו רב הנסתר על הגלוי. פתרונות החשמל והאודיו וידאו החכמים אותם מציעה החברה שולבו באופן מתוחכם כחלק מתפיסת העיצוב ומלווים את החללים השונים במשרד, חלקם גלויים, חלקם סמויים ונגלים על פי דרישה.

 

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

 

מעטפת המבנה המקורית שימשה את צמד האדריכלים במלאכת העיצוב. מכיוון שהרצפה הקונסטרוקטיבית היתה במפלס כמעט זהה לריצוף הלובי השתמשו בציפוי מיקרוטופינג דק מאוד במראה בטון. בחללים הציבוריים הותירו את תקרת הבטון הגולמית חשופה בעוד שבאיזורים מסויימים יצרו הנמכה מעץ דרכה עוברות מערכות החשמל. החומריות השולטת בחלל נשענת על שילובים מאוזנים בין בטון, ברזל (חלקו מוזהב), טקסטיל ופורניר עץ אלון. כחלק מפריסת התאורה שולבו גופים חכמים שנמכרים על ידי החברה, זאת על מנת שאנשי המכירות יוכלו להדגים באופן מדוייק על יתרונותיהם.

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

 

עם הכניסה למתחם נגלה איזור הקבלה שמהווה את תחילתו של איזור הלאונג'- לב המשרד בו נצבת ספה מעוצבת ופיסולית של מותג העיצוב האיטלקי CASSINA. על מנת לייחדו ולאפשר אינטימיות

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

והפרדה בין הפונקציות מבלי לחסום את החלל יצרו האדריכלים מחיצה דו כיוונית בעלת אלמנט סבכה יוצא דופן עשוי קונסטרוציית מתכת בה משולבים מאות ממברנות שמעוגנות באלפי ברגים בקומפוזיציה רנדומלית תנועתית. לטובת העניין חקרה ישראלביץ את נושא הרמקולים והסאונד. היא יצרה שלד דמוי רמקול שנראה כמוצר האמיתי על גבו הולבש בד ממברנת רמקול אמיתי של חברת Bowers & Wilkins. כחלק מהקומפוזיצה, שסומנה על ידיה באופן מושכל ופרטני, שולבו לוחות סבכה בגוון נחושת ומנורות פחם שמוקמו במדויק במרווחים. על טכנולוגיית הייצור היחודית, שבוצע על ידי חברת סגמנט דיזיין מאטל, נרשם פטנט.

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

 

עוד נגלים באיזור הכניסה וחדר הישיבות מעין קוביות מרובעות מרחפות שנראות כעשוייות מברזל. בפועל זהו ארון דו כיווני תלוי עשוי זכוכית כהה המשמשות לאחסון וכעמדות שמע וצפייה הנגלות על פי דרישה. נישות דו כיווניות נוספות כוללות מעברן האחד, זה הפונה למרחב הציבורי, פרטי נוי ומעברן השני, שפונה לכיוון חדר הישיבות מערכות שמע וסאונד נסתרות.

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

 

בהמשך החלל תוכנן ארון תקשורת שמהווה אלמנט מרכזי וחשוב. מעין תצוגת תכלית לחברה העוסקת בתחום התקשורת המתקדמת. זהו ארון אליו מנוקזות כל המערכות במשרד לרבות ציוד האודיו וידאו, הרשת ומערכת השליטה והבקרה. הוא תוכנן כארון שקוף בעל רשת מתכתית שמרחף באוויר דרכו ניתן לחזות בכבלים מאורגנים בקפידה ובסדר מופתי.

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

 

החל מאיזור הכניסה למשרדים ולכל אורכם תוכנן קיר מחופה לייסטים מעץ בקומפוזיציה א-סימטרית שנצבעו בתנור, מרביתם בגוון אפור גרניט וחלקם בגוון פליז. בחיפוי זה נטמעות דלתות נסתרות. האחת, זו הקרובה לכניסה, מובילה לחדר קולנוע ביתי וזו השניה למטבח המיועד לעובדי החברה.

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

 

קיר נוסף שמתחיל מאיזור הכניסה וממשיך לאיזור הלאונג'. הוא משמש לאחסון תיקי לקוחות, כארונות חשמל וכתצוגה נסתרת של מפסקים חכמים, חופה חזית פורניר עץ עליה מוטבעת דוגמה שמזכירה במראה תנועה של תדרי סאונד משתנים. לצד איזור הישיבה ממוקמת ספריית ברזל גדולה ומרשימה בה מסכי טלווזיה נסתרות שנגלות על פי צורך, כולל אחד שעולה ויורדת מתוך הרהיט ומסתובבת על ציר ב-360 מעלות כך שניתן לצפות בה גם מצידו השני של החלל. הרהיט כולל גם מתלה לכוסות יין, כך יכולים האורחים להנות ממשקה אלכוהולי תוך כדי הנאה מהמוצרים המתקדמים והעיצוב המוקפד.

 

ישראלביץ אדריכלים-משרדי טופ אודיו- צילום אלעד גונן

 

 

תכנון ועיצוב: הילה ודן ישראלביץ- ישראלביץ אדריכלים.

צילום פרויקט: אלעד גונן

 

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

אין עוד מלון כזה
מלון פוליהאוס תל אביב
מנדלות במרכז הלב
סיתוונית גומברג - סמלים אנרגטיים
בית במושב
קרופ אדריכלים
אתם קולטים?
smeg
90 שנים למיקי מאוס
טולמנ'ס דוט

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר