וילה בשמיים

"המרפסת ממוקמת בהרצליה, שייכת לשתי דירות פנטהאוז שחוברו להן בקומה 11, באחד הפרוייקטים הנחשבים בעיר. גודלה הפנימי של הדירה הוא 400 מ"ר, וגודלה החיצוני 400 מ"ר – שווים בגודלם. ממש וילה בשמיים." מסביר שי דוד, מנכ"ל ובעלים של "כרכום -עיצוב נוף" שאחראי על הפרוייקט.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

"מי אמר שאי אפשר ליצור וילה אמיתית בקומה 11 ? או שביל טיול בטבע בקומה 11? " אומר דוד.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

לדברי דוד "חלל המרפסת עוצב במקביל לעיצוב הפנים של הדירה. הוא תוכנן על מנת ליהנות מהחוץ! יצרתי עבורם גן אמיתי, עם פינות חמד מרווחות, מקום לעשות אירועים ולארח כפי שהדיירים אוהבים. המרפסת תוכננה בקפידה, עם חומרים עמידים לטווח ארוך".

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

הבניין בן כ 18 קומות, כאשר הדירה היא בעצם שילוב של דירת גן ופנטהאוז, כאשר כל הרעיון היה ליצור מיסוך שיטשטש ויסתיר את השכנים למעלה, ליצור ריאה ירוקה ומוארת בלב העיר. הדירה מיועדת למשפחה שגרה בחו"ל ומגיעה ארצה מדי פעם בחגים וחופשות, כחודשיים בשנה.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

למרפסת יש יציאה מאגף ההורים והשני מהסלון. דבר ראשון ממוקמים להם שולחן אוכל מרווח ומטבח חוץ עשוי אלומיניום (גנים ושושנים) שתואם את השפה האדריכלית של הגן. לצד המטבח חוץ נשתלו שלל תבלינים לבקשת בעלת הבית.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

בנוסף יש במרפסת סלון חיצוני, בצד השמאלי-מערבי, הוא צופה אל הנוף, משם אפשר להעלות לגן הפנימי המוגבה שנוצר בגג.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

אותו גן פנימי כולל שביל הליכה, עם אבני מדרך, שעובר בתוך הצמחייה, ונותן תחושה של טיול בטבע. נשתלו במרכז הגן עצי אלון תבור,  שיוצרים את המיסוך מול השכנים. מתחת לעצי האלון נשתלו שיחים עמידים ברוחות וסוקולנטים, כיאה לגינות הסמוכות לקו הים וסובלות מרוח חזקה ולחות.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

בהיקף המרפסת נשתלו עצי לימון וליין בסגנון "אספלייה" (צורת גידום עץ שמשטחים אותו ויוצרים ממנו גדר חיה מעץ פרי), גם כאן לצורך מיסוך הצדדים. עוד נשתלו עצי פיטנה, על מנת לתת צל מעל הסלון החיצוני. שיחי לגסטרמיה שפורחים בשלל צבעים נשתלו בפינה המזרחית.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

החלק המוגבה של הגג הינו לטובת ספא. הוא מחופה דק עתיק, וכולל ג'קוזי, מקלחת חוץ ומיטות שיזוף. כאשר עומדים עליו הנוף לים נפרס לפנינו באין מפריע, ונותן תחושה של ריחוף.  מתחת לדק המוגבה ממוקם חדר מכונות עם מערכת ההשקייה הממוחשבת ומרכז התאורה של המרפסת.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

אלמנט המים ממוקם בסמוך לאזור הספא, הוא כולל סלע קדוח שיוצאים ממנו מים במעגל חוזר ומטרתו למסך את הרעש בעת הישיבה.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

הפרוייקט כלל חיפוי כל הגג באבן בגודל מטר על מטר. המונח כרצפה צפה, המוגבה מהרצפה המקורית, על מנת לתת תחושה של מרחב ולהימנע מהשיפועים. מתחת לרצפה עוברים על המערכות, לרבות מים, חשמל, גז, תקשורת ורמקולים.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

ההיקף החיצוני והפנימי בנויים מעץ גושני ומחופה במשרביות בהזמנה אישית  עם דוגמא שנבחרה מראש, הן עשויות עץ ממוחזר, גרוס ומודבק בחדש.

 

תכנון ועיצוב שיש דוד- כרכום, צילום עודד סמדר

 

במרפסת הושקעו 2 מיליון ₪, הכוללים את הריצוף, בניית אדניות, חיפוי חיצוני, איטום יריעות של האדניות, ריהוט חוץ, סלון חוץ, תאורה, מאווררים, גקוזי וכו.

 

תוכנן ועוצב על ידי שי דוד מנכל ובעלים "כרכום עיצוב נוף".

צילום עודד סמדר

 

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

קולקציית סוניה ריקל
רנבי הום-קוטור
שונה זה שווה!!
שכטר בוטיק
הבון טון של הבטון
מראה בטון אצל המותגים המובילים בעיצוב
בלי חדרים
architectica
פרויקט שהתחיל בכסא
ליעד יוסף סטודיו לעיצוב

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר