בית ברמות השבים

הסיפור של הבית ברמות השבים התחיל דווקא ברעננה – מסע חיפושים ארוך בעיר האהובה הסתיים במפח נפש.

הלקוחה קיוותה למצוא בית ישן וטוב, להפוך אותו לבית חלומותיה ולעבור אליו כמה שיותר מהר עם בן זוגה האהוב.

למרבה המזל היא בחרה באדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט בעלות חברת "הלל אדריכלות" כמתכננות בשלב מוקדם מאוד, טרום הרכישה וכך דחו על הסף נכסים שהיו מפתים אבל ללא פוטנציאל תכנוני או ערך אדריכלי משמעותי.

 

 

למרבה ההפתעה הבשורה הגיעה דווקא מכיוון השכנים, במושב הסמוך רמות השבים. בנכס הזה במושב כולם התאהבו ממבט ראשון – בית ישן וצנוע על מגרש גדול ושקט.

אחרי שבחנו יחד בתים עירוניים גדולים על מגרשים קטנים היה נפלא לגלות בית קטן על מגרש גדול יכול להתאים יותר ואפילו לעלות פחות. לאחר שבדקו היטב את זכויות הבניה והבינו את הפוטנציאל של הנכס נתקבלה ההחלטה והבית נרכש.

 

 

הבית שנרכש היה בן כ-160 מ"ר בשתי קומות על מגרש של 900 מ"ר. הוא היה בית כפרי, נעים ופשוט.

המסה העדינה של המבנה החיצוני והגגות הקסימו את האדריכליות ואת הלקוחה –  הם בחרו, כמו תמיד בפרויקטים כאלה, להעצים את החוזקות ולטשטש את החולשות.

"המטרה שלנו היתה להפיק את המיטב מהבית, להפוך אותו ליצירה הרמונית ושלמה שכוללת את החצר היפה שאליה יפתח." מספרות המעצבות.

 

 

לאחר בדיקה של מספר חלופות תכנוניות נבחרה סקיצה מובילה. התכנית כללה הרחבה של חלל הסלון,הגדלה של חדר השינה ותכנון מחדש של החללים הפנימיים. את המדרגות לקומה השניה פתחו לחלל, כך שהן מקשרות גם בין הקומות וגם בין שני חלקי קומת הקרקע,הפרטי והציבורי.

 

 

הוספו לחלל ארבעים מ"ר, נערכו שינויים בפנים ובפתחים ותוכננו בריכה וגדרות.

 

 

 

"בהדמיה תלת מימדית עיבדנו ודייקנו החלטות תכנוניות וכך יצאנו לדרך, לתהליך הרישוי ובמקביל לעבודה על תכניות הביצוע. תהליך הרישוי היה מהיר יחסית וכך תוך כשנה וחודשיים מתחילת התהליך הושלמה המהפכה, בית החלומות הושלם עד אחרון הפרטים." לדברי המעצבות.

 

 

הבית החדש, בעל המבנה הקלאסי, נראה כמו בית אחוזה קטן החולש על החצר הנפרשת למרגלותיו.

 

 

שביל כניסה מאבני לקט טבעיות מוביל אל הכניסה. המראה המתקבל רומנטי ושובה לב. דלת בודדת בתכלת עדין מובילה למבואה מזמינה. כבר מהפסיעה הראשונה ניתן להבין ברצפת הפרקט האותנטית הגסה מעט והבולטת ביופיה. לאט לאט נגלה הבית כולו בהצצה,צעד אחרי צעד.

 

 

הצצה שמאלה לחדר המשפחה, פינת העבודה והמדרגות, מבט ישיר קדימה לחלל המרכזי הנפרש במלוא יופיו ולחצר הנשקפת ממנו, ומימין שרותי האורחים,מיוחדים ומוקפדים בכחול ושחור.

פינת המשפחה היא חלל אינטימי ומפנק. ספת קטיפה כחולה ושטיח רך מזמינים להתרפק עליהם. מסביבה שני חדרי שינה,חדר רחצה לילדים וחדר כביסה מתוכנן ומעוצב.

