חיים בח'

בהחלטה בין רכישת מגרש חדש לשיפוץ ביתם הקיים המגרש החדש והגדול שפונה לעבר נופים כפריים לקח ובגדול: בני הזוג בחרו להעתיק את מקום מושבם לאזור אחר בישוב הפסטורלי שממוקם בשרון ובכך זכו לחוויית מגורים משודרגת, משפחתית ומהנה במיוחד. שירלי דן שמתמחה בתכנון ועיצוב בתים פרטיים יצרה עבורם בית בסגנון טוסקני חם וכפרי עתיר חומרים טבעיים שצורתו ח' ובמרכזו פטיו ירוק ומלבלב שנצפה מכל פינה בבית.

 

תכנון ועיצוב: שירלי דן, צילום: שי אדם

 

לזה אנחנו קוראים חווית מגורים! בני הזוג, בשנות ה-50 המוקדמות לחייהם להם שני ילדים בוגרים אחרי שירות צבאי ובת מתבגרת בת 12 החליטו אחרי לשדרג ולהתאים את ביתם לצרכים והמאווים העדכניים. לטובת העניין פנו לשירלי דן ולאחר שבחנו יחד את עלויות שיפוץ הבית הקיים ביחס לרכישת מגרש חדש הפור נפל והשניים בחרו לרכוש מגרש של כחצי דונם שממוקם באזור פתוח, שקט וכפרי ביישובם.

 

 

"בני הזוג מחוברים מאוד לסגנון הטוסקני הכפרי והוא אכן מאוד נוכח בביתם החדש", מסבירה דן. "זה מאוד בולט בחומרים ובפינישים. הרבתי לעבוד עם חומרים טבעיים כמו חלונות אלומיניום ועץ, תריסי עץ טבעי, רצפת אבן, קורות ברזל בגוון חלודה, בריקים ועץ אלון עתיק שנוכח בפרקטים בקומת המגורים וברהיטים שרובם ככולם תוכננו ויוצרו CUSTOM MADE עבור בית זה. הדיטיילים נוטים לכפרי ולטוסקני אבל הצבעוניות הבהירה שמבוססת על טונים שונים של גרייז' גורמת לחלל להראות מואר ומאוורר".

 

תכנון ועיצוב: שירלי דן, צילום: שי אדם

 

 

 

שטחו של הבית כ-450 מ"ר והוא כולל קומת מרתף בה ממוקמות שתי סוויטות מרווחות לילדים הבוגרים שמוקפות בחצרות אנגליות. השניים נהנים גם מפטיו במפלס התחתון בו הם יכולים לארח. קומת הכניסה ממצה היטב את צורת הח' של המבנה- היא מחולקת לשני אגפים במרכזם הפטיו שנצפה מכל עבר: בצד אחד המטבח ופינת משפחה וטלוויזיה אינטימית שצמודה אליו ובאגף השני סלון אירוח ייצוגי יותר ופינת אוכל גדולה ומרשימה. בקומת המגורים מאסטר השינה של ההורים וסוויטה לביתם המתבגרת. מחלונות האגפים והחדרים נגלים החצר ההיקפית והבריכה.

 

 

 

 

"הבית תוכנן כך שמכל פונקציה ואזור בקומת הקרקע יש יציאה לחצר או לאזור הגינה כך שהקשר בין החוץ לפנים הדוק מתמיד", מסבירה דן. "החומרים והגוונים נבחרו בקפידה כך שיוסיפו רוך וחמימות בחלל. כך למשל במטבח במרכזו אי עשוי עץ אלון טבעי שמשמש כאזור הבישול וההכנות ומעליו מנורה המורכבת מאהיל פליז שמשמשת גם כקולט אדים. כמו בכל החלל הציבורי, גם במטבח שולבו מרצפות אבן בעיבוד פירוקים בבניה אנגלית בגדלים וצבעים שונים מבית פרקטים. חזיתות המטבח מעוטרות בעיצוב כפרי אך צבועות בתנור בגוון בהיר שמאיר את החלל. ביציאה מהמטבח לכיוון החצר האחורית ממוקם מטבח חיצוני מאובזר ופינת אוכל גדולה. בתוך הבית ובסמוך למטבח תוכננה פינת משפחה אינטימית ומזמינה שם ממוקמת ספריה במרכזה הטלוויזיה וכן ספה ארוכה, עמוקה ומפנקת, המקום המושלם לבילוי חורפי מתחת לכירבולית".

