LA זה כאן

הנכס היקר והיוקרתי, שבנוי על פני שטח של יותר מדונם  באחת השכונות הנחשקות במרכז, שייך לבני זוג שעלו לפני כ-15 שנים ממוסקבה להם שני ילדים מתבגרים. השניים, שביקשו לייצר למשפחתם חווית מגורים שונה מהרגיל, רתמו למשימה את האדריכל בועז שניר ששילב בארכיטקטורת המבנה כמה פיצ'רים ייחודיים.

 

 

 

 

הבתים הפרטיים בישראל ממשיכים לשבור שיאים ברמת ההשקעה והגודל: איש העסקים העמיד רכש עבור משפחתו את המגרש  הגדול מאחד מוותיקי השכונה על מנת לבנות עבור בני משפחתו בית מגורים חוויתי. במרכזו עמד מבנה מגורים בן קומה אחת ומרתף קטן שבעצה אחת עם האדריכל בועז שניר שאמון על תכנון הפרויקט הוחלט להשאירם, להכפיל את גודל המרתף ולבנות מעל קומת הקרקע שתי קומות מגורים נוספות.

 

 

 

"מבחינה צורנית הבית תוכנן כקוביות שמשתלבות זו בזו, כך נוצרים מפגשים מעניינים בפרגולות שעוטפות את המבנה", מסביר שניר.

 

הבקשה של בני הזוג היתה לייצר עבורם בית מודרני, נקי ויוקרתי שישולבו בה גם קצת מאפיינים וזיכרונות מהבית. לטובת העניין בחרנו ברצפת שיש אלסקה לבנה לגמרי שלוטשה לכדי משטח אחיד והמשכי. על מנת להכניס את החוץ פנימה יצרנו פתחים גדולים מאוד מרצפה עד תקרה כולל ויטרינה הנישאת לגובה של כ-4.5 מטר בחלל הסלון שמשקיפה לאזור בריכת האינפינטי שמייצרת תחושת אינסוף ומתחברת למפל שמימיו נשפכים מטה לקומת המרתף בו תכננו ויטרינות גדולות וחצרות מונמכות כך שהוא מוצף באוויר ואור טבעיים וכלל לא מרגיש כמו מרתף".

 

 

ואכן, המרתף מהווה מעין מגרש משחקים לגדולים ולקטנים: "זה מרתף שמוקדש ל-FUN", מסביר האדריכל. " יש בו אולם סנוקר קטן, חדר קולנוע ביתי מקצועי וחלל שמיועד לחדר כושר. בנוסף תכננו אגף ספא שכולל ג'קוזי, סאונה יבשה ורטובה וכמובן מלתחות. מפל המים נראה באגף זה היטב והופך את החוויה בו ליותר דינמית ורב חושית. בצידו האחר של המרתף תוכנן אגב שירות ובו חדר כביסה, מטבחון, מרתף יינות ובנוסף חדר אורחים ולאופר.

 

 

 

קומת הכניסה לבית מוקדשת לאירוח ובה שני סלונים- האחד עבור בני המשפחה ובו פינת הטלוויזיה וסלון אירוח פורמלי יותר שממוקם תחת תקרה בגובה של כ-5 מטר ומשקיף לבריכה. "בכניסה לקומה יצרתי ציר שמחלק את הקומה לשני חלקים", מסביר שניר. "תכננתי גשר מעבר מרחף עם מדרכי אבן טבעית שמתחתיו בריכת דגים ונוי כך שאלה העוברים דרכו זוכים לחוויה יוצאת דופן ונהנים ממשמע פכפוך המים. מבעד לוויטרינה בסופו של הציר נגלים מפל המים של בריכת השחייה ועץ בוגר ומרשים. בנוסף נגלה בו גם פתח ברצפה שמייצר חלל כפול וממנו ניתן להשקיף למרתף, כך מתהדק הקשר בין שתי הקומות".

 

 

פינת האוכל הפורמלית והייצוגית עשויה עץ אגוז, מעליה שנדליר קריסטלים מרשים והיא ממוקמת בסמוך לסלון המשפחתי. בסלון הפורמלי נתלו שלושה גופי תאורה מודרניים בגבהים משתנים שמדגישים את גובה החלל. הכניסה למטבח נעשית מבעד לשני קירות זכוכית חלבית שנטמעים בעת הצורך בתוך כיס פנימי, כך ניתן להציג או להסבות אותו ביחס לחלל הציבורי בהתאם לתרחיש האירוח והצורך. בצמוד לאי במטבח ניצבת פינת אוכל משפחתית במרכזה שולחן עגול עשוי זכוכית, ארונות המטבח מחופים בחלקם פורניר ואחרים נצבעו בתנור בגוון אפור גרפיט".

 

 

 

העלייה לקומת המגורים הראשונה נעשית דרך מדרגות מרחפות עשויות פרופיל פלדה. המעקה עשוי בחלקו זכוכית ובחלקו השני מכבלים אווריריים. בקומה זו מתוכננים שלוש יחידות מיני מאסטר כשבכל אחת מהן חדר שינה מרווח, חדר ארונות וחדר רחצה. בקצה השני של הקומה ממוקמת יחידת המאסטר הראשית של בני הזוג, רחבת ידיים במיוחד שכוללת לצד חדר השינה וחדר הארונות מרפסת אינטימית שמשקיפה לגינה וחדר רחצה שרצפתו עשויה עץ טיק ומולו חלון גדול שמשקיף לגינה ולבריכה.

 

 

 

בקומת עליית הגג ממוקמת יחידת מאסטר גדולה נוספת עבור אורחים ובני משפחה שמגיעים מפעם לפעם לתקופות יחסית ארוכות ויכולה לשמש בעתיד כיחידת מגורים נפרדת לאחד הילדים או לבני הזוג. היא כוללת שני חדרי שינה, שני חדרי רחצה ושתי מרפסות גדולות שמשקיפות לעבר השכונה הפסטורלית והשקטה.

 

 

 

תכנן אדריכלי ועיצוב פנים: אדריכל בועז שניר

אדריכלות נוף, עיצוב והלבשה: ליזה קורולבה

צילום: רן ארדה

 

 

 

 

Originally posted 2022-07-06 16:39:51.

יצירת קשר

קטגוריות נוספות באתר

אולי יעניין אותך גם?

הסיפור של גורדוניה
רן ומוריס אדריכלות ועיצוב
פרויקט בשרון
אדריכלית איריס אבנרי דביר
זרימה ודינמיות
קוסנטינו ישראל
בין חוץ לפנים
כוכב אלומיניום
חלק כמו שיש
שיש אוהד

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצה להתעדכן בכל מה שחדש, מיוחד ומלהיב בעיצוב ואדריכלות? הירשם כאן

    חפש באתר