בהמשך ממוקם חדר השינה של בני הזוג,אליו ניתן להגיע גם ישירות מהחלל המרכזי.

 

 

חדר השינה נראה כאילו נלקח מסרט או לפחות מבקתת נופש חלומית. תקרת הקורות המשופעת, החצר והבריכה הנשקפות מהחלון והחלונות עצמם,מחזקים את תחושת הניתוק והשקט. חדר הרחצה הוא המשך ישיר של חדר השינה,עם רצפת הפרקט שממשיכה פנימה,האמבטיה המפוסלת והרמוניה בלבן של חיפויים ופריטים.

 

 

החלל המרכזי מכיל סלון משמאל ופינת אוכל מימין. ויטרינות גדולות ויפות של חברת מרווין,מקשרות בין הפנים לחוץ היפה שהוא המשכו הישיר.

 

 

הסלון מכיל קמין גז עטוף בנגרות קלאסית, עם ספריות משני צידיו. השטיח, הספה שמתחשק להשתרע עליה ועושר פריטי הטקסטיל משלימים את החוויה המיוחדת.

פינת האוכל סמוכה למטבח הנסתר רק מעט. המטבח פונה לחצר הקדמית ופינת האוכל לאחורית,שניהם נהנים מפתחים גם לגינת התבלינים הצידית. תקרת הקורות המקורית הוחלפה בקורות עץ גושניות, צבועות לבן.

 

 

עליה במדרגות הפתוחות לקומה השניה מספקת מבטים מפתיעים נוספים של החלל. הקומה השניה מכילה יחידת אירוח מרשימה הכוללת חדר רחצה במראה קלאסי-קליל וחדר שינה הפונה למרפסת רחבה הצופה על הנוף הפנימי. בצמוד נמצא חדר כושר קטן, הצופה גם הוא למרפסת והלאה ממנה לחצר ולבריכה.

 

 

החצר והגינה הן חלק מהבית. מפינת האוכל, מהסלון ומחדר השינה יוצאים למשטח בטון במראה דק מולבן. החומר הזה ממשיך ועוטף את הבריכה.

הבריכה בגימור טיח מרבלייט אפור מציגה מים בטורקיז אקזוטי עדין. הפרגולה הבהירה, פריטי הריהוט שנבחרו לחוץ וספת הנדנדה שנבנתה במיוחד משלימים את השפה העיצובית של הבית ומותחים את החוויה אל החוץ. הגינה הגדולה והעשירה תוכננה ובוצעה באהבה ובמקצועיות על ידי רובין פורמן.

 

 

הבית כולו עשיר בפרטים,טקסטורות וחומרים שבחרנו בקפידה יחד עם הלקוחה,שטעמה המשובח ניכר בכל.

פתרונות האחסון בבית נסתרים ורבים. כל פינה נוצלה היטב, כולל חלל אחסון גדול שהסתרנו מאחורי מראה בחלל המדרגות.

הצבע הלבן שולט בבית על גווניו העדינים ובמגוון חומרים. הצבעוניות מופיעה בנגיעות של תכלת, כחול עמוק ונגיעות עדינות של שחור.

 

"הבית הזה הוא פרויקט שאנחנו מאוד גאות בו. הצלחנו ליצור מקום שגרים בו כל השנה באווירה של בית נופש חלומי. מקום שפשוט מתחשק להישאר בו,להירגע,לנוח, להתנתק,להרגיש אותו ולהתרגש ממנו. מספרות האדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט.

 

הלל אדריכלות, צילום: עודד סמדר

Google+PinterestFacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

האליטה של הרהוט
ellita living
פרויקט בשרון
אדריכלית איריס אבנרי דביר
המטבח יצא החוצה
אינגבר מטבחי חוץ
אתם קולטים?
smeg
בין שמים למים
שמים בריכות שחיה

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר