פותחים את החלל

הדירה במרכז הארץ עברה מהפך של ממש שכלל הוספת קומה והגדלה של החלל הציבורי. הלקוחות ביקשו בית פתוח עם תחושת מרחב – וקיבלו זאת בגדול

 

 

מי שביקר לראשונה בבית המשופץ במרכז הארץ, לא יכול להאמין לשינוי האדיר שהוא עבר. "במקור זו הייתה דירת 5 חד' עם חלל ציבורי קטן ובמצב די ישן שנזקק לשיפוץ", מספרת מעצבת הפנים ענת זמורה האחראית גם על תכנון הדירה. "הלקוחות רצו מאוד להגדיל את החלל הציבורי וניצלנו את העובדה שלדירה היה היתר לבניית קומה נוספת על הגג כדי להגדיל אותה. הצעתי להם מס' אופציות תכנוניות למיקום המדרגות ובחרנו באופציה שמשאירה את החלל המרכזי פתוח. כדי לתת תחושת מרחב בקומת הכניסה החלטנו לוותר על שירותי אורחים בכניסה לבית ובמקומו הצבנו ארון מינימליסטי לאחסון שלא מורגש כמעט בחלל".

 

 

 

"הקו המנחה של התכנון והעיצוב היה לפתוח כמה שאפשר את החלל ולהעניק תחושת מרחב", ממשיכה זמורה. "בחרנו בפריטים שפותחים את החלל ולא חוסמים אותו. למשל הספרייה שבקיר הכוח של הטלוויזיה – הצבתי ספרייה עשויה ברזל שחור שהיא פתוחה ולא חוסמת את החלל. גם בחדר הרחצה המרכזי של הבית, למשל, ביטלתי את חדר השירות כדי להגדיל את החלל. את מכונת הכביסה והמייבש הכנסתי לארון מעוצב מבית טופז קרמיקה שהיו אחראים גם לחיפויים במקלחות וקיבלנו מקלחת מאוד גדולה ונעימה ולמרות שיש בה חלק שירותי, זה לא גורע מהיופי והגודל שלה".

 

 

 

קומת הכניסה כוללת מטבח שעבר שדרוג, כולל עיצוב מחדש, תוספת של אי עם פלטת עץ והוספה של מקומות אחסון. בנוסף בקומה זו נמצא ממ"ד ששימש בעבר כמקום לאחסון וכיום הפך לחדר מוזיקה. "זו משפחה מאוד מוזיקלית, הילדים מנגנים על כלי נגינה שונים כמו גיטרה, תופים ואורגן ואחת הבנות גם שרה. התאמנו את החדר לחדר מוזיקה שישמש את הילדים", מגלה המעצבת.

 

 

כשנכנסים לבית מרגישים מיד את השפה העיצובית השולטת בו. כשממשיכים פנימה מגלים לא קיר כוח אחד, אלא שניים. "ברגע שנכנסים לבית נחשפים לאלמנט של קיר הכוח בסלון ולפינת האוכל שמתכתבת עם האי במטבח. אני לא מאמינה שאורח שמגיע לבית צריך לראות את כל הדברים היפים כבר בכניסה אלא גם בצעד השני והשלישי והיה לי ברור שבבית הזה אני רוצה לייצר קיר כוח נוסף כדי לייצר עניין ועומק בחלל", אומרת זמורה. "החלטתי לייצר אותו בקיר המדרגות, באמצעות טפט המתכתב בצבעוניות שלו עם צבעים וטקסטורות החוזרים על עצמם בקומה. בחרתי בצבעוניות מאוד מתונה בבית, שבאה לידי ביטוי בפריטים הגדולים כמו המטבח, הסלון או פינת האוכל ואת הצבע שמתי בפריטים שונים כמו התמונות הצבעוניות, הכריות או השידה הכחולה שמוצבת ליד פינת האוכל, אותה עיצבתי במיוחד עבור הלקוחות. בקצה המסדרון יש ספרייה נוספת אותה עיצבתי וגם בה שילבתי ספרים ואקססוריז בצבעוניות ששולטת בבית, כשהמטרה היא ליצור ממדים נוספים ולא בית חד גוני ושטוח".

 

 

 

הקומה העליונה בבית כוללת שני חדרי שינה מרווחים, פינת אירוח לילדים ופינת מחשב. "הוצאנו את הטלוויזיה ואת המחשב לחלל משותף בקומה מתוך החלטה משפחתית", לדברי זמורה. "הקומה העליונה חופתה בפרקט שמייצר אווירה מחבקת וחמימה, שגם הוא מבית טופז קרמיקה, כמו גם יתר החיפויים בבית. אני עובדת עם הדס ועופר שנים רבות בזכות היכולות, ההיצע והשירות המקצועי. מבחינתי זה סטודיו בוטיק שמאפשר להם להציע מגוון רחב מאוד של מוצרים איכותיים ובזכות טביעת העין המצוינת שלהם אני תמיד רגועה בקשר לבחירות שלי".

 

 

לסיום, מספרת המעצבת כי הבית היה ממש זקוק לשיפוץ ומאז שהשלימו אותו, הבית מתמלא באורחים ובחברים של הילדים. "בשיפוץ הושקע סכום לא מבוטל של כ-600 אלף ש"ח, שכללו את הוצאת ההיתרים והאישורים ההנדסיים הנדרשים, תוספת קומה, החלפה של רוב הבית, כולל רצפה, אלומיניום ועוד. כחודש לאחר השיפוץ ובזמן שהבית מתמלא בחברים שלחה לי הלקוחה הודעה וכתבה – 'בשביל זה, זה היה שווה הכל'. מאוד חשובה לי ההרגשה ומה שקורה עם הלקוחות אחרי השיפוץ. לדעת שלא רק שבחרנו בדברים יפים, אלא שהם מייצרים אושר למשפחה".

 

תכנון ועיצוב פנים: ענת זמורה

מיקום: מרכז הארץ

הדיירים: זוג+ 3 ילדים

גודל: כ-145 מ"ר

צילום: מאור מויאל

חיפויים, ארונות וסנטריה: טופז קרמיקה

Originally posted 2022-07-07 16:39:51.

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

מאירים את הבית
LIGHT HOUSE
שולחנות עבודה מרחפים
אדריכלית קורין לוי
יש סוסים שמדברים עברית
אדריכל רון שפיגל
אין עוד מלון כזה
מלון פוליהאוס תל אביב
Biscuit Time
PARQUETEAM

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

    חפש באתר