 

 

 

בצידה השני של הקומה פינת אוכל גדולה ומרווחת עשויה גם היא עץ אלון גושני והסלון שכולו תוכנן סביב קיר הקמין שחופה בריקים בגוון גרייז והוא צופה ישירות לבריכה. דן תכננה את הישיבה כך שתאפשר קשר עין ומעגל שיחה הכוללת ספה גדולה ופינת רביצה זוגית שרופדו בבדים קטיפתיים וצמד כורסאות עור מרופדות עור שמוסיפות צורניות ומרקם שונים. כמו כן בחרה להעשיר את החלל בווילונות לבנים ונשפכים מבית אורגון ואמנות של יוצרים מקומיים שמוסיפים כתמי צבע בחלל".

 

 

גרם המדרגות מוביל מטה לקומת המרתף. קודם לכן, בירידה של מספר מדרגות, תוכננה מבואה הכוללת ארון מעילים שמובילה לשירותי האורחים חווייתיים במיוחד וכוללים אלמנטים כמו לייסטים, טפטים עשירים, שנדליר תלוי וכיור מרשים עשוי בטון. בקצה הגרם שמוביל מעלה לקומת החדרים נגלות התקרות הגבוהות עשויות עץ אלון עתיק, שנדלירים מרשימים וגשר שמחלק את הקומה לשניים ומייצר באזור הכניסה לבית מעין חלל כפול. מעברו האחד ממוקם אגף השינה של ההורים ומצידו השני הסוויטה של ביתם.

 

 

"את מאסטר ההורים תכננתי כקומפלקס שמזכיר בתחושה ובהוויה מלון בוטיק", אומרת דן. "הוא מחופה ברצפות ותקרות עץ שמוסיפים שפע של חמימות ובין חדר השינה לחדר הרחצה תכננתי מבואת ארונות שמייצרת פרטיות ושקט בין האזורים. גם כאן בחרתי להשתמש בחומרים טבעיים אך בצורה יותר עדינה, רומנטית ומרוככת מאשר בחלל הציבורי. בולטים במיוחד גב המיטה מרופד קטיפה בטכניקת קפיטונז', מצעי הפשתן וכיוב. חדר הרחצה תוכנן סימטרי לו ולה- המקלחת והדוש זוגיים, ברהיט האמבט מעץ  האלון זוג כיורים ועוד. הרצפה חופתה באריחי פורצלן דמוי חלודה. בצד השני של הקומה זכתה ביתם הצעירה למעין סוויטה קומפקטית שכוללת פרט לחדר ולחדר רחצה גם מרפסת פרטית משלה".

 

 

החצר האחורית גם היא מרווחת במיוחד וכוללת פינות ישיבה וזולה, בריכה גדולה ולצידה דוש עבור המתרחצים, מטבח ופינת אוכל, סלון חיצוני ופרגולות בנויות שמצלות ומגוננות.

 

הבית הינו מתוך ספר העיצוב, "בבית עם שירלי דן 2 ", אותו כתבה וערכה אורלי רובינזון, במרכזו הפרויקטים של דן, מהמתכננות המובילות בישראל. בדומה לספר הראשון, ששם את המשפחה והבית החם במרכז, והציג תכנון ועיצוב מדויק, גם הספר השני מאגד בדרך רגשית, כנה ועיצובית, בתים משפחתיים שעוצבו ותוכננו  על ידי דן עד לפרט האחרון, באופן האישי והקרוב ביותר.

הספר, בהוצאת 'מטר', הינו מתנה נפלאה לכל מי שבונה ומשפץ בית ולכל שוחרי העיצוב, הוא כולל המלצות, טיפים, שאלות, השראות ומחשבות הקשורות לתהליך העיצוב מא' ועד ת'.

www.matarbooks .co.il

 

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

אומנות הרחוב זוקפת ראש
נדיר תעשיות צבע
שמורה ביפו
סטודיו ETN
פיאסטה איטליאנו
קוסנטינו
סיפור אהבה עתיק
Lost & Found- Roni Karsh
הבית בכרם
אדריכל טל אוחיון

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר