מהקריביים לתל אביב

זוג פלוס 2 ילדים הגיעו מהקריביים, לאחר שעשו עלייה ארצה והחליטו להתאחד עם המשפחה המורחבת. כיאה לאהבתם לים, ולתחביב הגלישה שבוער בהם, רכשו דירת פנטהאוז מקבלן בעיר ימים נתניה, כמובן קרוב לים.

הדירה בת 180 מ"ר ומרפסת בשטח דומה, כאשר מכל חלונותיה משתקף הים. בני הזוג בורכו בטעם טוב ושפע סטייל, וביקשו מהמעצבת נועה קופרמן, דירה שתתאים למידותיהם, דירה יוקרתית, ומלאת שיק.

 

 

לדברי המעצבת נועה קופרמן "כמי שנושא  הסדר קרוב לליבי, אחד הפרמטרים החשובים לי ביותר בתחילת כל תהליך הוא האחסון. אני מבקשת מלקוחותיי רשימה של כמויות. כמויות נעליים, בגדים, מוצרי חשמל, וכו, כדי שפינות האחסון יהיו תואמות לצרכים של המשפחה. חשוב לי שהבית יהיה מתוקתק, מסודר וללא בלאגן. זהו פרמטר שמאוד מאפיין את הפרוייקטים שלי – סדר! עוד בשלב התוכניות אני יודעת בדיוק איפה כל פריט יאוחסן. זאת, כמובן לצד היכרות מעמיקה עם לקוחותיי, על מנת להבין את הסיפור של המשפחה, הצרכים שלהם, ההעדפות, החומרים, הצבעים ואז התהליך מתחיל לרקום עוד וגידים. ראשית אני מכינה הדמיות בהן אפשר  "לטייל בדירה ולהבין בדיוק איך ייראה הבית.

 

 

הדירה שופצה לחלוטין, מבחינת חשמל, מיזוג אויר, אנסטלציה, תאורה, מטבח וכו.

 

 

הסגנון של הדירה מודרני, שיקי ויוקרתי. בעת הכניסה לדירה מתגלה חלל גבוה בגובה של 3,30 מ"ר ופרקט פישבון בצורה אלכסונית, המטשטש את העובדה שהמטבח ממוקם אלכסונית מחלל הסלון.

 

 

הסלון כולל קיר נגרות דומיננטי ומרשים ועליו מורכב מסך הטלוויזיה ושפע של אחסון מוסתר, הכולל גם ארון משקאות עם תאורת לד.  החלק התחתון של הקיר מדמה אבן וכולל מדפי ברזל. הסלון מעוצב בגווני אפור.

 

 

פינת האוכל בצמוד לקיר בגוון שחור, עשויה עץ גושני בטקסטורה גסה  וכסאות מודרניים עם רגלי מתכת. נבחרו שני גופי תאורה דקיקים, שמתנוססים מעל שולחן האוכל. התאורה המינימליסטית תורמת למראה הנקי של החלל הציבורי. וילון חצי שקוף ורך מלביש את הסלון, למרות שרוב הזמן הוילון פתוח, תפקידו להכניס משב רוח קליל ורך לחלל הציבורי.

 

 

המטבח מסוגנן היטב, כאשר הכיור והכיריים ממוקמים על האי עצמו, שהינו בחיפוי פורמייקה במראה מתכתי. סביב האי ממוקמים כסאות בר ולצידם מקרר יין.  למטבח עצמו נבחר חיפוי שמתכתב עם הגימור של המקרר לאור הרצון של הבעלים להשאיר את המקרר בצורתו המקורית. במרכז המטבח תוכננה כמעין קובייה פתוחה שתפקידה לספק מקום רב יותר לטובת משטח העבודה.

 

 

סוויטת ההורים מעניינת בזכות החשיבה מחוץ לקופסא של המעצבת וכאן אנו חוזרים לעניין האחסון. הממד שמתפקד כחדר ארונות, הוקדש כל כולו לטובת המלתחה של האשה. המעצבת יצרה ארון בגדים לבעל על חשבון חדר הכביסה בסמוך לחדר השינה. קופמן, בעצם "גנבה" חלק מהשטח של חדר הכביסה ובכך יצרה מימין לסוויטה פינת ארונות לבעל.

 

 

חדר השינה כולל מסך על עמוד, כדי לא להסתיר את המרפסת והנוף. שתי שידות קומפקטיות מוקמו בצד כל מיטה עם שקעים בילט אין  שתוכננו בשידה עצמה ומעליהן גופי תאורה דקיקים שמתכתבים עם יתר הבית.

 

חדר הרחצה של ההורים חודש  לחלוטין עם הנמכת תקרה, תאורת לד, בחירה בחיפוי אפור במראה אבן טבעית ומקלחון מפנק עם ספסל.

 

שירותי האורחים חופו במראה בטון עם כיור מקוריאן בצורת שוקת, מדף קטן ושני גופי תאורה דקיקים שמשתלשלים מעליו.

 

 

 

 

 

תכנון ועיצוב – נועה קופרמן.

צלם עודד סמדר.

 

 

 

Originally posted 2022-07-07 16:39:51.

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

דירה קטנה גדולה
מעצב פנים ניצן הורוביץ
חובבי עיצוב – כנסו לבית
פרויקט עיצוב בית האח הגדול
עונת הרחצה
חברת פלגים
חופשה מסביב לשעון
תכנון ועיצוב רועי לוי
חגיגת אור טוסקנית
טריגון ים תאורה

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

    חפש באתר