בית בהפתעה

"דירת הבהאוהאוס התל אביבית ממוקמת ברחוב אלנבי בבניין לשימור. הדירה ממוקמת שתי דקות הליכה מהים, מאחורי בית האופרה. הדירה בת 55 מ"ר ומרפסת בת 9 מ"ר.

אל המעצבת אריאלה עזריה ברקוביץ פנו  הלקוחות, זוג בגילאי 50 עם ילדים גדולים שכבר לא גרים בבית.

 

מעצבת פנים אריאלה עזריה ברקוביץ, צלם אלעד גונן,

 

 

"כיאה למצב הנוכחי ובאופן שוטף, אני עובדת בשיטת עיצוב מרחוק. מה זה אומר?  אני עורכת פגישה אחת עם הלקוח, על מנת להבין את הצרכים, התקציב וכו. המפגש הבא עם הלקוח מתבצע רק כאשר הדירה מוכנה. הלקוחות הם לא חלק מהתהליך. זוג הלקוחות בחר בי, לאחר ששמע והבין את שיטת העבודה שלי – דירה בהפתעה. שיטה שמאפשרת ללקוחות להתרגש ולממש את הפנטזיה, בלי להיות חלק מתהליך השיפוץ" מסבירה ברקוביץ.

 

 

מעצבת פנים אריאלה עזריה ברקוביץ, צלם אלעד גונן,

 

 

במסגרת הפגישה עם בני הזוג, במסגרתה התבהרו הצרכים שלהם, רצו דירה עם אופי, לא מודרנית מדי, לא אקלקטית ולא קלאסית. דירה שתתאים לסגנון הבאוהאוס, לאווירה המיוחדת של הבניין.

 

 

מעצבת פנים אריאלה עזריה ברקוביץ, צלם אלעד גונן,

 

 

דרישה נוספת היא ספה נפתחת בסלון לצורכי אירוח. לאחר 3 חודשי עבודה,  המעצבת נפגשה עם בני הזוג בדירתם, לאחר השיפוץ. ההכנות כללו  עד רמת  "כל טוב" במקרר, נעלי בית ליד המיטה, סבונים, תמונות, חפצי נוי ועוד . ממש דירה בהפתעה.

"זוהי שיטת העבודה שלי. הלקוחות בעצם לא מעורבים בתהליך, אני מאמינה שכאשר סומכים ונותנים יד חופשית לאיש מקצוע, התוצאה היא טובה ואיכותית. בימים טרופים אלו , אני מאמינה שהדרך שבחרתי לעבוד כמעצבת פנים היא מדויקת לצרכים של הלקוח כעת יותר מתמיד." אומרת ברקוביץ.

 

 

בית בהפתעה – צלם אלעד גונן, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ

 

 

"בחרתי עבור השיפוץ גוון אפרפר כהה שבעצם סיפק לי קו ליתר העיצוב של הבית.  ניצלתי את גובה התקרה ,בת 3.5 מטר לטובת הבית, על מנת לתת תחושה של גובה. בחרתי בספרייה עשויה עץ , מנגרות, שמתנשאת עד לתקרה. הוספתי תקרת גבס לספוטים ותאורה. כיאה לכל הריהוט בבית, הכל נעשה בתכנון ועיצוב אישי של משרדי. הספה הנפתחת נבחרה בגוון אפרפר עם גוון צהוב כהה וכך גם הכריות, בטקסטיל זהה לזה של הריהוט במרפסת. השטיח בסגנון וינטאז, והשולחנות הסלוניים קטנטנים ,בעלי רגלי נירוסטה ופלטת במבוק.

 

עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ – צלם אלעד גונן

 

 

כהמשך של הספרייה , בניתי שולחן אוכל שמשמש גם כאי, כאשר רגל השולחן בנויה מקוביות אחסון מאותו עץ וגוון של הספרייה. המטבח גם הוא באותם גבהים של הסלון, גם כאשר זה ברור שהלקוח יצטרך סולם, מאחר וזו דירה קטנה שמצריכה אחסון רב. המטבח כולו עשוי צבע בתנור, בגוון אפרפר בהיר ושיש בגוון שחור שמוסיף מעט דרמה לחלל, ומראה לכל האורך בגוון אפור כהה. נבחר צלון עץ בגוון שחור, ותאורה מעל האי בגווני שחור וזהב." מתארת המעצבת.

 

 

עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ – צלם עודד סמדר

 

 

חדר השינה נוצל עם קיר עצום שחופה עם  מוטיבים של משושים עשויים קטיפה, המיטה שופעת טקסטיל בגוונים זהים ומולה ממוקם ארון אחסון עם דלתות בעלות אלמנטים דומים של משושים. הארון עשוי משלייף לייף בתנור ובמרכזו ממוקמת פינת איפור עם ספסל שגם הוא מהווה אחסון. מעל השידה ממוקמת פלאזמה שעולה ויורדת. חדר הרחצה קטן, הקירות בחיפוי פרובנסי, מקלחון קומפקטי.

 

 

עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ – צלם אלעד גונן

 

 

המרפסת היא פינת גן עדן בדירה. היא עוצבה עם פינת אוכל, פינת ישיבה, ועמדה לברביקיו. צבעים רכים שמשתלבים בצורה אלגנטית עם העיצוב של הפנים. המרפסת היא בעצם המשך של עיצוב הבית, כאשר הטקסטיל הצהוב מאוד דומיננטי.

 

 

עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ – צלם אלעד גונן

 

 

 

 

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

צלמי אדריכלות במבט אישי
תערוכת צילומים
אורבניות חמה בדירה
טבת אדריכלים
הבון טון של הבטון
מראה בטון אצל המותגים המובילים בעיצוב
בין שמים למים
שמים בריכות שחיה
גינה. בית. חיים
אורלי רובינזון- INDOOR OUTDOOR,

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר