כוחו של קיר מעוצב

משפחה עם שלושה ילדים רכשה פנטהאוז בפרויקט חדש, הצמוד לבניין המגורים הקודם בו התגוררה. שיפוץ מוקדם של הדירה הפך אותה למרהיבה ולמותאמת אישית. והמחמאה האמיתית: כולם בוהים בקיר הטלוויזיה המרשים, במקום לראות טלוויזיה.

 

תכנון אורית כוכבי, משטחים מבית למינם, צילום גידי בועז

 

לפני כשבע שנים הגיעו אליי בני הזוג לראשונה, אז עם שני ילדים ובתחילת היריון שלישי, וביקשו שאתכנן ואעצב את דירתם החדשה, בת 5 חדרים בפרויקט קבלן בשלב טרום הבניה.

לפני כשלוש שנים פנו אליי שוב, לאחר שהרגישו שהדירה לא מספיק גדולה עבורם, והחליטו להשתדרג ולרכוש דירת פנטהאוז גדולה ומרווחת יותר, בשלבי בניה מוקדמים באחד הפרוייקטים החדשים הנבנים בסביבת מגוריהם.

הפעם, מתוך חכמה שאחרי, בחרו להגיע כדי להתייעץ איתי, לפני שרכשו דירה. אני ייעצתי להם בשלב ההתלבטות, מה האפשרות הטובה ביותר שתענה על כל הדרישות והצרכים, תהיה עדיפה מבחינת מיקום, שטח הדירה, מבנה הדירה, מרחב, אפשרויות לשינויים ועוד. על הרכישה הטובה שתהפוך, לאחר ההשקעה, לדירה הכי חלומית שיש. משם יצאנו לדרך.

 

תכנון אורית כוכבי, משטחים מבית למינם, צילום גידי בועז

 

דרישות הדיירים היו שאתכנן ואעצב את הדירה כך שתיראה מרווחת וגדולה, ושתתאים לאירוח משפחה וחברים. דירה שבה היופי לא יבוא על חשבון הפונקציונליות והנוחות, עם חלל מרכזי מרווח וגדול, חדר עבודה, ועם כמה שיותר מקומות לאחסון. דירה שתהיה הכי שימושית ופרקטית עבורם, תוך אפשרות לשמור על סדר וארגון בצורה קבועה.

 

בשונה מהצבעוניות הבהירה בדירה הקודמת, הפעם נתבקשתי לעצב דירה כייפית ונעימה בעיצוב מודרני המשלב חומרים כהים מיוחדים ומעניינים. מטבח כהה, נוח לעבודה ושימושי, ספריית ברזל שחורה ואלמנטים מיוחדים נוספים, כמו קיר כוח בחדר המגורים.

 

תכנון אורית כוכבי, משטחים מבית למינם, צילום גידי בועז

 

תכנון אורית כוכבי, משטחים מבית למינם, צילום גידי בועז

 

הדבר הראשון שרואים כשנכנסים לבית הוא חלל פתוח ומרווח, עם קיר מרהיב ודומיננטי עם פס ניתוק ממתכת שחורה, להדגשה, במשחקי גובה בין האריחים. במקור היה חלון גדול מאחורי הטלויזיה שבחרתי לסגור, מכיוון שהיה מספיק אור מהיציאה הגדולה למרפסת הסמוכה. בחרתי "לברוח" מהאופציה הבנאלית של הקיר הנתון הארוך, ויצרתי קיר עוצמתי שיאחד בין חלל הסלון ופינת האוכל, ויהפוך אותם לחלל הרמוני אחד. החלוקה גם מסייעת ליצור קומפוזיציה שמעניקה אשליה ויזואלית של חלל לא מאוד ארוך. להשלמת המראה עיצבתי מזנון ארוך מאוד, באורך של 7.5 מטרים, בציפוי בטון שחור ובשילוב רצועות פליז מוזהבות. בעצם מדובר בשלושה מזנונים שחוברו להם יחדיו, והפכו לפריט דומיננטי ויוקרתי, שגם יוצר עניין, גם מחמיא לאורך הקיר ומכניס רבדים מעניינים לעיצוב הכללי.

 

תכנון אורית כוכבי, משטחים מבית למינם, צילום גידי בועז

 

 

פרקט תלת שכבתי בגוון טבעי ניטראלי מחפה את הרצפה, ומחמם את המראה הכולל, תוך שהוא מחמיא לצבעוניות הכוללת. בעוד שחלוקת החללים השונים בחלל המרכזי נעשית בעזרת הריהוט עצמו, החלל נותר מרווח ופתוח, והוא נראה מכל מקום. ספה ארוכה מול קיר הטלויזיה מעצימה את נקודת המבט האורכית בסלון. שלושה שולחנות מחומרים שונים ובגבהים שונים מכניסים עושר ויזואלי וממקדים את המבט בחדר המגורים. שתי כורסאות במראה נקי ובשילוב פליז הופכות אף הן לתכשיט מזמין לישיבה, וזריקת הצבע נעשית בעזרת כיסאות פינת האוכל, בסגול לילך מחשמל. שולחן אוכל בעיצוב אישי משלב רגלי מתכת ופלטת גרניט פורצלן יוקרתי באורך של שלושה מטרים. ביחד עם קיר האריחים שברקע, הפרקט ורגלי הברזל – העושר החומרי ניכר ומעשיר את החלל כולו.

המטבח תוכנן מראש שנתיים וחצי קודם, כחלק בלתי נפרד מהחלל המרכזי, עם מראה נקי ומהודק. הוא הורכב לאחר סיום עבודות הגבס, לצורך התאמה מיטבית למידות המטבח.

 

תכנון אורית כוכבי, משטחים מבית למינם, צילום גידי בועז

 

המטבח משלב בין יחידות אחסון סגורות לאי עבודה בגוון אפור גרפיט, בשילוב משטח עבודה מגרניט פורצלן תרמי של LAMINAM. רציתי להעניק בחלל הזה תחושה יותר יוקרתית וחדשנית, ולכן בחרתי במשטח בצבע לבן עם עורקים אפורים ואלגנטיים, שירכך ויאזן בין החומרים השונים, כמו הגוון הכהה של הארונות לבין הפרקט, אשר תורם למראה אחיד ונקי. הן משטח העבודה במטבח, הן חזית הקיר והן שולחן פינת האוכל הם משטחי LAMINAM שנחתכו ועוצבו בהתאמה אישית, וכך גם צומצמו העלויות הכוללות. הבחירה באותו הדגם מסייעת גם להימנע ממראה עמוס וכבד, ויוצרת חיבור מושלם בין החלל המרכזי למטבח. מכיוון שהמשטח המיוחד הוא גם תרמי, הוא מאפשר לארח בנוחות, מבלי להזדקק לתחתיות מגינות, כשמניחים עליו סירי אוכל חמים.

 

 

בשל הרצון למזג את המטבח מבלי למשוך תעלת מיזוג ולחבר בין המזגן במסדרון לבין המטבח, וכדי לא לפגוע במראה האחיד והנקי של התקרה ולהימנע מהנמכה מעל הכניסה לדירה, בחרתי להפריד בין המזגנים ולמקם מזגן נסתר מעל המקרר. בשל הצורך ליצור מראה אחיד וייחודי למטבח, הסתרתי אותו בעזרת מבנה גבס, מוטיב שבחרתי לחזור עליו גם סביב ארונות המטבח העליונים, וליצור אשליה של ארונות "השקועים" בתוך מבנה הגבס. בצורה כזו המטבח מקבל מראה ייחודי ומשודרג, בשונה מהמטבחים שאנחנו מורגלים לראות בכל מקום.

 

 

שירותי האורחים הם בעיניי מקום ייצוגי שיכול להיות מאוד מעניין, על אף מגבלותיו. זה המקום שבו אני יכולה להתפרע מבחינה עיצובית וללכת עם רעיון עד הסוף. כאן בחרתי במראה דרמטי, מונוכרומטי ומלא אווירה, בהמשך לקו העיצובי הכהה בכל הדירה, בעזרת קיר אריחים דומיננטי שחור עם כיור לבן קטן ומעוצב. מכיוון שמבנה החלל היה די מוגבל, צר וארוך, ולא יכולתי למקם מדף לכיור מונח, תכננתי יחידת מדפים פונקציונלית ושימושית מברזל שחור ומפליז שתשמש מתקן שירות להנחת סבונים, מפיצי ריח, מוצרים ארומתיים ואפילו לצמחיה נשפכת התורמת לאווירה המרעננת. להשלמת הטאץ' העיצובי, הוספתי מראה מוזהבת עגולה מעל הכיור, שמכניסה נגיעה מוזהבת כמו הנגיעות הדומות בחלל המרכזי. מראה גדולה נוספת נקבעה מעל מיכל ההדחה, במטרה להגדיל ו"לשכפל" את החלל הצר, וליצור אשליה של חלל גדול בהרבה מכפי שהוא.

 

תכנון ועיצוב אורית כוכבי, צילום גידי בועז

 

במבואת החדרים, בסוף המסדרון הארוך, הוצבה ספריית ברזל שחורה המשלבת נגיעות פליז, וממשיכה את הקו עיצובי בדירה, אשר יוצרת מראה דרמטי ומיוחד. הקיר שמאחורי הספריה נצבע בצבע אפור כהה, ומעל הותקנה תאורה ממוקדת ומתכווננת בשחור. נקודת מוקד נוספת, ללא ספק, שהופכת למאוד פרקטית עבור כל בני המשפחה.

 

תכנון ועיצוב אורית כוכבי, צילום גידי בועז

 

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

מלון בית חוף
Brown Beach House
סרוויס הוט-קוטור
RENBY
אחוזה אירופאית קטנה
הלל אדריכלות
תמיד במרכז
LAMINAM
דירת המעצבת
מעין גבאי, עיצוב ותכנון פנים

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

חפש באתר