בקו ראשון לים

בקו ראשון לים בנתניה, נהנית הדירה הגדולה מהנוף המרהיב הנחשף ממנה. תוצאה של חיבור שתי דירות, עם סך בן 250 מ"ר, מה שסיפק לאדריכל טל אוחיון מרחב תכנוני, תוך שילוב מקשר כלשהו בין החללים שיכול להיות חומר או אלמנט צורני, אשר ישווה תחושה זורמת וממד אינטימי יותר , למרות המרחב.

 

 

במעטפת הריקה שקיבל לידיו, נתבקש אוחיון לייצר את הפונקציות המשותפות כמובן (סלון, מטבח ופינת אוכל), ארבעה חללים פרטיים ששניים מהם הן סוויטות מרווחות עם חדרי רחצה ושירותים צמודים (יחידת הורים ויחידה נוספת לאירוח), והשניים האחרים הם חדר ילדים וחדר משחקים שיכול לשנות את ייעודו עם הזמן; וכן חדר רחצה נוסף ושירותי אורחים.

 

 

 

עם נוף הים שנשקף מקומה 17, הקונספט היה לייצר מסגרת חלל בהירה ונקייה שתדגיש את נוכחותו ולא תתחרה בו, תוך בחירה בצבעוניות סולידית של גווני אפור וגרז',  תאורה מינימליסטית ומשחקי מט ומבריק.  פורניר הטיק נבחר למוטיב מקשר, הממוקם בסלון , במטבח ובפינת האוכל, כמו גם בשירותי אורחים ופינת המשפחה.

 

 

פריטי הריהוט והנוי מודרניים, משלבים בדי ריפוד ועור, זכוכית ומתכות כנירוסטה או ברזל צבוע, ובחירתם המוקפדת עונה על הניקיון והסולידיות של הקונספט האסתטי. במטבח מרווח משתלבות חזיתות בגימור ניולק, ויחידת אי ענקית באורך 6 מטר, עם חללי אחסון מוקפדים.

 

 

גם בפרוייקט זה ניכרת אהבתו של האדריכל טל אוחיון לעבודות נגרות מורכבות שבאים לידי ביטוי כמעט בכל אחד מחללי הבית השונים.  חדר הרחצה המרווח שנכלל בשטחה נחלק לאזורים: אזור הכולל יחידת כיורים ואמבט פרי סטנדינג שקירותיו מחופים בצבע טיח אפור ולריצופו משמשים אריחי פסיפס בגווני שחור לבן, ואזורי שירותים ומקלחון מחופים לוחות שחורים המופרדים ממנו, כמו גם זה מזה, באמצעות דלתות זכוכית.

 

 

חדר הארונות שבשטח היחידה מכיל דלתות מראה שמספקות תחושת מרחב. ויטרינות גדולות פונות למרפסת וגם הן מחדירות פנימה את הנוף המרהיב המשתקף.

 

 

בעת הכניסה לבית נפרש לנגד עינינו אזור הסלון , עם עיצוב נקי ומהוקצע עד לפרט האחרון, תוך שימוש בצבעוניאזור הסלון שבחלל המגורים אשר נפרש בכניסה: שפת עיצוב נקייה ומהוקצעת, הנשענת על פלטת גווני אפור וגרז' ומשחקי מט ומבריק. ריצוף באריחי קרמה מרפיל מלבניים, תאורה מינימליסטית, ופריטי ריהוט אנינים. המטבח ופינת האוכל נגישים אחד לשני, כאשר הצבע השחור הינו מוטיב המקשר בין השניים.

 

 

פינת המשפחה החמימה מחברת בין האגפים הפרטיים לבין הציבוריים של הדירה. קיר פורניר מהווה רקע למראה עגולה גדולה השוכנת בגומחה.

 

 

 

צלם עודד סמדר

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

שמורה ביפו
סטודיו ETN
'פטיש' לעץ
אלון דודו - ריהוט עץ
מרוצים עד הגג
כרכום עיצוב נוף
גילוף מלכותי
גילופי מלכות
היופי בפשטות
THE BUTCHERS FURNITURE

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר